Kam s dětmi vyjet na podzimní prázdniny?

Volno na konci října si ve střední Evropě dopřávají jen čeští, slovenští a maďarští školáci. V Polsku ani Rakousku děti podzimní prázdniny nemají. Návštěvou těchto zemí se proto bez problémů vyhnete přeplněným hotelům, i frontám na atrakce.
Kam s dětmi vyjet na podzimní prázdniny?

Podzimní volno letos dětem připadne na úterý 29.10.2024 a středu 30.10.2024. Užijte si tedy ještě babího léta, barevného listí, dýní a strašidel. Za 2 dny volna se dá navštívit spousta zajímavých míst! Máme pro vás několik tipů:

Děti

Do kukuřičného bludiště a pro dýně k dlabání za Prahu

Na dýňové farmě Bykoš nedaleko Prahy pěstují dýně už přes dvacet let. Na snadno dostupné farmě ve Středočeském kraji rostou dýně okrasné i ty jedlé. Dobroty například z muškátové a máslové dýně nebo dýně hokaido a dalších můžete ochutnat především o víkendech od konce září až do konce října. Po předchozí domluvě pro vás bude dýňové občerstvení v podobě polévky, dobrot z grilu, dýňového koláče nebo svařeného vína s ovocem připraveno i v pracovní dny.

  • 👧👦 Pro děti: kukuřičné bludiště a všudypřítomní hopkající králíci a kdákající slepičky
  • 👩‍🦰🧔 Pro vás: výborný dýňový koláč a svařák

Podzimní řádění s permoníky v Jihomoravském kraji

Zábavní park Permonium připravuje na podzim slavnost permonických skřítků. Uprostřed výrobního areálu Strojíren Oslavany najdete přímo ráj těchto malých skřítků - největší nadzemní bludiště v ČR imitující systém důlních chodeb, důlní jezero, sopku propojenou s dvouúrovňovým lanovým centrem, prales nebo důlní štoly. Těšte se na podzimní hudbohrátkovou dílnu (zpívání, tanečky, dílnička), ale také na veselé malování na obličej, kolo štěstí či žonglérskou show.

  • 👧👦 Pro děti: lanové centrum, bludiště a opravdová sopka
  • 👩‍🦰🧔 Pro vás: vzdělávání hrou v chytrém zábavním parku baví i dospělé
Děti

Draci, netopýři, pavouci a... čeští kapři

Za typickými halloweenskými živočichy jako jsou pavouci a netopýři se vypravte například do Safari Parku Dvůr Králové. Pracovníci zoo dělávají i večerní komentované prohlídky za svitu zapálených loučí. Nesmíme ale zapomenout ani na výlovy rybníků, které k podzimu neodmyslitelně patří. Obdivovat umění rybářů, živé kapříky, amury, štiky a další ryby, můžete s dětmi u mnoha, nejen třeboňských, rybníků. Ale pozor! Ať nic nepropásnete, měli byste si trochu přivstat.

  • 👧👦 Pro děti: zkouška odvahy s pavouky, netopýry, i při sáhnutí si na živou rybu
  • 👩‍🦰🧔 Pro vás: tradiční rybí speciality z udírny a grilu nebo rybí polévka

Jižní Morava - Nejoblíbenější pobyty


Gurmánské podzimní slavnosti po cestě do Vídně

Za dýněmi se můžete vypravit například do rakouského regionu Retzer Land nedaleko českých hranic a Znojma. Pěstují zde kromě jedlých a ozdobných dýní také dýně olejové, kterým se v Retzer Land výborně daří a rostou na přibližně 500 ha plochy. Kolem dýní (až 600 druhů), kterým se v nářečí říká „bluza“ a představují největší bobule světa, se točí veškeré podzimní dění v regionu. Vrcholem jsou samozřejmě dýňové slavnosti, včetně zábavných stanovišť pro děti.

  • 👧👦 Pro děti: tradiční dlabání netradičních dýní a další nejen dýňové soutěže a hry
  • 👩‍🦰🧔 Pro vás: ochutnávka dýňových jader, dýňové polévky, guláše nebo rohlíčků + nákup oleje z dýňových jader
Děti

Halloween v zábavním parku Energylandia nedaleko Krakova

Největší zábavní park v Polsku (plocha o 30 ha) jen hodinu jízdy z Krakova připravuje pro malé i velké návštěvníky akci Zlatý polský podzim. Celý park se zahalí do podzimních barev, čekají vás tu tematické animace, show a program laděný do tohoto krásného ročního období. V roce 2019 park ozdobili 70 tuny dýní, v roce 2020 pak 100 tunami dýní. Podaří se tento rekord letos překonat? Přijeďte se přesvědčit!

  • 👧👦 Pro děti: halloweenské hry, soutěže a animace + domy strachu v Energylandia
  • 👩‍🦰🧔 Pro vás: nadšené děti + domy strachu, na které budete vzpomínat i vy

Autor článku:

Aktualizováno: 23. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet