Odměna za pololetní vysvědčení čeká nedaleko hranic

Pololetní prázdniny mají sice děti v Česku jen jednodenní, stejně by si jich měly ale vážit. Školáci například v Polsku, Rakousku a Maďarsku je nemají vůbec.
Odměna za pololetní vysvědčení čeká nedaleko hranic

Odměňte děti za půl roku školní dřiny a sebe za psaní úkolů a učení se s nimi. O volný pátek prodloužený víkend přímo vybízí k výletu. Děti v Polsku, Rakousku a Maďarsku pololetní prázdniny nemají, a tak se v těchto destinacích vyhnete davům na atrakcích i v hotelích a penzionech. Že nemá cenu jezdit do zahraničí jen na tři dny? Omyl. Cestovat přece nemusíte daleko za hranice.

Aquapark Tropikana

Řádění v polských Beskydech - pro vodomilce

Aquapark Tropikana ve Wisle téměř na česko-polských hranicích je skvělým místem pro aktivní trávení volného času. Najdete zde klasický plavecký bazén, ale i relaxační s protiproudem, brouzdaliště nebo bazén s hydromasáží a skotskými střiky. Děti ocení především umělé vlny a 5 tobogánů včetně skluzavky s volným pádem do sudu neboli tzv. trychtýř, dospělí páru a různorodé vířivky (s mořskou vodou, louhové, rašelinové, vápníkovo-hořčíkové). Unikátem je v aquaparku s výhledem na hory ledová jeskyně. Nejvíce si ji užijete po návštěvě některé ze saun (eukalyptová, kosodřevinová, s alpskými bylinami).

  • Pro děti: celková délka skluzavek a tobogánů je 550 m
  • Pro vás: vířivky s různými aromaty a příměsemi

    Bayerischer Wald

Do korun stromů a na lyže - německá Šumava pro nebojácné

Stanoviště s lanovými a houpacími mosty i visutými hrazdami a trámky čekají na odvážné návštěvníky v bavorské části šumavských lesů. Stezka v korunách stromů (Baumwipfelpfad) v národním německém parku Bayerischer Wald je dlouhá 1,3 km a pozvolně se zvedající chodníky do výšky až 25 m jsou přístupné všem, kdo se nebojí výšky. Stromová věž s úchvatnými výhledy je 44 m vysoká. Okolo německé stezky se na rozdíl od české lipenské rozprostírá obora Neuschönau. Děti budou nadšeny z bezprostřední blízkosti zvířat v 16 velkých výbězích a voliérách. Spatřit můžete například rysa, bizona a medvěda hnědého.

Česká i německá strana Šumavy se kromě stezek v korunách stromů může pochlubit skiareály vhodnými díky mírnému sklonu svahů pro začátečníky a rodiny s dětmi. Pokud jste tedy ještě neoprášili lyže, máte s dětmi o pololetních prázdninách jedinečnou příležitost!

  • Pro děti: lanové překážky na Stezce v korunách stromů + zvířata v oboře
  • Pro vás: výhledy ze stromové věže + vstup zdarma do obory i expozic pro celou rodinu + ubytování bez jazykové bariéry na české straně Šumavy
Žirafa

Za žirafím olíznutím a maďarskými termály pro milovníky zvířat

Jen v málokteré evropské metropoli se můžete setkat s tolika exotickými zvířaty jako v maďarské Budapešti. Zoo Budapešť patří k těm nejstarším na světě – své brány otevírá návštěvníkům již od roku 1866. Díky jejímu dlouholetému fungování si v ní dnes můžete prohlédnout skutečně pestrou sbírku živočichů, mezi nimiž nechybí sloni, nosorožci, gazely, několik druhů primátů či exotických ptáků. Kromě expozic se zvířaty vyniká budapešťská zoologická zahrada také svou jedinečnou architekturou a množstvím atrakcí. Její součástí je mimo jiné motýlí park a botanická část s mnoha druhy květin a rostlin. Mezi rodinami s dětmi se velké oblibě těší budapešťské Tropicarium – největší akvárium ve střední Evropě. Na vlastní oči zde uvidíte žraloky, aligátory, želvy a další živočichy. Velkým zážitkem je průchod podmořským tunelem, kde vám nad hlavami budou plavat vzácní mořští živočichové, nebo závěrečné hlazení rejnoků.

  • Pro děti: ZOO Budapešť a Tropicarium + vodní atrakce v termálních lázních
  • Pro vás: relax v termálech po celé Budapešti

Autor článku:

Aktualizováno: 24. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet