Oslavte Vánoce raději s nejbližšími než v kuchyni

Ať už budete trávit Štědrý den doma s nejbližšími, nebo se necháte zlákat některým z našich vánočních pobytů i přes 24.12., je důležité, abyste si jej opravdu užili v klidu a pohodě.
Oslavte Vánoce raději s nejbližšími než v kuchyni

Vánoční svátky letos připadají na víkend jen částečně, a tak nás čekají čtyři skvělé dny zaslouženého vánočního volna, se kterým se dá perfektně naložit. Pokud se nechcete příprav na Štědrý den vzdát, vyjeďte za sněhem nebo odpočinkem do wellness třeba až na první nebo druhý svátek vánoční.

Vánoce v hotelu

Za sněhem z pohádek do Alp i Tater

Sníh je na vánoční svátky v Česku v posledních letech spíše nedostatkovým zbožím. A v každé druhé pohádce je ho přitom tolik! Oprašte lyže i prkna a jeďte za sněhem do rakouských Alp nebo do slovenských Tater, které nezklamou.

Tip:

  • Chcete sobě a svým blízkým dopřát opravdu bohatě zasněžené Vánoce? Vypravte se do Zillertalu, na který jsou Rakušané právem pyšní. Má výborné tratě, moderní vybavení a nepředstavitelných 650 km sjezdovek.
Vánoce v hotelu

Polské Beskydy vás překvapí

Že jezdíte lyžovat do rakouských a slovenských hor každý rok? A co Polsko? Zní to sice trochu jako vtip, ale z Polských Tater budete příjemně překvapení.

Tip:

  • Kasprov vrch 1 987 m n. m. na hranici Slovenska a Polska je snadno dostupný díky kabinové lanovce, nechte se vyvézt na výbornou kávu k meteorologické stanici. Navštivte také krásné podhorské městečko Zakopane a skiareály v jeho okolí.

    Budapest

Nefalšovaný vánoční relax ve vodě

Drkotání zubů si nechejte až na otužilecké novoroční akce a přes vánoční svátky se raději zahřejte v termálech.Návštěvu přepychových maďarských lázních můžete spojit i s prohlídkou vánoční Budapešti. Anebo se v kouzelné maďarské metropoli rovnou ubytujte.

Tip 1:

  • Toužíte po návštěvě lázní s duší? Lázně Király fürdő a lázně Rudas patří k těm nejstarším v Budapešti. Založil je turecký paša v 2. polovině 16. století a vznikly tedy ještě v době, kdy tuto oblast ovládala Osmanská říše. Vy tak můžete obdivovat prvky původní osmanské architektury, které jsou v lázních stále patrné.

Tip 2:

  • Ochutnejte doslova hořící alkoholický maďarský nápoj “krampampuli”. Obsahuje sušené a kandované ovoce, maďarské červené víno a rum nebo pálenku. V Maďarsku existuje nepřeberné množství jeho variant. Vyzkoušejte i krampampuli s bílým vínem.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet