Je libo aktivní dovolená v Nízkých Tatrách? Hotel Totem v horském sedle Čertovica vám přinese výjimečný komfort celé rodině. Pochutnáte si na lahodné polopenzi, odpočinete si v sauně nebo vířivce a užijete si posezení ve venkovním altánku s grilem. Poblíž budete mít spoustu oblíbených turistických cílů i příležitostí k odpočinku.

O ubytování

Horský Hotel Totem najdete v Nízkých Tatrách nedaleko jejich nejvyššího vrcholu Ďumbier. Stojí uprostřed přírody v horském sedlu Čertovica, které je centrem aktivní zábavy po celý rok. Nudit se tu rozhodně nebudete, navíc vás po návratu z hor bude čekat hotelové wellness.

Čertovica je rekreační středisko, které si zamilují všichni vyznavači aktivní dovolené v přírodě. Sedlo v nadmořské výšce 1232 m rozděluje Nízké Tatry na ďumbierskou a královoholskou část, do kterých vás odsud zavedou četné turistické trasy. O zimní zábavu se postará lyžařské středisko Čertovica (170 m) se 7 sjezdovkami různých obtížností, které jsou ideální především pro rodiny s dětmi. Ze vzdálenějších lyžařských cílů stojí za návštěvu Skiareál Jasná (49 km) nebo Chopok (26 km).

Příležitostí k horským túrám budete mít v okolí více než dost. Zkušení horalové mohou rovnou zdolat nejvyšší vrchol Nízkých Tater, Ďumbier (11 km) nebo třetí nejvyšší Chopok (26 km) . Oblíbené jsou i treky k horským chatám, jako je třeba chata Jarabatá u Čika (4,5 km). Za tajemným podzemním světem se vydejte do jeskyně Mrtvých netopýrů (26 km) a za zábavou do Tarzanie Tále (20 km), kde v zimě funguje také lyžařský areál.

Daleko to nebudete mít ani do jedné z nejnavštěvovanějších lokalit na Slovensku. Za půl hodinky dorazíte do Liptovského Mikuláše (38 km), kde se vykoupete v přehradě Liptovská Mara. Z dalších výletních cílů stojí za zmínku třeba Bystrianská jeskyně (17,3 km)

Kde budete spát?

Hlavu složíte v jednom z útulných pokojů zařízených v horském stylu. V interiéru inspirovaném přírodou hraje hlavní roli dřevo, vybavení je praktické a funkční.

Ke každému pokoji patří samostatná koupelna s toaletou a sprchovým koutem. K vybavení náleží šatní skříň a noční stolky. Samozřejmostí je bezplatné připojení k WiFi. Těšit se můžete na krásný výhled na hory z oken ubytování.

Na výběr máte z těchto variant ubytování:

  • Pokoj Romantic (2+0) – dvoulůžkový pokoj se 2 jednolůžkovými postelemi, které lze spojit do manželské.

  • Pokoj Family 1 (2+1) – rodinný pokoj určený pro 3 osoby, které se vyspí na 3 jednolůžkových postelích.

  • Pokoj Mezonet (2+2 nebo 2+4) – pohodlné mezonetové ubytování pro celou rodinu. V přízemí jsou 2 jednolůžkové postele, které lze spojit dohromady. V patře jsou pak 2 oddělené postele.

  • Pokoj Mezonet (2+4) – druhá varianta mezonetového pokoje má stejné rozvržení místností, ale nabízí navíc možnost 2 přistýlek na rozkládací pohovce. Pokoj tak poskytne dostatek prostoru až pro 6 osob.

  • Apartmán 1 (2+4) – apartmá ubytuje až 6 osob. Tvoří jej dvě buňky a obývací pokoj. V obou buňkách najdete po dvou jednolůžkových postelích a v obýváku rozkládací gauč, který lze využít jako 2 přistýlky.

  • Pokoj Family 16 (2+5) – prostorný pokoj, který tvoří dvě buňky. V první místnosti jsou 2 jednolůžkové postele, v druhé pak 2 palandy a 1 přistýlka. Dohromady se tak v pokoji Family může ubytovat až 7 lidí.

  • Apartmán 18 (2+6) - varianta s nejvyšší kapacitou (až 8 osob) je rozdělena na dvě místnosti a obývací pokoj. V první místnosti jsou 2 jednolůžkové postele, v druhé pak 2 jednolůžkové postele a 2 přistýlky. Zbylí 2 hosté se vyspí pohodlně v obýváku na rozkládacím gauči.

Na čem si pochutnáte?

Spokojení budete na dovolené nejen vy, ale i vaše chuťové buňky. Těm se dostane výjimečná péče v hotelové restauraci, kde se podávají večeře a bufetové snídaně. Pochutnáte si na lahodných pokrmech slovenské i mezinárodní kuchyně ať už ve vnitřních prostorách, nebo na terase. K jídlu si dopřejete víno, pivo nebo nealkoholické nápoje dle výběru.

Na skleničku si zajděte do stylového hotelového baru, kde vás přivítá romantická atmosféra dotvořená krbovými kamny. V letních měsících lze využívat venkovní altánek s grilem.

Kde budete relaxovat?

Po návratu z vysokohorské túry nebo ze sjezdovky si zasloužíte odpočinek. Rozmazlete se pobytem ve finské sauně. V teple vám pookřeje mysl i tělo, kterému jste přes den dávali zabrat. Poté zavítejte do vířivky a nechte bublinky, aby si poradily se stresem.

Z hotelového wellness centra se vrátíte plní energie a elánu do dalšího dovolenkového dne v horách.

Hotel Totem ***

Hotel Totem ***

Čertovica 75 , Jarabá
Slovenská republika

Provozuje společnost:
ABZA s. r. o. IČ: 55447881


0919406981

hoteltoteminfo@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček je zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Dětský koutek
Lyžárna
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,1 km
Sjezdovka
0,2 km

Tipy na výlet

Nízké Tatry

Nízké Tatry Tip na výlet

Nízké Tatry nabízí perfektní zázemí, podmínky pro turistiku, lyžování a koupání. Centrem národního parku je Demänovská dolina, která je středem zdejšího turistického ruchu. V Tatrách se dají podnikat skvělé túry, stačí si jen vybrat trasu nebo cyklotrasu. Mezi nejoblíbenější cíle výletu patří Liptovská Mara, Jánská Dolina, turisticky nejoblíbenější hora Chopok a nejvyšší Ďumbier. Výstup na Ďumbier je fyzicky namáhavý, ale zvládnete jej i během jednoho dne. Skvělou trasou je přechod od Chopku k Čertovici, nabídne vám totiž úžasný výhled do okolních dolin.

Více informací
Ďumbier
Ďumbier
Jeskyně Mrtvých Netopýrů
Jeskyně Mrtvých Netopýrů
Tarzánie Tále
Tarzánie Tále