Užijte si 5 dní velikonočních prázdnin naplno

Oslavte letos příchod jara a velikonoční svátky netradičně. Rozjeďte se za Velikonočním zajíčkem do Rakouska nebo za právě se probouzející přírodou na Slovensko. Jarní pobyt si samozřejmě užijete i v krásné české přírodě!
Užijte si 5 dní velikonočních prázdnin naplno

Když si na Zelený čtvrtek nevezmete dovolenou, budou mít vaše děti školou povinné velikonoční volno o den delší než vy. Velikonoční prázdniny vycházejí letos od čtvrtka 28.3.2024 do Velikonočního pondělí 1.4.2024. Oslavte příchod jara a velikonoční svátky aktivně, neseďte doma!

Velikonoce

Spravedlivý Velikonoční zajíček v Rakousku

Máte doma holčičky, které se každoročně vztekají, co je to za nespravedlnost, že výslužku dostávají jenom kluci? Jeďte do Rakouska nebo Německa za Velikonočním zajíčkem.Kluci i holky v těchto zemích si mohou být každé Velikonoce jistí tradičním hledáním vajíček a výslužkou Osterhase neboli Velikonočního zajíčka. Místo jarního lyžování v Alpách se samozřejmě můžete vypravit i na velikonoční trhy, průvody a křesťanské i spíše lidové slavnosti.

  • Pro děti: z řehtaček, které se prodávají na velikonočních trzích, budou vaše ratolesti nadšeny, pro sebe si k nim ale přikupte vaječný likér
  • Pro vás: v Rakousku se traduje, že sníst vejce, které snesla slepice na Zelený čtvrtek, přináší štěstí. Ze snídaňového bufetu tedy doporučujeme pečlivě vybírat;)

Tipy nejen na české velikonoční trhy najdete zde.

Velikonoce

Velikonoční animace pro děti a příjemnější „oblievačka“

Za právě se probouzející přírodou v Česku se můžete vydat třeba do Jeseníků nebo Krušných hor, kde byl hornický region Erzgebirge/Krušnohoří v létě 2019 zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO.

Tak trochu příjemnější slovenskou oblievačku, která je z Velikonočního pondělí známá i většině českých žen a dívek, si můžete dopřát při jarních pobytech poblíž termálů třeba v Podhájské nebo Bešeňové. Relaxace v bazénech s termální vodou bude rozhodně většině žen i malých slečen sympatičtější než velikonoční polévaní studenou vodou.

  • Pro děti: v aquaparcích Tatralandie a Bešeňová připravují obvykle na Velikonoce zábavné tematické programy pro nejmenší
  • Pro vás: navštivte také Vlkolínec (UNESCO) - nejzachovalejší a nejkomplexnější osadu na Slovensku nedaleko Bešeňové

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Slovensko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet