Dovolenou v Penzionu Eden si zamilujete díky nádherné jesenické přírodě a skvělým výletním cílům. Po probuzení si dopřejete chutnou snídani formou bufetu. Krátkou lesní cestou pak dojdete do Hotelu Kamzík, kde si odpočinete v kvalitně vybaveném wellness centru se saunami, vířivkami a bazény. Poté budete připraveni na túry a jiné aktivity v okolí. Den završíte večeří servírovanou o třech chodech dle vašeho výběru.

O ubytování

Penzion Eden je naprosto ideální základnou pro objevování Jeseníků. Nachází se v Karlově pod Pradědem, který je součásti obce Malá Morávka. Penzion je ideální hlavně kvůli snadné dostupnosti k lyžařským vlekům.

Nejbližší středisko je Ski areál Myšák (500 m) se sjezdovkami o celkové délce 2,5 km.

Pořádnou porci lyžování si můžete naložit na propojených sjezdovkách Ski Arény Karlov (1 km). Centrum nabízí 12 km sjezdovek a několik pohodlných sedačkových lanovek. Těšit se můžete na večerní lyžování, měření rychlosti i snowpark.

Fanoušci turistiky si přijdou na své během zdolávání nedalekých vrchů. Snadno dostupná je hora Kopřivná (3,3 km). Nad údolím se také tyčí Malý máj (5,1 km) a velmi hezký výhled se vám naskytne z Klobouku (5,5 km).

V Malé Morávce lze také navštívit muzeum Kapličkový vrch (2,1 km), které vás provede způsoby místního obyvatelstva napříč dějinami nebo se projděte po okolí a pokochejte specifickou horskou architekturou. Nejlepším příkladem je kulturní památka „venkovský dům“ v Malé Morávce s číslem popisným 149 (3,8 km).

Kde budete spát?

Spát budete v moderně vybaveném pokoji standard, který je třílůžkový a ideální pro pobyt s dítětem. Ve výbavě naleznete pohodlné dvoulůžko a jedno samostatné lůžko i televizi. Samozřejmostí je vlastní koupelna.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno vás budou čekat chutné snídaně formou bufetu. Servírované večeře jsou podávané o třech chodech (polévka, výběr dvou hlavních jídel, salát, moučník) a budou příjemným zakončením dne stráveného na túře, sjezdovce nebo sportovišti. K dostání bude také káva, čaj a džus.

Penzion Eden (Jeseníky)

Penzion Eden (Jeseníky)

Malá Morávka 252 , Malá Morávka
Česká republika

Provozuje společnost:
LEVI, spol. s.r.o. IČ: 15526119


+420 554 721 170

info@hotelkamzik.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
malá plemena 350 Kč/noc a střední a velká plemena 450 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Kolárna
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,4 km
Sjezdovka
0,5 km
Běžkování
1 km

Tipy na výlet

Jeseníky

JeseníkyTip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz.Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Priessnitzovy lázně Jeseník
Priessnitzovy lázně Jeseník
Karlova Studánka
Karlova Studánka
Rešovské vodopády
Rešovské vodopády