Osobně ověřeno: Recenze pobytu ve Forest Hotelu *** se slevou na Zoo a aquapark

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do Polska. Konkrétně do Forest Hotelu *** v blízkosti Krakova. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu ve Forest Hotelu *** se slevou na Zoo a aquapark

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 15.9.2023 - 17.9.2023
  • Ubytovány jsme byly ve: Forest Hotelu ***
  • Lokalita ubytování je: Krakov
  • Cestovala jsem: S kamarádkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jely?

Do Forest Hotelu *** jsme vyrazily autem z Brna. Cesta nám trvala asi 4 hodiny s malou přestávkou na kávu a doplnění paliva. Dálnice A4 (Malopolská dálnice) v úseku z Katovic do Krakova je zpoplatněna. Je zde ale v provozu videotolling, což znamená, že lze platit systémem Autopay a je to levnější o 2 zł. Mýtné se vybírá na 2 branách a cena za jednu bránu je 15 zł. U bran se netvoří velké fronty, vše probíhá hladce.

Jak to bylo s parkováním?

Hosté mohou zdarma parkovat na hotelovém parkovišti. Příjezd k hotelu je trochu klikatý a do kopce, ale s krásným výhledem na okolní les. Podél cesty vedoucí k hotelu je také dostatek parkovacích míst po obou stranách. (V době našeho pobytu probíhaly rekonstrukční práce na příjezdové cestě, rozšiřování parkoviště a zřizování dalšího přechodu pro chodce).

Kde jsme se ubytovaly?

Forest Hotelu *** je obklopen malebným Wolským lesem, kde si užijete krásy přírody, ale zároveň budete mít snadný přístup k zajímavostem Krakova. Pokud hledáte klidné a diskrétní prostředí, je toto místo ideální. Můžete zde relaxovat v pokojné atmosféře, daleko od ruchu velkoměsta, prozkoumávat nedaleké lesní stezky a podnikat výlety do přírody. V hotelu si můžete zapůjčit i jízdní kola a otestovat okolní cyklostezky nebo si užít plavbu na kánoích. Blízkost Krakova vám zase umožní vychutnat si bohatou historii, kulturní dědictví a pulzující atmosféru města. Po dni plném prohlídek se vrátíte do hotelu a načerpáte uklidňující atmosféru lesa.

Překvapilo mě, že se Hotel Forest se nachází pouhých 200 m od zámku Przegorzały a historické věže, které dohromady tvoří unikátní komplex na Zámeckém kopci s panoramatickými terasami a výhledem na řeku Vislu, Beskydy a kamaldulský klášter. Wolský les, který hotel obklopuje, pokrývá nejvyšší kopce pohoří Sowiniec (Sowiec 358 m n. m., Pustelnik 352 m n. m., Ostra Góra 341 m n. m., Srebrna Góra 326 m n. m.). Mezi duby, buky a břízami vedou četné pěší a cyklistické stezky o celkové délce cca 40 km. Turistické trasy okolo hotelu jsme využily na krátkou procházku. Mezi zajímavosti v okolí, které stojí za návštěvu, patří také:

  • Zoologická zahrada, kde najdete řadu zvířat a dozvíte se více o programech ochrany divoké přírody v bujném a dobře udržovaném prostředí.

  • Kamaldulský klášter je příležitostí nahlédnout do náboženského a kulturního dědictví Krakova. Seznámíte s architekturou kláštera, náboženskými artefakty a klidným prostředím, které nabízí klidnou atmosféru k rozjímání.

  • Kosciuszkova mohyla je významným historickým místem věnovaným Tadeuszovi Kosciuszkovi, národnímu hrdinovi Polska a Spojených států. Vystoupejte na vrchol mohyly a vychutnejte si panoramatický výhled na město.

  • Astronomická observatoř Jagellonské univerzity, kde si na své přijdou nejen milovníci pozorování hvězd. Často se zde konají komentované prohlídky a pozorování.

Budova hotelu zaujme moderním, industriálním stylem. Vchod do recepce je nenápadný, ale při vstupu do hotelu vás okamžitě obklopí jedinečná atmosféra. Interiér s odhalenými cihlami, dřevěnými nábytkem a krásnými lampami a dekoracemi navozuje loftovou atmosféru. Po check-inu jsme se vydaly do našeho pokoje v 1. patře, cesta vedla k výtahu a pak dlouhými chodbami lemovanými koberci a velkými okny. Náš pokoj byl ''rohový'', což nás potěšilo, protože jsme vedle sebe neměly žádný jiný pokoj.

