Kam se vydat za vínem? No přece na jižní Moravu a nejlépe rovnou do Znojma. V Penzionu a vinařství Dobrovolný vás čeká nejen ubytování, ale také polopenze, prohlídka vinných sklípků i ochutnávka vín se studeným občerstvením.

O ubytování

Penzion a vinařství Dobrovolný najdete na jižní Moravě v okrajové části Znojma. Stojí v uličce Modrých sklípků v Novém Šaldorfu, která je jedním z nejmalebnějších míst na Znojemsku. Penzion se nachází přímo nad třemi vinnými sklípky, a tak budete mít o večerní zábavu jistě postaráno.

Okolí penzionu je ideální pro výlety pěšky i na kole. Malebné centrum Znojma s krásným hradem je vzdáleno pouze 5 km. Prozkoumejte zde tajemné znojemské podzemí, jehož chodby a sklepy tvoří nejrozsáhlejší podzemní komplex v Česku. Určitě nevynechejte návštěvu hradu ani krásné rotundy sv. Kateřiny. V Louckém klášteře (2,5 km) zase najdete obří vinné sklepy a muzeum vinařství. Nemusíte chodit jen po památkách, Znojmo vám nabídne i řadu útulných kaváren, skvělých restaurací a vináren nebo překrásné výhledy do okolí.

Pro milovníky krásných výhledů jsou v okolí hned tři parádní vyhlídky – vyhlídka Králův stolec s romantickým altánkem (12 Km), Sealsfieldův kámen (5 km) nebo Devět mlýnů (8 km). Překrásné pohledy do krajiny si také užijete na zámku Vranov nad Dyjí (27 km), který se tyčí na vysoké skále.

Letní pobyt si tu náramně užijete. Skvělé podmínky pro koupání nabízí vodní nádrž Vranov (25 km), která se řadí mezi nejteplejší přehrady v České republice. Na procházky se zase vydejte do Národního parku Podyjí (14 km). Lokalita je ideální pro výlety pěšky i na kole.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z útulných pokojů s komfortním zařízením a funkční výbavou. K dispozici je připojení k WiFi zdarma.

Na výběr máte ze tří možností:

  • Dvoulůžkový pokoj je zařízený 2 oddělenými postelemi, nočními stolky a příjemným posezením. Patří k němu vlastní moderní koupelna se sprchou a sociálním zařízením.

  • Třílůžkový pokoj je vybavený 3 oddělenými postelemi s nočními stolky a posezením se stolkem. Má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou.

  • Rodinný pokoj tvoří dva propojené dvoulůžkové pokoje, a tak ubytuje až 4 hosty. Součástí jsou 4 oddělené postele, noční stolky a posezení. Pokoje mají společnou koupelnu se sprchou a sociálním zařízením.

Na čem si pochutnáte?

Součástí vinařství a penzionu je i restaurace, ve které se podává polopenze. Pokud si vyberete pobyt se snídaní, zavítáte sem každé ráno a pochutnáte si na bohatých švédských stolech. Pro pobyt s polopenzí je připravena i večeře, kterou si vyberete z menu.

Přímo ve vinařství je možné za příplatek zajistit degustaci vína s občerstvením nebo prohlídku sklepů. Se sklenkou dobrého vína se můžete posadit i na venkovní terasu.

Něco navíc

Pokud si budete chtít Jižní Moravu projet na kole, určitě oceníte úschovnu kol přímo na ubytování.

Penzion a vinařství Dobrovolný

Penzion a vinařství Dobrovolný

Růženy Svobodové 2463/22 , Znojmo
Česká republika

Provozuje společnost:
JOSEF DOBROVOLNÝ IČ: 40958523


603889022

vinarstvi.dobrovolny@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Kolárna

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,1 km