Vyrazte na dovolenou do krásné přírody Jeseníků! Ubytujte se v Penzionu Rázová jen kousek od Slezské Harty a užijte si volno plné výletů, vodních sportů a zábavy. Těšit se můžete také na vydatnou polopenzi z regionálních surovin a k dispozici budete mít úschovnu kol a dětský koutek v restauraci.

O ubytování

Penzion Rázová se nachází v téměř stejnojmenné obci Razová, v podhůří Jeseníků a jen kousek od vodní nádrže Slezská Harta. Klidné okolí přeje výletům, odpočinku v přírodě i sportovním aktivitám, každý si zde přijde na své. V zimě navíc můžete vyrazit i na lyže, třeba do ski areálu Čerťák (20,3 km), Myšák (24,5 km) nebo Praděd (30,2 km).

Samotná obec Razová vám nabídne hned několik krásných přírodních úkazů. Najdete tu třeba vzácné Razovské tufity (2,8 km), zajímavé geologické útvary, které vznikly sopečnou činností a podél kterých se můžete vydat na příjemnou procházku. Z přírodních zajímavostí v okolí stojí za zmínku také Venušina sopka (7,6 km) nebo Uhlířský vrch s poutním kostelem Panny Marie Pomocné (10,3 km).

V blízkosti ubytování můžete k rekreaci využívat nejmladší českou přehradu – Slezskou Hartu (2,5 km). Poslouží vám ke koupání, rybaření i vodním sportům, jako je windsurfing. Parádním zážitkem bude také projížďka lodičkou. Nádrž připomínající svým tvarem draka je obklopena svěží přírodou, která vybízí k dlouhým odpočinkovým procházkám.

Daleko to nebudete mít ani k proslulým jesenickým klenotům. V Karlově Studánce (27,2 km) můžete relaxovat v horských lázních a užívat si nejčistší vzduch v republice. Zajeďte se také podívat na vodopády Bílé Opavy (29,5 km) nebo si vyšlápněte na Praděd (34,8 km), nejvyšší horu Jeseníků. Prozkoumejte také město Bruntál (9,3 km) s barokním zámkem a muzeem věnovaným bruntálské přírodě a tradičním řemeslům.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním dvoulůžkovém pokoji s prostornou předsíní, vlastní koupelnou se sprchovým koutem a toaletou, manželskou postelí, stolkem s židlemi, sadou na přípravu kávy a čaje, minibarem a televizí. K dispozici budete mít také WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace penzionu je zaměřená především na přípravu tradičních lokálních specialit. Pochutnat si můžete na pokrmech z hovězího, telecího či vepřového masa od místního řezníka, rybách z nedaleké sádky, zvěřině z místních lesů a dalších kvalitních surovin z regionu.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je v prostorách restaurace připravený dětský koutek, skvěle se tak zabaví, když si budete chtít pochutnat na místní kuchyni nebo posedět u šálku kávy.

Penzion Rázová

Penzion Rázová

Razová 417, Razová , Razová
Česká republika

Provozuje společnost:
Marta Virágová IČ: 08254028


+420 775 271 801

jeseniky-apartmany@seznam.cz

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
100 - 150 Kč (dle velikosti)
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
100 m
Aquapark
9,5 km
Sjezdovka
20 km
Běžkování
20 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Bruntál
Bruntál
Karlova Studánka
Karlova Studánka
Hora Praděd
Hora Praděd