Vyzkoušejte si na pár dní bydlení v originální mongolské jurtě s výhledem na ikonickou horu Kriváň. V Jurtě pod Kriváňom si užijete netradiční romantický pobyt v obklopení krásné krajiny na pomezí Vysokých a Nízkých Tater. Každé ráno si pochutnáte na výborné snídani a po návratu z hor si odpočinete v soukromé finské sauně.

O ubytování

Jurtu pod Kriváňom najdete v malé vesničce Vavrišovo asi 10 km od Liptova na pomezí Vysokých a Nízkých Tater. Nádherné hornaté okolí láká všechny vyznavače aktivního odpočinku. V létě kraj potěší pěší turisty a milovníky přírody, v zimě zase lyžaře a snowboardisty. Po dovádění v horách vám originální jurta poskytne příjemné zázemí, kde si odpočinete v sauně a pokocháte se výhledem na impozantní vrchol Kriváň.

V okolí vás čeká spousta vyžití. Malí i velcí objevitelé budou nadšení z nedaleké Stanišovské jeskyně (16,5 km), která se ukrývá v obci Liptovský Ján (8 km). Do útrob jeskyně se s čelovkami vydáte na poutavou prohlídku. Z dalších přírodních klenotů navštivte Lúčanský vodopád (33 km), Jánskou Dolinu (15 km) nebo Liptovskou Maru (20 km). Zdatnější výletníci si mohou troufnout třeba na vrcholy Ďumbier (53 km) či Chopok (54 km). Ať už vaše kroky budou směřovat kterýmkoliv směrem, vždy vás bude obklopovat kouzelná krajina.

Za poznáním se vydejte se do Muzea liptovské dědiny (6 km) nebo Slovenského muzea ochrany přírody a speleologie (16 km). S dětmi vyrazte za vodní zábavou na termální koupaliště Bešeňová (29 km) nebo do fantastického Aquaparku Tatralandia (19 km), kde najdete 13 bazénů a spoustu tobogánů, skluzavek a atrakcí.

Zimní vyžití v okolí Liptova je stejně vzrušující jako to letní. Lyžaři, běžkaři i snowboardisté se sem mohou těšit na ideální podmínky pro zimní sporty. Sněhové radovánky si užijí v areálu Ski Opalisko (17 km), v horském středisku Jasná Nízké Tatry (27 km) nebo v Lyžařském středisku Lučivná (35 km). V zimě se příroda v okolí mění na krajinu jako vytrženou z pohádky, a tak si mnoho zážitků odnesete i ze zasněžených procházek po okolí.

Kde budete spát?

Ubytujete se v originální mongolské jurtě – kruhovém obydlí, které připomíná stan, ale má mnohem sofistikovanější konstrukci. Ta byla vyrobená přímo v Mongolsku a upravená pro místní teplotní podmínky. Tvoří ji několik vrstev plachet, ovčí plsť jako tepelná izolace, opěrné sloupy a dřevěné mřížky. Kruhový interiér vás překvapí příjemnou hřejivou energií, díky které se vám bude uvnitř krásně odpočívat. Z ubytování budete mít navíc překrásný výhled na Kriváň.

Jurta ubytuje až 4 osoby. Součástí vybavení je rozkládací manželská postel a dvě rozkládací křesla, která poslouží jako přistýlky. Dále můžete využívat konferenční stolek, poličky, kuchyňku s vybavením a vodou, rychlovarnou konvici a plynové ohniště s lávovými kameny, které se postará jak o teplo, tak o romantiku. Abyste se v jurtě cítili opravdu příjemně, je pro vás připravená káva, čaj, teplé papuče a několik stolních her pro dlouhé večery.

Na zahradě se nachází suché WC a bandaska s vodou na umytí rukou a krátkou sprchu.

Na čem si pochutnáte?

Až se ráno vzbudíte s výhledem na ikonický Kriváň, bude vás čekat voňavá snídaně. Pochutnáte si na sladkém a slaném pečivu, čerstvé zelenině a ovoci nebo sýrech a uzeninách. Ranní hody doplníte teplou kávou, čajem nebo se osvěžíte skleničkou džusu.

Kde budete relaxovat?

Po návratu z výletů do okolních hor vás potěší sudová finská sauna, kterou najdete na zahradě jurty. Není nic lepšího než si odpočinout v soukromí, nechat prohřát unavené tělo a vypnout mysl. V sauně můžete relaxovat, jak dlouho budete chtít, v ceně balíčku totiž máte neomezený vstup.

Nezapomeňte si saunu z technických důvodů předem zarezervovat.

Něco navíc

V letních měsících oceníte venkovní ohniště s posezením a solárními světélky, které vykouzlí tu pravou romantiku. Využívat můžete i kempové stoličky a stolek, které vás přiblíží přírodě ještě o kousek víc.

Jurta Pod Kriváňom

Jurta Pod Kriváňom

Nová ulica 344/6 , Vavrišovo
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Mgr. Michaela Kučerová IČ: 50911635


+421 948 527 944

jurtapodkrivanom@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 15 €/noc - pouze malá a střední plemena
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Sauna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,6 km
Vzdálenost od jezera
20 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
19 km
Sjezdovka
17 km
Běžkování
17 km

Tipy na výlet

Liptovský Ján

Liptovský Ján Tip na výlet

Obec Liptovský Ján při svých toulkách Liptovem určitě neobejdete. Tvoří totiž vstupní bránu do Jánské doliny, kterou se dostanete k Stanišovské jeskyni. Přímo v obci si prohlédnete množství dochovaných kostelů (Sentivániovský, Ňáriovský, Kostel Za vodou a jiné) nebo významnou sakrální památku – římskokatolický kostel sv. Jana Křtitele. Obec je známa cennými minerálními prameny, jejich vody můžete okusit během koupání v přírodním termálním prameni Kaďa nebo také ve veřejném plaveckém bazénu Termal Raj. S dětmi se zase zastavte na prohlídku parku se zmenšenými pamětihodnostmi Slovenska. Nese název Park MINI Slovensko.

Demänovská dolina
Demänovská dolina
Tatry
Tatry
Liptovská Mara
Liptovská Mara