Hotel Lípa **** vás zve na jedinečný relax v lázních Dolní Lipová v srdci Jeseníků. Tradiční lázeňské procedury a masáže prospějí vašemu zdraví stejně jako relax ve vířivce a sauně, který si díky neomezenému wellness budete moci dopřát kdykoliv během dne. V okolí ubytování objevíte spoustu přírodních krás a atraktivních historických míst. Po návratu z výletů doplníte energii ve stylové restauraci.

O ubytování

Hotel Lípa **** se nachází v krásné přírodě v obci Lipová-lázně na Jesenicku. Čistý vzduch, moderní lázeňská péče s dlouhou tradicí a malebná okolní krajina činí z lipovských lázní to nejlepší místo k odpočinku.

Lipová-lázně jsou malebným městečkem, které láká především na tradiční lázně Dolní Lipová založené v roce 1829 přírodním léčitelem Johannem Schrothem. Do zákulisí jeho života a historie lázeňství nahlédnete v místním muzeu. Kromě lázní tu objevíte klasicistní kostel sv. Václava (1,3 km), budovu Rychty (180 m) a několik pomníčků.

Okolí ubytování je plné atraktivních míst, které vám zpestří pobyt v lázních. V letních měsících se věnujte procházkám svěží přírodou. Značené turistické trasy vás zavedou k zajímavostem, jako jsou Obří skály (8,6 km), jeskyně Na Pomezí (2,9 km) nebo kouzelná osada Rejvíz (16, 5 km).

Za poznáním se vydejte po naučné stezce Johanna Schrotha (1,8 km) a za relaxem do nedalekých lázní Jeseník (5,8 km) s unikátním balneoparkem Vincenze Priessnitze. Dále si naplánujte výlet na nejvyšší horu Jeseníků – Praděd (35 km), navštivte zámek Jánský vrch (24,9 km) v Javorníku anebo objevte Vodní tvrz (6,8 km).

V zimě se do oblasti Jeseníků sjíždějí nadšení lyžaři, kteří si nemohou vynachválit vysokou úroveň zdejších sjezdovek. Nedaleko ubytování se nachází Ski areál Lázeňský vrch (700 m) s tratěmi pro zkušené i začátečníky. Ještě více zážitků vás čeká ve Ski areálu Ramzová (8,3 km), který je největším lyžařským střediskem na Moravě.

Kde budete spát?

Ubytujete se v dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí nebo oddělenými postelemi. Interiéry jsou stylově zařízené a díky dřevěným prvkům působí velmi útulně a harmonicky. Součástí vybavení je kromě pohodlných postelí psací stůl s křesílky, šatní skříň a televize s plochou obrazovkou.

K dispozici vám bude vlastní koupelna s toaletou, sprchovým koutem a fénem. Počítat můžete také s bezplatným připojením k Wi-Fi.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu se nachází designová restaurace, kterou si ihned zamilujete. Její součástí je letní terasa a sklepní vinárna s romantickou atmosférou. Ať už se posadíte kamkoliv, vychutnáte si speciality italské kuchyně, ale i grilované maso či vegetariánské dobroty. Po jídle si dopřejte domácí dezert s chutnou kávou nebo si připijte sklenkou vybraného vína.

Kde budete relaxovat?

Hotel Lípa **** se nachází v areálu proslulých Schrothových léčebných lázních v Dolní Lipové, kde se vám dostane prvotřídní péče. Kombinace místního klimatu, bylin z lipovských luk a moderních i klasických léčebných metod vám pomůže vypořádat se zdravotními neduhy. Místní lázně se zaměřují především na léčbu kožních chorob, nemocí dýchacího ústrojí a duševních poruch.

Dokonalý relax vás čeká v parádní wellness centru Tilia ve Ville Grohmann (450 m). Uvolníte se ve vířivce, užijete si parní saunu s hvězdným nebem a prohřejete celé tělo ve finské sauně. Dokonalý odpočinek zakončíte na vyhřívaných lavicích s výhledem na krb.

Hotel Lípa ****

Hotel Lípa ****

Dolní Lipová 284 , Lipová-lázně
Česká republika

Provozuje společnost:
Schrothovy léčebné lázně s.r.o. IČ: 05101051


+420 777 457 111

recepce@lazne-lipova.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 30 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Lyžárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od lázní
100 m
Zastávka
40 m
Sjezdovka
1,9 km
Běžkování
0,7 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Balneopark Vincenze Priessnitze
Balneopark Vincenze Priessnitze
Jeskyně Na Pomezí
Jeskyně Na Pomezí
Zámek Jánský Vrch
Zámek Jánský Vrch