Užijte si prodloužený víkend a oslavte Den vzniku Československa aktivně – bez příplatků

Den vzniku Československa nás letos potěší v pondělí 28.10., a tak si i bez dovolené užijeme 3 dny cestování a odpočinku. Prozkoumejte krásy Česka nebo vyrazte na výlet do zahraničí, vyhnete se tak davům i svátečním příplatkům.
Užijte si prodloužený víkend a oslavte Den vzniku Československa aktivně – bez příplatků

Termíny pobytů přes státní svátky se v hotelech většinou rychle plní. Často se také musí počítat se svátečními příplatky, které nebývají zanedbatelné. Nic z toho vás ale rozhodně nepotká pokud se na podzimní Den vzniku Československa vydáte do zahraničí. Svátek 28.10. samozřejmě slaví i Slováci, ale v Maďarsku, Polsku a dalších okolních zemích je den jako každý jiný.

Díky 28.10. skvělé 3 dny volna

Den vzniku Československa 28.10. vychází letos na pondělí, a to znamená 3 dny relaxace bez nutnosti dovolené. Jak tento významný den oslavíte je samozřejmě na vás. Jednou z možností je například vyjet upevňovat zahraniční vztahy. Co třeba návštěva slovenských termálů a prohlídka zámku nebo hradu, který brzy zavře své brány, takže už na prohlídku nebudete muset stát frontu s davem dalších turistů? To vypadá na pěknou tečku za létem.

TIP: Na pohádkovém zámku Bojnice se natáčela Šíleně smutná princezna. Najdete v zámecké zahradě místo, kde princ Václav spadl ze stromu do rybníka, když se snažil nahlédnout do princezniných komnat?

Bojnický zámek

Pokud byste si raději dali pořádně do těla, nemusíte jezdit daleko. Hřebeny Vysokých Tater sice lákají svou výškou, ale i v Nízkých Tatrách se budete muset pořádně opřít do trekových holí. Pokud si tedy výlet neusnadníte lanovkou.

TIP: Ještě jste nebyli na nejvyšším vrcholu Nízkých Tater, ze kterého je úžasný rozhled do všech stran a na všechna pohoří středního a severního Slovenska? Ďumbier 2 043 m n. m. (ve slovenštině “zázvor") vás netrpělivě vyhlíží.

Nízké Tatry

A kdybyste si náhodou nestihli užít babího léta v Česku, rozjeďte se do termálních lázní v Maďarsku. Prodlužte si léto a třeba také cyklistickou sezonu například v okolí Györu, kde najdete nejvyhledávanější maďarské termály.

TIP: Idylické rakouské městečko Hallstatt v Solné komoře je přes léto pod neustálým náporem davů turistů. Navštivte jej na podzim! Průzračné Halštatské jezero (UNESCO) si zamilujete v jakémkoli období.

Autor článku:

Aktualizováno: 20. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet