Objevte unikátní přírodní krásy CHKO Broumovsko během pobytu v Hotelu Střelnice, který leží jen 2 km od území Adršpašsko-teplických skal. Kromě výletů do skalních měst si zde užijete také cykloturistiku a v zimě lyžování v jen 500 m vzdáleném ski areálu. Dostatek energie zajistí lahodná polopenze a o dokonalý odpočinek se postará privátní wellness se saunou.

O ubytování

Hotel Střelnice se nachází v centru malebného městečka Teplice nad Metují a je ideálním výchozím bodem pro výlety do Teplicko-adršpašských skal a dalších zajímavých míst v CHKO Broumovsko.

Ke vstupu do Teplických skal, které patří k nejkrásnějším přírodním památkám v Česku, to z hotelu budete mít jen 2 km. Pokud se vydáte po turistickém okruhu, spatříte po chvilce zříceninu hradu Střmen (3 km). Poté můžete obdivovat charakteristické souvislé skalní stěny, štíhlé skalní věže, převisy, tajemné jeskyně a úzká údolí sevřená mezi skalami. Na turistické trase narazíte na unikátní skalní útvary jako Housenka, Řeznická sekera, Lahvička inkoustu, Krakonošova harfa nebo Ruka se zmrzlinou.

Daleko to ovšem není ani ke vstupu do další úchvatné části Broumovského výběžku – Adršpašských skal (6 km). Jedná se o největší a nejdivočejší skalní město ve střední Evropě. Hned u vstupu vás uvítá azurové jezírko v bývalé pískovně, které si můžete celé obejít. Pokud vám to kondice dovolí, vyšplhejte po žebřících k vysoko položenému skalnímu jezírku (8 km), kde vás na pramici sveze převozník a prohlédnete si také Adršpašský vodopád. Mezi nejznámější skaliska Adršpašských skal patří Milenci, Starosta a Starostová, Homole cukru, Krakonošova lenoška, Džbán nebo Sloní náměstí. Na severním okraji území se nachází pozůstatky hradu Adršpach (8,2 km), kterých sice nezbylo mnoho, ovšem zato v přilehlé obci Dolní Adršpach můžete navštívit překrásný zámek Adršpach (7 km) a velmi zajímavou expozici horolezeckého muzea.

Za návštěvu stojí také muzea v nedaleké Polici nad Metují (9 km), kde kromě městského muzea najdete Muzeum papírových modelů a Muzeum stavebnice Merkur.

Celý broumovský výběžek je jako stvořený pro cyklistiku. Krajina zde nabízí cesty mírné a méně obtížné i trasy s větším převýšením a vysokou obtížností. Na své si zde přijdou jak začátečníci, tak i pokročilí cyklisté. Kola během pobytu samozřejmě můžete pohodlně uschovat na hotelové zahradě. Milovníky sněhu zase potěší, že sjezdovky Ski areálu Kamenec jsou od hotelu vzdáleny necelých 500 m. Zimní radovánky si užijete také ve Ski areálu Nebíčko (8 km) nebo Ski areálu Petříkovice (19 km). Během zimy je k dispozici také velké množství upravovaných běžkařských tras.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve dvoulůžkovém pokoji Standard s vlastní koupelnou. Součástí vybavení pokoje je WiFi připojení, televize, telefon, stolek s posezením a fén.

Za příplatek je možné ubytování v apartmánu, který se skládá ložnice s manželskou postelí, pracovny se dvěma rozkládacími jednolůžky a vlastní koupelny. Součástí vybavení je WiFi připojení, televize, dostatek úložných prostor, pracovní stoly s posezením a fén.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové hotelové restauraci připravují především regionální kuchyni připravenou výhradně z čerstvých surovin od místních dodavatelů. Těšte se na vynikající polopenzi ve formě bufetových snídaní a servírovaných večeří. Budete mít možnost ochutnat například domácí chléb, štrúdl, knedlíky a celou řadu dalších dobrot.

Za příznivého počasí můžete posedět na hezké letní terase s výhledem na řeku Metuji. V létě se na terase konají oblíbené hudební večery a víkendové grilování.

Kde budete relaxovat?

Po výletech ve skalách, cyklistice či lyžování zajisté oceníte možnost odpočinku zcela v soukromí. Dopřejte si jej v hotelovém privátním wellness se saunou.

Něco navíc

Historie hotelu sahá až do 19. století, kdy se stal oblíbeným cílem návštěvníků, kteří si jej cenili pro jedinečnou rodinnou atmosféru, výtečnou domácí kuchyni a pohodlí klidu Teplicko-Adršpašských skal.

Dnes je Hotel Střelnice dokonalým místem pro relaxaci se všemi moderními vymoženostmi. Nedávná rekonstrukce zachovala významné architektonické prvky původní budovy, a tak se i v současnosti daří zachovat původní charakter oblíbeného výletního místa.

Hotel Střelnice ***

Hotel Střelnice ***

Zámecká 34 , Teplice nad Metují
Česká republika

Provozuje společnost:
DANCE WORLD - TANEČNÍ SVĚT z.s IČ: 01680641


(+420) 724 156 156

rezervace@hotelstrelnice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
0,1 km
Sjezdovka
0,5 km