Nutno říci, že hotel nabízí luxus a pohodlí. Dostaly jsme prostorný, moderní a funkční dvoulůžkový pokoj s elegantním interiérem. Pokoj byl navržen tak, aby vyhovoval jak na práci, tak na odpočinek. K vybavení patřila manželská postel (rozměry 180 x 200 cm) s čalouněným čelem, elegantní velká dřevěná skříň, stolky po obou stranách postele se závěsnými lampičkami, malá lednička, sada na přípravu kávy nebo čaje pohodlné designové dřevěné křeslo. Nejvíce se nám však líbila vyvýšená plocha, na které byl umístěn psací stůl a židle. Tato část se dala oddělit látkovým závěsem, jako by se jednalo o samostatný pokoj. Koupelna měla loftový styl s černými obklady v kombinaci s betonovou stěnou a krásným velkým osvětleným zrcadlem. Sprchový kout byl prosklený a otevřený. K dispozici byl také fén, ručníky a župany a na umyvadle a u sprchy toaletní potřeby s vůní lesa.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Náš pobyt zahrnoval pestré snídaně formou bufetu v hotelové restauraci. Ta má 2 podlaží. U vchodu byl kávovar, kde jsme si mohly uvařit jednu ze svých oblíbených káv, vedle byl krásný stříbrný samovar a široký výběr čajů, voda s citronem a džusy. Pak začala ta pravá hostina – dlouhý dřevěný stůl pokrytý talíři domácích uzenin, klobás, paštik a různých druhů sýrů od klasických až po plísňové, nechyběly vaječné pomazánky, tvaroh, vejce v majonéze s pažitkou, zelenina (rajčata, okurky, papriky, rajčata s mozzarellou, různé druhy čerstvých salátů, např. s uzeným lososem) stejně jako další pochutiny, třeba olivy a nakládané houby.

Teplá jídla se podávala na nahřátých talířích, včetně párků v rohlíku, klobás, omelet, palačinek s tvarohem a bramboráčků. V poslední části stolu byl sladký koutek s lahodnými mini croissanty, palačinkami, ovocnými talíři, jogurtovými dezerty s mangovou pěnou v malých skleničkách, několika druhy domácích zákusků a různými druhy cereálií a müsli. Velkou výhodou byla možnost využití terasy, kde nebyl nikdo jiný než my, a tak jsme po snídani vyšly ven a užily si lahodnou kávu s krásným výhledem na les a za zpěvu ptáků.

Jak jsme se najedly v okolí?

V den příjezdu jsme se vydaly večer do města. V centru Krakova jsme našly půvabnou restauraci Dobra Kasza Nasza, která podává typickou polskou kuchyni v interiérech připomínajících atmosféru "letovny" z přelomu 19. a 20. století. Plyšové pohovky a kožená křesla spolu s jemnou hudbou navodily příjemnou atmosféru. Značná část jídelníčku je založena na, v poslední době podceňované, ale velmi typické polské krupici. Peče se ve speciálně navržené peci. Oblíbenou příchuť si najde každý – ať už klasickou pohanku se slaninou a sušenými švestkami, nebo lehkou fúzi perličkových krup s kuřetem na kari a černými olivami, či vegetariánskou mrkev se zázvorem. Rozhodla jsem se pro typické klasické domácí sádlo se sladkou cibulkou, nakládanými okurkami a domácím chlebem, kamarádka zvolila domácí paštiku s brusinkami. Je to velmi roztomilé, levné místo s lahodným pivem. Vřele doporučuji!

Na naší mapě Krakova samozřejmě nemohla chybět ikonická Międzymiastowa. Není to jen restaurace, ale také bar a místo setkávání. Přes den funguje jako restaurace inspirovaná kuchyní, chutí a zvyky slavných měst od LA, Mexico City a New Yorku po Barcelonu, Berlín, Stockholm, Tel Aviv a Tokio. V noci se mění v klub s hudbou. Byly jsme ve správný čas na správném místě, protože ten večer hrál jeden ze slavných DJů. Výzdoba je uvolněná a ležérní, zasazená do skutečně industriálního interiéru s původními prvky staré tabákové továrny. Velký dojem na nás udělala dámská toaleta, kde byly na stěnách tapety z džungle. Perfektním řešením byly také taburetky s barem, kde jsme si mohly s kamarádkou sednout a poklábosit :). Alkoholické menu přitahuje pozornost hned několika verzemi ginu s tonikem, včetně variant London (gin, okurka, spálený rozmarýn, limetka) nebo Rio (gin, kiwi, máta, pomeranč, pimienta rosa tonic). Mezinárodní menu obsahuje mimo jiné grilovanou chobotnici, argentinský steak či salát s avokádem, kuřetem a třešněmi. Ceny jsou opravdu dostupné a DJ byl zdatný v mixování novějších skladeb se staršími verzemi. Je to ideální místo, kde můžete strávit nějaký čas s drinkem a skvělou hudbou.

