Chcete si dokonale odpočinout a načerpat novou energii v čisté přírodě Jesenicka? Vyrazte do Schrothových lázní, ubytujte se ve Wellness hotelu Villa Grohmann **** a užijte si relaxaci v moderním wellness centru s vířivkou a saunami, vychutnejte si výtečnou polopenzi a prozkoumejte malebné okolí se spoustou krásných výletních cílů.

O ubytování

Wellness hotel Villa Grohmann **** je hlavní lázeňský hotel Lázní Schroth v obci Lipová-lázně. Malebné místo se nachází na rozhraní Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor a díky čistému ovzduší si vysloužilo titul klimatických lázní s pozitivním vlivem na kožní a dýchací onemocnění.

Hlavním lákadlem je samozřejmě relaxace a skvělé lázeňské procedury, těšit se můžete ale i na výlety a zajímavé aktivity. Prozkoumejte park Živá voda (4,4 km) s relaxační a léčebnou stezkou Suchou nohou a Mokrou nohou, které vedou vodním korytem Anenského potoka. Milovníci pohybu mohou vyzkoušet Fit stezku (1,4 km) s 10 stanovišti pro příjemné protažení celého těla. V zimě se můžete těšit na 470 metrů dlouhou sjezdovku Skiareál Lázeňský vrch (400 m), pro náročnější lyžaře se nabízí sjezdovka Miroslav (3,1 km) a Ski areál Ramzová (8,2 km).

Mezi další oblíbené atrakce v okolí patří Faunapark (2,6 km) - malá zoologická zahrada s exotickými zvířaty, samoobslužný Lesní bar (7,1 km) s posezením a jeskyně Na Pomezí (3,3 km) – největší veřejně přístupný jeskynní systém v České republice. Během teplejších měsíců se vydejte na výlet do přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně (24,9 km) s možností exkurze di vnitřních prostor, nebo do zlatokopeckého skanzenu (19,3 km) s hornickou vesnicí a mlýny na zlatou rudu.

Kde budete spát?

Vila má celkem 15 pokojů zařízených v elegantním stylu s historickým nádechem. Každý pokoj má vlastní koupelnu s toaletou a fénem. K vybavení patří také TV, pracovní stůl a vysokorychlostní Wi-Fi připojení k internetu.

  • Dvoulůžkový pokoj Double je vybaven manželskou postelí a nabízí dostatek prostoru pro třetí osobu. V koupelně dvoulůžkového pokoje je sprchový kout.

  • Apartmán Standard zahrnuje ložnici s velkou manželskou postelí a obývací pokoj s rozkládací pohovkou, kterou lze použít jako přistýlku. V koupelně apartmá najdete rohovou vanu, ve které můžete dokonale relaxovat.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je nová, moderní restaurace Grohmanka s venkovní krytou terasou, kde si můžete vychutnat česká i mezinárodní jídla připravovaná s důrazem na kvalitu, čerstvost a rozmanitost.

Kde budete relaxovat?

Krásné wellness centrum s romantickým názvem Tilia (latinsky lípa) bude vaší oázou klidu a relaxace. Vychutnejte si koupel v horké vodě a paprsky zapadajícího slunce v luxusní hydromasážní vířivce Infinité umístěné na pódiu ve výklenku pod věží. Zážitek doplňuje parní sauna s hvězdnou oblohou, dřevěná finská sauna, ochlazovací sprchy a vyhřívané relaxační lavice.

Opravdu nároční hosté si mohou dopřát ničím nerušený klid v soukromých lázních s hydromasážní vanou a vodní postelí s baldachýnem. V nabídce je také řada masáží, koupelí a lázeňských procedur.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je v Schrotových léčebných lázních k dispozici venkovní hřiště a vnitřní herna, kde se mohou zabavit i za nepříznivého počasí.

Něco navíc

V lázeňském areálu najdete také fitness centrum, půjčovnu koloběžek, holí Nordic Walking a elektrokol, posilovnu, venkovní hřiště pro míčové sporty a úschovnu kol.

Villa Grohmann ****

Villa Grohmann ****

Lipová-lázně 169 , Lipová-lázně
Česká republika

Provozuje společnost:
Schrothovy léčebné lázně s.r.o IČ: 05101051


+420 777 457 111

obchod@lazne-lipova.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 30 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Lyžárna
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od lázní
30 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
40 km
Sjezdovka
0,4 km
Běžkování
0,4 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Jesenické koupaliště a wellness
Jesenické koupaliště a wellness
Jeskyně Na Pomezí
Jeskyně Na Pomezí
Zlatorudné mlýny ve Zlatých Horách
Zlatorudné mlýny ve Zlatých Horách