Státní svátky v roce 2024 - kdy a kam můžete vyrazit na prodloužený víkend?

Rok 2024 přinese Čechům 10 svátečních volných dní, které připadnou na všední dny. Využijte je naplno a naplánujte si skvělý pobyt už teď. S trochou plánování a alespoň dvěma dny dovolené si můžete vykouzlit několik parádních prodloužených víkendů.
Státní svátky v roce 2024 - kdy a kam můžete vyrazit na prodloužený víkend?

10 svátků + 8 dní dovolené = 32 dní cestování

Patříte k lidem, kteří už první lednové dny netrpělivě obracejí stránky nového diáře a natěšeně zvýrazňovačem kroužkují všechny volné dny a svátky? Šiřte tedy radostnou zprávu s námi. V letošním roce si s trochou plánování volna užijeme vrchovatě! Čeká nás celkem 10 svátků, které připadnou na všední dny. Pokud je šikovně nakombinujete s několika dny dovolené, můžete si užít až 32 volných dní, které se dají využívat k cestování a pobytům.

Velikonoce - pátek až pondělí (29.3. - 1.4.)

Zástupy rodinných návštěv a na Velikonoční pondělí také koledníků s pomlázkami budeme v roce 2024 očekávat od pátku do pondělí. Pokud se jim ale chcete vyhnout nebo plánujete prožít jarní svátky tradičně mimo domov, naplánujte si dovolenou s dostatečným předstihem. Čtyři volné dny lákají množství lidí a volné pokoje v hotelech se rychle vyprodávají.

  • Na Velikonoce vás čekají 4 dny volna.
Velikonoce

Květnové svátky v poklidu - středy (1.5. a 8.5.)

Svátek práce (1.5.) letos připadá na středu a ve stejný den, jen o týden později, slavíme Den vítězství (8.5.). Přidejte 2 dny dovolené a užijte si 5denní prodloužený víkend (nebo i dva). Na Den vítězství doporučujeme vyrazit do zahraničí, protože většina okolních států tento svátek neslaví, a tak se vyhnete vysokým cenám i davům.

  • Na jaře si užijete 5 volných dní (a třeba i dvakrát).

Červencové nastartování léta - pátek 5.7.

Radost můžeme mít na začátku léta spolu s dětmi. Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje připadá na pátek. Odstartujte tedy léto jak se sluší a patří, a to prodlouženým víkendem na 3 dny! Nezapomeňte na pořádnou zmrzlinu, od vody rozmočené prsty a na sluníčku spálená záda. Sezónu můžete zahájit i filmovým festivalem v Karlových Varech nebo návštěvou některého z mnoha hradů a zámků u nás i v zahraničí.

  • Na začátku léta si dopřejte 3 dny volna.
Červencové svátky

Podzimní volno - pondělí 28.10.

Začátek podzimu si naplno vychutnáte v říjnu o prodlouženém víkendu díky pondělnímu Dni vzniku Československa (28.10.). Oslavte významné historické události a milníky národa co nejlépe. A pokud se chystáte do zahraničí, vzpomeňte si, že ne vždy to šlo tak snadno. V Maďarsku, Rakousku, i v Polsku se přitom vyhnete masám lidí a svátečním příplatkům v hotelích, protože tento svátek nemají.

  • Přivítejte podzim 3 dny volna.
Listopadové svátky

Vánoce - úterý až čtvrtek (24.12. - 26.12.)

Volno plné sváteční pohody, cukroví a radosti z dárků si budeme užívat od úterka 24.12. do čtvrtka 26.12., protože svátky tentokrát připadnou hned na 3 všední dny. Pokud navíc přidáte 4 dny dovolené (23.12., 27.12., 30.12. a 31.12.), můžete si užít až 12 dní volna v kuse (od soboty 21.12. do středy 1.1.). Tomu říkáme svátky klidu!

  • Na konci roku si dopřejte až 12denní volno.
Silvestr

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet