Ubytujte se v srdci Štramberka na dosah největších lákadel regionu. Penzion v Podhradí je ideálním výchozím bodem pro objevování přírodních i historických krás Beskyd. Pochutnáte si na bohaté snídani a přes den si půjčíte elektrokola, na kterým vám budou kilometry utíkat jako nic. Večer si posedíte ve vinárně s výběrem těch nejlepších moravských vín.

O ubytování

Penzion v Podhradí najdete v malebném městečku Štramberk v srdci Moravskoslezského kraje. Tato historická perla zasazená mezi kopce Beskyd nabízí návštěvníkům krásné výhledy, přírodní divy a bohatou historii. Načerpejte energii z přírody, objevte kulturní poklady a užijte si pravou moravskou pohostinnost.

Štramberk je známý svou pohádkovou atmosférou, kterou dotváří malebné uličky a dřevěné chaloupky. Dominantou města je Štramberská trúba (750 m), věž s úchvatným výhledem na celé město a okolní krajinu. Mezi další významné památky patří kostel sv. Jana Nepomuckého a historické náměstí s kašnou (400 m). Zavítejte také do místních muzeí či galerií nebo se vydejte na procházku po Lašské naučné stezce (1 km), která vede až na Bílou horu.

Město je rovněž živým centrem folklóru a řemesel, a tak se zde pravidelně konají trhy a kulturní akce. Při návštěvě Štramberku musíte za každou cenu ochutnat štramberské uši, sladké pečivo s vůní skořice, které má původ ve středověké legendě.

Největším lákadlem regionu je Muzeum osobních automobilů Tatra v Kopřivnici (3,5 km), která se věnuje historii známé automobilky. V okolí se však vydejte také do přírody, třeba na horu Kotouč (1,9 km), ze které budete mít krásný výhled na město, nebo k jeskyním Šipka nebo Štramberská jáma (750 m) Dále se vypravte ke zřícenině hradu Hukvaldy (12 km), rodného domu Leoše Janáčka (12 km) nebo podnikněte odpočinkovou procházku kolem přehrady Olešná (23 km).

Daleko to nebudete mít ani k největším trhákům Beskyd – k Pustevnám a Radhošti (18 km) nebo do Aquaparku ve Frenštátě pod Radhoštěm (12 km).

V zimě se okolní svahy promění na ráj lyžařů a snowboardistů. Nejbližší areál Červený kámen se nachází jen 5 km od ubytování.

Kde budete spát?

Ubytujete se ve dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí (160 x 200 cm) nebo se dvěma oddělenými postelemi (90 x 200 cm). Pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem, toaletou, fénem a toaletními potřebami. Nechybí posezení, šatní skříň ani jídelní stůl. K dispozici je dále televize, Wi-Fi připojení, lednice a varná konvice s čajem. Příjemnou atmosféru doplňuje útulný interiér a výhled do okolí.

Na čem si pochutnáte?

V příjemných prostorách penzionu se každé ráno podává snídaně, buď formou bufetu nebo obložených talířů, v závislosti na počtu hostů. Pokud je snídaně součástí vašeho balíčku, můžete se těšit na bohaté švédské stoly s čerstvým pečivem, pomazánkami, uzeninami a sýry, ovocem a zeleninou i horkými nápoji.

Součástí penzionu je i malá vinárna , kam si můžete zajít posedět a ochutnat regionální moravská vína. Sklípek je ideální místem pro romantický večer s degustací.

Penzion v Podhradí

Penzion v Podhradí

Dolní Bašta 366 , Štramberk
Česká republika

Provozuje společnost:
MEFB Inn s.r.o. IČ: 21196061


+420778408769

info@penzionvpodhradi.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Půjčovna kol
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Zastávka
1,9 km
Aquapark
12 km
Sjezdovka
5 km
Běžkování
5 km

Tipy na výlet

Štramberk

Štramberk Tip na výlet

Pohádkové městečko Štramberk najdete v krásné přírodě Lašské brány Beskyd a okouzlí vás na první pohled. Nad uličkami s dřevěnými roubenými domky se tyčí pozůstatky hradu s válcovou věží Trúbou, ze které budete mít výhled do širého okolí Štramberku nazývaného také díky jeho malebnosti Moravským Betlémem. Na náměstí navštivte muzeum s více jak 450 loutkami i expozici figurín významných osobností města. Jednou z nich je například uznávaný malíř pravěku Zdeněk Burian, jehož tvorbu vystavuje další muzeum.

Co by vám také nemělo ujít:

  • Městský pivovar, kde se vaří domácí kvasnicové pivo Trubač
  • Minizoo Aqua Terra

Až se posilníte voňavým perníkovým Štramberským uchem, vydejte se po Lašské naučné stezce na Bílou horu, do starého vápencového lomu s botanickou zahradou nebo na vrch Kotouč s jeskyní Šipka, která Štramberk proslavila archeologickými objevy.

Více informací
Beskydy
Beskydy
Aquapark Frenštát pod Radhoštěm
Aquapark Frenštát pod Radhoštěm
Hukvaldy
Hukvaldy