Rybník Svěcený a Rybářská Bašta se nachází v obci Černíny u Kutné Hory. Vydejte se sem do přírody za klidem a třeba i rybolovem. Rybník Svěcený nabízí 17 mol s rybářskými sruby, kde si můžete užít rybolov (nutno zakoupit povolenku). Ubytováni budete v pohodlných pokojích a čeká vás také polopenze v místní restauraci.

O ubytování

Rybářská Bašta se nachází přímo na břehu Svěceného rybníka v malebné obci Předbořice nedaleko Kutné Hory. Kromě skvělých podmínek pro rybaření zde na vás čeká příjemná rodinná atmosféra i pestré možnosti výletů.

Krajinou Hornosázavské pahorkatiny vás provedou četné turistické trasy. Udělejte si výlet například ke zřícenině hradu Sion (6 km), ke zřícenině hradu Chlum (20 km) nebo k tvrzi Malešov (9,2 km). Krásné výhledy nabízí rozhledna Bohdanka (11 km), rozhledna Vysoká (17 km) nebo Otakarova věž v Čáslavi (19 km).

Skvělým výletním cílem je město Kutná Hora (11,5 km), jehož dominantou je památka UNESCO a klenot pozdní gotiky – Chrám sv. Barbory. V těsné blízkosti chrámu se nachází kaple Božího těla s kostnicí nebo jezuitská kolej, ve které sídlí Galerie Středočeského kraje. Dalším zajímavým místem je Hrádek, kde sídlí České muzeum stříbra a středověký důl, který můžete navštívit během exkurze. Za vidění stojí také barokní kostel sv. Jana Nepomuckého, který prošel v letech v letech 1997–2000 nákladnou rekonstrukcí.

(Nejen) rodinám s dětmi doporučujeme navštívit Zruč nad Sázavou (18 km), které vévodí romantický novogotický zámek, jehož součástí je kromě klasických prohlídkových okruhů také expozice muzea panenek nebo výstava Od verpánku k Baťovi věnovaná tradici výroby obuvi a obuvnických strojů. V Kolowratské věži si prohlédnete sbírky historických zbraní a děti spolehlivě zabaví kuličkový areál.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednoduše zařízeném dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. Součástí vybavení je televize, WiFi připojení, lednička, mikrovlnná trouba a rychlovarná konvice.

Na čem si pochutnáte?

V moderní restauraci s prostornou terasou a výhledem na rybník si pochutnáte na lahodné polopenzi, která se skládá ze servírovaných snídaní a večeří. Pokud by vás náhodou přepadl hlad či chuť během dne, je možné objednávat speciality ze stálého jídelního lístku.

Cestujete s dětmi?

Malí hosté se zabaví na velkém venkovním hřišti se skluzavkou, pískovištěm, prolézačkami, houpačkami a dalšími atrakcemi, které stojí za prozkoumání.

Něco navíc

Na rybníku Svěcený bylo vybudováno 17 mol s rybářskými sruby, kde je po předchozí domluvě možné lovit ryby.

Rybník Svěcený a Rybářská Bašta

Rybník Svěcený a Rybářská Bašta

Předbořice 36 , Černíny
Česká republika

Provozuje společnost:
ROŽMBERK - rybářská obchodní společnost s.r.o IČ: 26147661


+420 732 419 169

bastasveceny@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od jezera
10 m
Zastávka
1 km
Sjezdovka
30 km

Tipy na výlet

Kutná Hora

Kutná Hora Tip na výlet

Kutná Hora je zapsaná na seznamu UNESCO a i když se v ní žádný hrad ani zámek nenachází, nabízí toho tolik, že vám jedna návštěva nebude stačit. Kutná Hora byla v minulosti, jak už název napovídá, spjata s kutáním stříbra. Ve středověku šlo proto o jedno z nejvýznamnějších českých měst. To je důvod, proč zde naleznete velké množství památek, které doplňují četné kavárny a restaurace.

Co nevynechat při návštěvě Kutné Hory?

  • Chrám svaté Barbory
  • Kostnici v Sedlci
  • Katedrálu Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele
  • Při procházce historickým jádrem města si prohlédněte Kamennou kašnu, Morový sloup, kostel sv. Jana Nepomuckého, Kamenný dům, Dačického dům s interaktivní expozicí o památkách UNESCO a Hrádek - České muzeum stříbra.

Kutná Hora nabízí i několik naučných stezek vhodných pro pěší i cyklisty. Doporučujeme tzv. Královskou procházku, která nabízí úchvatný pohled na panorama města nebo naučnou stezku Kolem Kutné Hory.

Více informací
Chrám svaté Barbory
Chrám svaté Barbory
Lázně Poděbrady
Lázně Poděbrady
Čáslav
Čáslav