Malebná oblast Liptov má co nabídnout nejen sportovcům a nadšeným výletníkům. Právě zde se ukrývá areál Stará Zvonica s útulným ubytováním, výtečnou restaurací, kde vás pohostí snídaněmi formou bufetu, a zábavou pro děti ve formě dětského koutku, hřiště a dvorku se zvířátky. Kromě krásných výletů po okolí si užijete také úžasný relax v mini wellness zóně, kterou můžete mít jen pro sebe.

O ubytování

Nově vybudovaný areál Stará Zvonica se nachází na liptovské straně horského přechodu Čertovica, mezi obcemi Nižná Boca (1,9 km) a Malužiná (2,1 km). Krásné prostředí nedaleko Nízkých Tater přímo zve k výletům a bohatým volnočasovým aktivitám za každého ročního období.

Pěšky či na kole můžete vyrazit třeba k rozhledně na Krajčovom vrchu (2,5 km) s výhledem na obec Nižná Boca, Bockú kotlinu a Liptovské vrchy. Nebo se vydejte do nedaleké obce Vyšná Boca (5 km), kde najdete muzeum hornictví a ochutnáte minerální pramen Kyselka. Už zde navíc čeká první ski areál – Bačova Roveň. O něco dál potom najdete ski centrum Čertovica (9,7 km). Vyzkoušet můžete také největší lyžařské středisko na Slovensku, Jasná-Chopok (39,3 km) s 51 km sjezdovek a 5 km běžkařských tratí, či ski areály Žiarce (32,5 km) a Opalisko (24,7 km).

Jedním z hlavních center zábavy v okolí je Liptovský Mikuláš (23,3 km) s největším slovenským aquaparkem Tatralandia, kde se vyřádíte ve 14 bazénech a na 26 tobogánech a odpočinete si ve wellness centru a Keltském saunovém světě. Při nepřízni počasí může přijít vhod také dětská herna Fantázia Liptov Park nebo galerie optických triků Ilusia. V létě byste pak neměli vynechat návštěvu Liptovské Mary (26,1 km), "slovenského moře", kde si užijete skvělé koupání i vodní sporty.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze 2 dvoulůžkových pokojů a 5 apartmánů, které Stará Zvonica nabízí. V každém případě budete mít k dispozici vlastní koupelnu, toaletní potřeby, fén, varnou konvici, televizi a WiFi připojení. V apartmánech je navíc také chladnička.

  • Dvoulůžkový pokoj je velký 26 m² a najdete v něm 2 postele (mohou být rozdělené nebo spojené do dvoulůžka) a malé posezení s křesly.

  • Apartmán 2+2 má plochu 30 m² a skládá se ze samostatné ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s rozkládací pohovkou.

  • Apartmán 2+4 měří 47 m² a je mezonetový. Ve spodním patře se nachází obývací pokoj s rozkládací pohovkou a samostatná ložnice s manželskou postelí. Nad schody potom najdete ještě trvalou přistýlku pro 2 osoby ve formě manželské postele.

  • Velký apartmán 4+2 nabídne plochu 69 m² a skládá se ze 2 ložnic s manželskými postelemi a obývacího pokoje s rozkládací pohovkou a jídelním stolem.

Na čem si pochutnáte?

Středobodem místní kuchyně jsou čerstvé suroviny a tradiční jídla, především z okolí Boce a oblasti Liptova. Každé sousto vás přenese v čase a vykouzlí vzpomínku na nedělní oběd u babičky. Zároveň se zde můžete přesvědčit, že i tradiční jídla se dají naservírovat v moderním stylu, který potěší i vaše oko.

V areálu najdete také obchůdek, kde si můžete přes den nakoupit křupavé pečivo z místní pekárny nebo výtečné lokální výrobky – sýry a bylinkové čaje z Východné, mléčné výrobky, kvalitní vína z Vinařství Masaryk Skalica, domácí sirupy, džemy či medy.

Po domluvě s recepcí navíc můžete využít i venkovní ohniště s posezením, třeba rovnou k přípravě dobrot z místního obchůdku. Co takový grilovaný oštiepok, už se vám sbíhají sliny?

Kde budete relaxovat?

Vaší oázou klidu a relaxace bude moderní mini wellness s finskou saunou, přívalovou sprchou, ledovým vědrem Kambala a venkovní horkou dřevěnou kádí.

Cestujete s dětmi?

A nezapomíná se ani na děti, pro ty je připravený dětský koutek a velké venkovní dětské hřiště s množstvím prolézaček a dalších atrakcí. Rozzářené oči a úsměv na tváři jim ale jistě vykouzlí především farmářský dvorek s ovečkami, kozičkami a zajíčky, které si mohou pohladit.

Penzión Stará Zvonica

Penzión Stará Zvonica

Nižná Boca 651 , Malužiná
Slovenská republika

Provozuje společnost:
NVB Invest, a.s IČ: 50936956


+421 902 491 980

recepcia@podstarouzvonicou.sk

Check In
14:00 - 19:30
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Bezbariérovost
Žádná
Parkování

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Půjčovna kol
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Vzdálenost od jezera
26 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
35 km
Sjezdovka
8 km
Běžkování
8 km

Tipy na výlet

Nízké Tatry

Nízké Tatry Tip na výlet

Nízké Tatry nabízí perfektní zázemí, podmínky pro turistiku, lyžování a koupání. Centrem národního parku je Demänovská dolina, která je středem zdejšího turistického ruchu. V Tatrách se dají podnikat skvělé túry, stačí si jen vybrat trasu nebo cyklotrasu. Mezi nejoblíbenější cíle výletu patří Liptovská Mara, Jánská Dolina, turisticky nejoblíbenější hora Chopok a nejvyšší Ďumbier. Výstup na Ďumbier je fyzicky namáhavý, ale zvládnete jej i během jednoho dne. Skvělou trasou je přechod od Chopku k Čertovici, nabídne vám totiž úžasný výhled do okolních dolin.

Více informací
Liptovská Mara
Liptovská Mara
Liptovský Mikuláš
Liptovský Mikuláš
Aquapark Tatralandia
Aquapark Tatralandia