Jeseníky moderně a s veškerým komfortem – tak by se dala shrnout dovolená v Resortu Bobrovník. Čeká na vás moderní, krásně vybavená chatka s terasou, relax ve venkovní wellness zóně s finskou saunou a vířivým sudem a úžasné výlety po kulturních památkách i přírodních krásách.

O ubytování

Resort Bobrovník se nachází v malé vesničce nedaleko obce Lipová-lázně, v kouzelné krajině Jeseníků, přímo u lesa. Lipová-lázně jsou malebným městečkem, které láká především na tradiční Lázně Dolní Lipová (6 km) založené v roce 1829 přírodním léčitelem Johannem Schrothem. Do zákulisí jeho života a historie lázeňství nahlédnete v místním muzeu (3,7 km). Kromě lázní tu objevíte klasicistní kostel sv. Václava (3,6 km), budovu Rychty (2,1 km) a několik pomníčků.

Okolí ubytování je plné atraktivních výletních cílů. Značené turistické trasy vás zavedou k zajímavostem, jako jsou Obří skály (7,7 km), jeskyně Na Pomezí (4,8 km) nebo kouzelná přírodní rezervace Rejvíz (11 km). Za poznáním se vydejte po naučné stezce Johanna Schrotha a za relaxem do nedalekých lázní Jeseník (4,9 km) s unikátním balneoparkem Vincenze Priessnitze. Dále si naplánujte výlet na nejvyšší horu Jeseníků – Praděd (35,4 km), navštivte zámek Jánský vrch (26,7 km) v Javorníku anebo objevte Vodní tvrz (5,2 km).

V zimě můžete vyzkoušet hned několik lyžařských areálů v okolí. Nejbližší středisko – Ski areál Lázeňský vrch (3,2 km), který přímo navazuje na areál Schrotových léčivých lázní, vám nabídne modrou a červenou sjezdovku i cvičný svah pro děti. Mezi populární lyžařská centra v okolí patří také Ski areál Miroslav (5,3 km) s celkem 3 km sjezdovek, převážně nižší a střední obtížnosti, nebo Ski areál Ramzová (10,8 km), největší lyžařské středisko na Moravě.

Kde budete spát?

Těšit se můžete na opravdu nadstandardní ubytování v jedné z 12 stylových chatek. Ty jsou moderní, skvěle vybavené a poskytnou vám dostatek soukromí. V horním patře najdete ložnici s manželskou postelí a 2 jednolůžky, v přízemí vám bude k dispozici plně vybavená kuchyně (varná deska, trouba, lednice, rychlovarná konvice, kávovar...), obývací zóna s rozkládací pohovkou a televizí, koupelna se sprchovým koutem a WC a ještě samostatná toaleta. Každá chatka má navíc vlastní terasu.

Na čem si pochutnáte?

V moderní kuchyni chatky se bude každý kulinář cítit jako doma. Pokud se vám vařit nechce, můžete vyzkoušet restauraci Bobrovník, vzdálenou jen cca 2 minuty chůze, kde si pochutnáte na mezinárodních specialitách a pokrmech z grilu.

Kde budete relaxovat?

Punc luxusu dodává resortu venkovní wellness zóna s dřevěnou finskou saunou až pro 6 osob a horkým vířivým sudem až pro 5 osob. Sauna má panoramatické okno, ze kterého si užijete krásný výhled do okolí, a k ochlazení můžete využít mimo jiné nedaleký potok. K relaxu v sauně i vířivce je nutná předchozí rezervace.

Cestujete s dětmi?

Ve středu resortu je velké dětské hřiště s prolézačkami a houpačkami, kde se vaše ratolesti skvěle vydovádí. Vy na ně mezitím můžete dohlížet třeba z pohodlí verandy.

Resort Bobrovník

Resort Bobrovník

Lipová-lázně 9 , Lipová-lázně
Česká republika

Provozuje společnost:
KP resort Jeseníky s.r.o. IČ: 09764739


+420777079043

info@resortbobrovnik.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc - plemena do 10 kg
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Dětské hřiště
Lyžárna
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,5 km
Vzdálenost od lázní
2,5 km
Zastávka
0,9 km
Sjezdovka
3 km
Běžkování
5,4 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Muzeum Vincenze Priessnitze
Muzeum Vincenze Priessnitze
Jeskyně Na Pomezí
Jeskyně Na Pomezí
Balneopark Vincenze Priessnitze
Balneopark Vincenze Priessnitze