Ubytujte se v Hotelu Stará Pošta *** a vydejte se objevovat krásy Hrubého Jeseníku! Najde se zde opravdu něco pro každého – wellness centrum, dětské hřiště, skvělé výletní cíle a útulné pokoje s nádherným výhledem na horskou krajinu. Těšit se můžete i na výborné snídaně formou bufetu.

O ubytování

Hotel Stará Pošta *** je ideálním místem na aktivní i relaxační dovolenou, s rodinou či v páru. Najdete jej v chráněné krajinné oblasti Hrubého Jeseníku, v srdci horského střediska Filipovice – Bělá pod Pradědem, přímo u Skiparku Filipovice (170 m). V zimě tak budete mít program jasný – 2,6 km sjezdovek a moderní snowpark už čekají jen na vás. Otestovat můžete i svahy ski areálu Červenohorské sedlo (4,4 km) s 8 sjezdovkami, včetně černé freeridové trasy o délce 1 km.

A co v létě? Udělejte si výlet ke studánce v Bělé pod Pradědem (4,2 km), na Kamzičí skálu (6,5 km) nebo ke Kamennému oknu (6,9 km). Zdatnější turisté mohou vyrazit k Vysokému vodopádu (10,1 km) nebo k Malému Jezerníku (10,5 km), kde najdete kouzelné rašeliniště s jezírky a dřevěným chodníkem. Přímo od hotelu potom vyráží autobus na Červenohorské sedlo, odkud se procházkou dostanete až na Praděd (10 km) nebo přes Vřesovou studánku (3,8 km) na Šerák (9 km).

Prozkoumejte také Vlastivědné muzeum Jesenicka (10,6 km), projděte si Naučnou stezku Vincenze Priessnitze a navštivte rodný dům (12,3 km) tohoto slavného lékaře. S dětmi potom můžete vyrazit třeba do Kontaktní ZOO Faunapark (15,4 km).

Kde budete spát?

V hotelu vás přivítá útulný pokoj s komfortním zařízením, vlastní koupelnou a WiFi připojením. Na výběr máte z těchto variant:

  • Dvoulůžkový pokoj Standard je vybavený manželskou postelí, televizí a šatní skříní.
  • Dvoulůžkový pokoj Standard s přistýlkou nabídne manželskou postel a rozkládací křeslo, televizi a šatní skříň.
  • Dvoulůžkový pokoj Standard s přistýlkou a vanou ubytuje hosty na manželské posteli a rozkládací pohovce. K vybavení patří TV i šatní skříň.
  • Dvoulůžkový pokoj Standard s dvěma přistýlkami a vanou nabídne manželskou postel, 2 rozkládací křesla, televizi a šatník.
  • Třílůžkový pokoj Standard zahrnuje manželskou postel, samostatné jednolůžko, šatní skříň a televizi.
  • Třílůžkový pokoj Standard s přistýlkou disponuje manželskou postelí, samostatným jednolůžkem a rozkládací sedačkou, nechybí TV a šatní skříň.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci se servírují výtečné snídaně a večere s dechberoucím výhledem na hory. Součástí hotelu je také restaurace U Pošťáka, zaměřená na tradiční české pokrmy i mezinárodní speciality připravené z lokálních produktů. Ochutnat zde můžete také kvalitní česká vína, výbornou italskou biokávu či hříšně dobré dezerty.

Kde budete relaxovat?

V hotelovém wellness centru si po dni plném zážitků skvěle odpočinete. Čeká na vás venkovní letní bazén, vnitřní vyhřívaný bazén a infrasauna. Dopřát si můžete také relaxační masáž, po předchozí rezervaci.

Cestujete s dětmi?

V letních měsících je pro děti připravené venkovní hřiště s trampolínou, pískovištěm, ruskými kuželkami, houpačkami a prolézačkami. V jakémkoliv ročním období se potom skvěle zabaví ve vnitřním dětském koutku se spoustou hraček a her.

Něco navíc

Pro děti i dospělé je k dispozici tenisový kurt s umělým povrchem a víceúčelové hřiště. Na dobrodružné výlety vám v hotelu rádi půjčí horské koloběžky a hole na Nordic walking, k uložení vašeho sportovního vybavení zase poslouží lyžárna/kolárna. Nebo si jen tak poseďte v hotelové zahradě s altánkem, jezírkem a venkovními ohništi.

Hotel Stará Pošta ***

Hotel Stará Pošta ***

Filipovice 27 , Bělá Pod Pradědem
Česká republika

Provozuje společnost:
Hotel Stará Pošta, s.r.o IČ: 03856658


606 150 150

info@hotelstaraposta.cz

Check In
14:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 160 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Baby friendly
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,2 km
Vzdálenost od lázní
27 km
Zastávka
10 m
Sjezdovka
0,2 km
Běžkování
0,2 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Vysoký vodopád
Vysoký vodopád
Priessnitzovy lázně Jeseník
Priessnitzovy lázně Jeseník
Bobová dráha Vrbno pod Pradědem
Bobová dráha Vrbno pod Pradědem