Školáky čeká v roce 2024 až 98 dní prázdnin - využijte je s dětmi naplno

Až 98 dní prázdnin čeká v roce 2024 české školáky. Využijte jich naplno a vyrazte na prodloužený víkend nebo pořádnou rodinnou dovolenou. Bohatý program a pohodu objevíte v okolních státech i v okouzlujících lokalitách u nás v Česku.
Školáky čeká v roce 2024 až 98 dní prázdnin - využijte je s dětmi naplno

Všechny děti školou povinné se letos mohou těšit na mimořádně bohatou nadílku prázdnin a volných dnů. Když přičteme víkendy, čeká je až 98 dnů plných odpočinku, řádění i poznávání světa. Nepromrhejte je nicneděláním a naplánujte celé rodině skvělé výlety, které zvládnete za jeden prodloužený víkend, i dlouhou rodinnou dovolenou v zahraničí. V našich tipech se dočtete nejen kdy, ale i kam vyrazit za nejlepším prázdninovým dobrodružstvím, na které budete vy i vaše děti dlouho vzpomínat.

Prázdniny

Pololetní prázdniny

2. února 2024 + víkend = 3 dny volna

Prvního zaslouženého odpočinku se čeští školáci dočkají už 2.2.2024. Odměna za vysvědčení v podobě pololetních prázdnin připadne na pátek a s příslušným víkendem si děti dopřejí až tři volné dny. Skutečné dobrodružství můžete prožít spolu s celou rodinou v zahraničí – okolní státy mají pololetní prázdniny v jiném termínu, a tak se na Slovensku, v Polsku, Rakousku i Maďarsku vyhnete přeplněným lyžařským střediskům, dětským bazénům i prázdninovým příplatkům v hotelech. Že za tři dny nic nestihnete? Omyl! V našem článku plném tipů na výlety přes pololetní prázdniny se dočtete o nejlepších destinacích hned za hranicemi, kde si spolu s dětmi užijete bohatý pobyt i za tři prázdninové dny.

Prázdniny

Jarní prázdniny

od 5. února do 17. března 2024 + 2 víkendy = 9 dní volna

První termín jarních prázdniny připadá na 5.2.2024 a prázdniny trvající celý týden si budou děti užívat do 17.3.2024 (liší se podle krajů). Ke každému prázdninovému týdnu připočítejte dva víkendy a můžete se spolu s dětmi těšit dohromady až na 9 volných dní! Naplánujte je proto rozumně - termíny prázdnin v zahraničí se téměř neshodují s těmi našimi - vyrazte proto s celou rodinou na pořádnou lyžovačku například do rakouských Alp nebo polských Tater. Také se můžete vydat za veselým rodinným dováděním v termální vodě v Maďarsku. Se správně rozvrhnutým volnem se vyhnete nejen prázdninovým davům, ale i příplatkům a zdraženým vstupům.

Prázdniny

Velikonoční prázdniny

od 28. března 2024 do 1. dubna 2024 = 5 dní volna

Oslavte letos příchod jara netradičně. Svátky Velikonoc potěší všechny školáky až pěti dny prázdnin a nás dospělé čtyřmi. Vyrazte třeba na výlet za poznáváním velikonočních zvyků v zahraničí – dětem se určitě zalíbí hledání čokoládových vajíček v Rakousku. Pokud si ale vy ani vaše ratolesti nedokážete představit Velikonoce bez pořádné koledovačky, zvolte pobyt blízko některého ze slovenských termálů či aquaparků. Kromě bohatého animačního programu pro děti si užijete také zábavu v bazénech či ve wellness. Proud vody z masážních chrličů je přece mnohem příjemnější, než ledová voda z potoka.

Prázdniny

Letní prázdniny

od 29. června 2024 do 1. září 2024 = 65 dní volna

Ty nejočekávanější z nejočekávanějších, letní prázdniny, přinesou dohromady až 65 dnů plných odpočinku, dovádění a koupání. K letním prázdninám patří neodmyslitelně i ty nejlepší zážitky a spousty zmrzliny. Kromě léta u babičky a dědečka dopřejte dětem (a sobě) pořádnou dovolenou u moře – vždyť dostatek volna přeje nejen delším pobytům, ale i vzdálenějším destinacím. Prožijte s celou rodinou nezapomenutelné léto na plážích Toskánska s největším lunaparkem v Evropě nebo v Chorvatsku na pirátské lodi. Pokud ale nechcete překonávat dlouhou cestu s dětmi, navštivte atraktivní lokality například v sousedním Polsku. Po prázdninách vaše ratolesti nebudou vědět, který ze zážitků vyprávět spolužákům dříve.

Prázdniny

Podzimní prázdniny

od 29. října 2024 do 30. října 2024 = 2 dny volna

Školní rok 2024/2025 je v plném proudu, ale babího léta byste si s dětmi měli užít pořádně. Naordinujte sobě i svým školákům podzimní oddech (29.10.2024 - 30.10.2024) až na 4 dny. Vydat se můžete za vyřezáváním dýní na dýňovou farmu k Praze nebo na strašidelný slovenský hrad Modrý kámen za duchy a přízraky. Spoustu zábavy si užijete i s permoníky či na pravé halloweenské noci. Uvidíte, že vánoční šílenství ještě chvíli počká.

Prázdniny

Vánoční prázdniny

od 23. prosince 2024 do 3. ledna 2025 + víkend = 14 dní volna

Ty nejkouzelnější svátky v roce se rozhodně neobejdou bez pořádné dávky cukroví a tradičních pohádek. Co kdybyste ale hektické přípravy a skákání kolem sporáku vynechali a vydali se spolu se svými dětmi o vánočních prázdninách na ta nejkouzelnější místa v Česku i okolních zemích? O pohodu, zážitky a pravou pohádkovou atmosféru Vánoc nebudete ochuzeni ani na Oravě, v Beskydech či v Německu. Prožijte dohromady až 14 dní zimních prázdnin v kruhu nejbližších a bez starostí.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Slovensko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet