V Penzion Jáchymov pod Lanovkou si užijete perfektní aktivní i relaxační dovolenou. Těšit se můžete na krásné výlety, ale i odpočinek v nedalekém Aquacentru Agricola. Pro sportovce je k dispozici kolárna a hole na Nordic walking k zapůjčení. Pochutnáte si na vydatné snídani a v létě můžete využít i terasu s grilem.

O ubytování

Penzion Jáchymov pod Lanovkou se ukrývá v Krušných horách, obklopený ski areály, výletními cíli a kouzelnou přírodou. Z penzionu to budete mít doslova pár kroků do lázeňského centra Agricola (300 m), kde k léčbě využívají blahodárné účinky vody z radioaktivních pramenů. S lázeňskou historií Jáchymova a léčebnými účinky prvku radium vás seznámí Radonová naučná stezka.

Na druhé straně města najdete naučnou stezku Jáchymovské peklo (2,3 km) věnovanou pracovním táborům a politickým vězňům, kteří zde v minulosti těžili v dolech. K návštěvě láká také Královská mincovna Jáchymov (1,7 km) se zajímavou expozicí o dějinách města a těžbě v Krušných horách. Parádním cílem výletů jsou také Freudenstein neboli Šlikův hrádek (3 km), vyhlídka Hadí hora (2,9 km) nebo Božídarské rašeliniště (8,6 km).

Na lyžaře čeká v zimě bohaté vyžití. Otestovat můžete například vleky Eduard (5,6 km) nebo Prima Express (3,1 km). Budete kousek od Ski areálu Boží dar (6,5 km) s 5 sjezdovkami, Ski areálu Merklín (12,7 km) s malou sjezdovkou vhodnou pro úplné začátečníky, nebo největšího lyžařského střediska v Krušných horách, Ski areálu Klínovec (11 km), s cca 47 km sjezdovek. V okolí najdete také řadu běžkařských tratí.

Kde budete spát?

Těšit se můžete na moderní dvoulůžkový pokoj s manželskou postelí nebo oddělenými lůžky. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a k vybavení patří také televize s plochou obrazovkou a službami Netflix i HBO, WiFi připojení, rychlovarná konvice a šatní skříň.

Na čem si pochutnáte?

Penzion nemá vlastní restauraci, snídani si ale vychutnáte v nedalekém Hotelu Curie *** (200 m). Občerstvit se zde můžete i v příjemné kavárně, kde se v některých dnech pořádají tančírny.

V teplých letních dnech můžete naplno využít terasu penzionu, která nabízí posezení a možnost grilování. Po celý rok je pak k dispozici společenská místnost s kuchyňkou.

Něco navíc

Sportovci jistě ocení možnost zapůjčení holí na Nordic walking, ale i úschovnu kol a lyží.

Penzion Jáchymov pod Lanovkou

Penzion Jáchymov pod Lanovkou

Třída Dukelských Hrdinů 381 , Jáchymov
Česká republika

Provozuje společnost:
Petra Labská IČ: 76203816


+420604964655

penzionjachymov@seznam.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Kolárna
Lyžárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od lázní
0,4 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
0,3 km
Sjezdovka
3,1 km
Běžkování
3,1 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Krušné hory (dříve nazývané Rudohoří) tvoří souvislé horské pásmo táhnoucí se v délce přes 130km. Hřeben Krušných hor je přirozenou hranicí mezi Českem a Německem. Málokterá oblast Česka je tak romantická a tajemná. Vonící lesy lákají k procházkám a výletům pěšky i na kole. Pohraniční pohoří je lemováno turistickými stezkami a cyklotrasami. Nespočtu výletních tras dominuje 242 km dlouhá Krušnohorská magistrála, spojující Cheb až s dalekým Sněžníkem. Mezi nejznámější střediska zimních sportů patří Klínovec, Boží Dar, Jáchymov, Kovářská, Kraslice, Pernink, Abertamy, Cínovec a mnoho dalších.

Při návštěvě Krušných hor byste neměli vynechat Božídarské rašeliniště, přírodní park Přebuz, Novodomské rašeliniště či daleké výhledy z mnoha rozhleden. Nejkrásnější pohled na Krušné hory nabízí rozhledna Komáří Vížka, rozhledna na Blatenském vrchu, rozhledna na Klínovci či Bleiberg u Bublavy.

Intenzivní sopečná činnost v minulosti přinesla Krušným horám bohatý výskyt kovových rud a léčivých pramenů, které daly vzniknout lázeňským střediskům v Jáchymově, Klášterci nad Ohří či Teplicích. Pozůstatky těžby naleznete v horách dodnes – navštívit můžete například Vlčí a ledové jámy, štolu sv. Martin v Krupce, štolu Lehnschafter v Mikulově či okolí dolu Svornost v Jáchymově.

Více informací
Aquacentrum Agricola
Aquacentrum Agricola
Boží dar
Boží dar
Lázně Jáchymov
Lázně Jáchymov