Druhý den jsme zašly na oběd do vyhlášené Pizzerie Olio, která se nachází hned u řeky Visly. Design interiéru je působivý, vše je propracované do nejmenších detailů v mém oblíbeném boho stylu. Ke standardnímu menu jsme dostaly i doplňkové sezónní menu. V jídlech se skvěle zorientujete, nabídka totiž obsahuje vysvětlení pro prakticky každou složku. Po poradě s velmi milou číšnicí jsem si objednala pizzu bianca s lanýži. Pěkně řešený je také způsob podávání příborů a pokládání květin na stůl – v obrovských konzervách, pravděpodobně od rajčat. Kromě toho zde také najdete návod, jak jíst neapolskou pizzu. Na pizzu jsme čekaly asi 40 minut, ale bylo vidět, že je tam velký provoz. Když konečně dorazila k našemu stolu, shodly jsme se, že to stálo za to čekat – dostaly jsme pizzu s výtečným těstem, úžasnou omáčkou a bohatým množstvím surovin. Ceny zde sice nejsou nejnižší, za pizzu zaplatíte kolem 30-40 zł, stojí to však za to!

Dalším místem, které stojí za návštěvu, je cukrárna a kavárna NOEL cake & coffee. Jde o kouzelné místo s jedinečnou atmosférou, inspirovanou Anglií 18. století. Kdo má rád známý seriál Bridgerton, bude se zde cítit jako doma. Kombinace tematických dekorací, čisté bílé, květin a rozkošných sladkostí vás jednoznačně uchvátí. Nabídka kavárny zahrnuje různé zákusky, včetně výtečných oplatek se smetanovou náplní a sezónním ovocem, které jsou opravdovou pastvou pro mlsné jazýčky. Vyzkoušet můžete i kávové variace, např. kávu s malinovým sirupem. V NOEL cake & coffee na vás nečeká jen kavárna, ale skutečný chuťový a umělecký zážitek.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V sobotu večer, po celém dni stráveném prohlídkou Krakova, jsme si oblékly župany a vyrazily do 3. patra, kde se nachází wellness centrum. Hned u vchodu byl salonek s vodou k posezení. K našemu překvapení jsme byly ve wellness samy, přitom bylo v hotelu skutečně hodně hostů. Vyzkoušely jsme suchou (finskou) saunu, která očišťuje tělo od toxinů, a infrasaunu s léčivými infračervenými paprsky. Tu jsme si užily nejvíce, odpočívá se zde totiž s výhledem na les a sauna nebyla příliš horká. Nakonec jsme si odpočinuly v solné jeskyni, která vytváří mikroklima podobné tomu, jaké si můžete užívat při procházkách u moře. Po turistice jednoznačně nejlepší relax.

Kam se vydat na výlet?

Mezi dominanty města patří nábřeží Wawel a Královský hrad. Příležitost k návštěvě jsme kvůli velkému množství turistů tentokrát nevyužily, ale třeba někdy příště. Zastavily jsme se alespoň u Wawelského draka. Legenda říká, že před staletími terorizoval obyvatele Krakova. Museli netvorovi poskytovat oběti dobytka a podle některých legend šelma požírala pouze panny. Porážku draka připomíná socha stojící u řeky na úpatí Wawelu, u vchodu do Dračího doupěte, a drak každých pár minut chrlí oheň, což je velkou atrakcí hlavně pro děti.

Podél řeky jsme se vydaly do centra, na Hlavní náměstí, které je jedním z největších trhů v Evropě. Na náměstí se nachází mnoho významných historických budov, ze kterých na vás dýchne dobová atmosféra města. Hned na začátku stojí za vidění kostel Panny Marie, o kus dál tržnice Sukiennice, kde si můžete zakoupit zajímavé předměty a suvenýry. Samozřejmě nemůžete minout radnici, kterou hlídají dva mocní kamenní lvi. V činžovních domech v blízkosti tržiště jsou různé kavárny, restaurace a hospůdky, které jsou hojně navštěvovány turisty, a večer se v restauracích otevírají okna a hrají hudebníci nebo kapely.

Doporučuji procházku podél řeky Visly, kde můžete posedět u kávy a obdivovat hrad Wawel a vyhlídkové Mlýnské kolo. V noci je promenáda u řeky krásně osvětlená a restaurace a bary kolem jsou neustále plné.

Navštivte také židovskou čtvrť, která kypí životem a je plná kaváren a restaurací, ale i památek na tragické události minulosti. Od kostela sv. Vojtěcha na Hlavním náměstí půjdete po břehu řeky a uvidíte pozůstatky židovského ghetta a smaltovnu Oskara Schindlera zobrazenou ve filmu Schindlerův seznam od režiséra Stevena Spielberga. V srdci Kazimierze najdete i židovský hřbitov, synagogu a staré náměstí.


Závěrečné hodnocení pobytu ve Forest Hotelu ***

“Pobyt v hotelu Forest je úžasným zážitkem nejen díky chutným snídaním, ale také skvělé poloze blízko centra města. Zároveň si zde užijete pocit, že jste uprostřed lesa, a uchvátí vás krásný výhled z balkonu. Pokoje jsou prostorné a pěkně zařízené, skvěle poslouží k práci i odpočinku. Pohodlná postel, krásný les za oknem a ranní zpěv ptáků – ke štěstí nepotřebujete nic jiného. Sauny a solná jeskyně k večerní relaxaci navíc dotáhly celý zážitek k dokonalosti!”


👍 Pobyt ve Forest Hotelu *** byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet