Užijte si krásnou dovolenou jen kousek od vodní nádrže Rozkoš, malebného Babiččina údolí a zámku Ratibořice. V Lučním penzionu na vás čeká ubytování ve stylovém pokoji či apartmánu, luxusní snídaně, láhev kvalitního vína na pokoji a útulná relax zóna, kde si po celodenních výletech perfektně odpočinete ve vířivce, sauně a venkovním bazénu.

O ubytování

Luční penzion najdete na kraji města Česká Skalice v Královéhradeckém kraji, jen cca 4 km od vodní nádrže Rozkoš. Tato osmá největší přehrada v České republice patří k oblíbeným výletním cílům. V létě si zde užijete koupání, vodní sporty i rybolov, v zimě jde o kouzelné místo k procházkám.

Při svém pobytu rozhodně nesmíte vynechat ani návštěvu zámku Ratibořice (4,2 km) a Babiččina údolí (4,3 km), které ve svých dílech proslavila Božena Němcová. Dokonce zde některé známé románové postavy můžete potkat. Zámek Ratibořice pochází z počátku 18. století a je obklopený krásným anglickým parkem s exotickým skleníkem. V nabídce má dva prohlídkové okruhy, na kterých se seznámíte s uměleckými díly i životním stylem z 16.-19. století. V Babiččině údolí najdete také Staré Bělidlo, Viktorčin splav, Lovecký pavilón a jiná kouzelná místa.

Mezi další zajímavé historické stavby v okolí patří hospitál Kuks (12,4 km), bývalý zaopatřovací ústav pro vojenské veterány, který byl v provozu v letech 1744–1938, Náchodský zámek (12,2 km), zámek Opočno (19,9 km) nebo vojenská pevnost Dobrošov (14,4 km). Nejen děti jistě potěší i návštěva zoologické zahrady Dvůr Králové nad Labem (19,5 km), která je vyhlášená zejména safari parkem, kde zblízka uvidíte lvy, gazely a jiná známá zvířata z afrických savan.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném pokoji či apartmánu. Každý pokoj má vlastní téma a tomu uzpůsobený interiér, můžete si tak vybrat přesně podle vašeho vkusu.

Staročeský apartmán je dvoulůžkový, vybavený v útulném venkovském stylu. V apartmánu najdete manželskou postel (dá se rozdělit na dvě jednolůžka) a umožňuje také přistýlku. K dispozici budete mít stůl s židlemi, kredenc s nádobím, koupelnu se sprchou, toaletu, klimatizaci, televizi a vlastní terasu a předzahrádku.

Květinový apartmán je dvoulůžkový a umožňuje přistýlku až pro dvě osoby. Celkově je pokoj laděný do zářivých jarních barev. K jeho vybavení patří manželská postel, pohovka, stůl s židlemi, barový kout s nádobím, koupelna se sprchou, WC, klimatizace a televize. I tento pokoj má vlastní terasu a předzahrádku.

Retro apartmán zaujme interiérem ve vintage stylu. Vyspíte se zde na manželské posteli a je i možnost přistýlky pro dva. Nechybí stůl s židlemi k posezení, barový kout s nádobím, toaleta, koupelna se sprchovým koutem, klimatizace, televize, terasa a předzahrádka.

Cyklo apartmán má interiér vyvedený v pestrých barvách a s decentní výzdobou se sportovní tematikou. Je klasicky dvoulůžkový, tedy s manželskou postelí, a umožňuje přistýlku pro dvě osoby na rozkládací pohovce. Dále k vybavení patří stůl s židlemi, kuchyňský kout s nádobím, toaleta, koupelna se sprchovým koutem, klimatizace, televize, terasa a předzahrádka.

Romantický apartmán je laděný do jemných tlumených barev a květinových vzorů. Kromě manželské postele zde najdete také stůl s židlemi a televizi. Apartmán je klimatizovaný a součástí je toaleta, koupelna se sprchovým koutem, terasa a předzahrádka.

Zámecký apartmán dostává svému názvu a okouzlí vás dřevěným nábytkem v historickém stylu. Vaše pohodlí zajistí velká manželská postel a pohovka k posezení. Apartmán má vlastní koupelnu, toaletu, terasu i předzahrádku. Samozřejmostí je klimatizace a televize.

Venkovský pokoj bude skvělou volbou pro rodiny, najdete zde dvě klasická lůžka a jednu palandu. K dispozici budete mít kuchyňský koutek s nádobím, koupelnu se sprchou a toaletu. Pokoj nemá klimatizaci ani terasu.

Africký pokoj vás rázem přenese na divoké safari. Je vybavený dvěma postelemi a palandou, kuchyňským koutem s nádobím, koupelnou se sprchou, toaletou a televizí. Nemá terasu a není klimatizovaný**.

Na čem si pochutnáte?

V útulné restauraci penzionu si každé ráno pochutnáte na snídani formou bufetu s čerstvým pečivem, uzeninami, sýry i sladkými jídly. Oběd, večeři či odpolední kávu a zákusek si zde můžete objednat z klasického jídelního lístku. V nabídce najdete klasická česká jídla, ale i burgery, zvěřinu a jiné speciality.

Kde budete relaxovat?

Přímo v penzionu na vás čeká příjemná relax zóna, kde se prohřejete v sauně a zrelaxujete své tělo v horké vířivce. V letních měsících si užijete také zábavu ve venkovním bazénu.

Něco navíc

Penzion je často místem konání degustací, uměleckých vernisáží a jiných kulturních akcí, nudit se zde tedy rozhodně nebudete.

Luční penzion

Luční penzion

Zájezd 82 , Česká Skalice
Česká republika

Provozuje společnost:
Tomáš Ponka IČ: 45578745


774742074

ubytovani@lucnipenzion.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,8 km
Vzdálenost od jezera
3,7 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
19 km
Sjezdovka
32 km

Tipy na výlet

Vodní nádrž Rozkoš

Vodní nádrž Rozkoš Tip na výlet

Vodní nádrž Rozkoš se rozkládá u obce Česká Skalice na Náchodsku. Východočeské moře, jak se jí často přezdívá, představuje idylické místo pro letní rekreaci v obklopení svěží přírody. Nádrž nabízí skvělé zázemí ke koupání, vodním sportům i rybaření. Odpočinek a slunění si užijete na travnatých nebo kamínkových plážích.

Na jejím břehu můžete využívat přilehlé kempy, ubytování a občerstvení. Tu pravou letní pohodu si užijete také při minigolfu nebo plavbě lodičkou. Vyrazit můžete i do okolí, které skýtá mnoho zajímavých turistických lokalit, jako je Babiččino údolí nebo Kladské pomezí.

Zámek Ratibořice
Zámek Ratibořice
Babiččino údolí v Ratibořicích
Babiččino údolí v Ratibořicích
Zámek Náchod
Zámek Náchod