Vyrazte na pobyt do malebné přírody Nízkého Jeseníku a užijte si příjemné ubytování v romantickém Penzionu Carpe Diem ***, nápoj na přivítanou a bohatou kontinentální snídani přímo na pokoji. Na dosah budete mít krásné vodopády, hrady, zámky a jiné skvělé výletní cíle.

O ubytování

Romantický Penzion Carpe Diem *** se nachází v obci Rýžoviště, v malebné přírodě oblasti Nízkého Jeseníku. Penzion je doslova obklopený krásnými výletními cíli a v zimě to budete mít kousek i k několika lyžařským areálům.

Lákají vás výlety do přírody? Mezi oblíbené trasy v okolí patří výšlap na Praděd (32,7 km) nebo procházka k Břidlicovým jezírkům (5,5 km). Vyrazit můžete i k celé řadě krásných vodopádů, za návštěvu stojí například Pasecké vodopády (14,9 km) nebo Rešovské vodopády (25,8 km).

Za kulturou se můžete vydat do nedalekého Rýmařova (10,6 km), kde najdete Městské muzeum Rýmařov, založené už v roce 1901, a Galerii Marie Kodovské, malířky a básnířky. Nebo si udělejte výlet po hradech a zámcích, na dosah budete mít zámek Velké Losiny (43 km), hrad Sovinec (16,3 km) či zámek Bruntál (19 km).

V zimě si pak můžete klidně přibalit i lyže. V okruhu cca 20 km od penzionu na vás čeká hned několik lyžařských areálů, například Ski areál Stará Ves (16,7 km), lyžařský areál Čerťák pod Pradědem (16,5 km), Ski areál Myšák (19,3 km), Ski Aréna Karlov (19,7 km) a Skiareál Pawlin (20,3 km).

Kde budete spát?

Penzion nabízí ubytování v rustikálních pokojích s dřevěným nábytkem a příjemnou atmosférou. K dispozici budete mít moderní koupelnu a WiFi připojení. Dvoulůžkové pokoje nabídnou pohodlnou manželskou postel, v třílůžkových pokojích je navíc i samostatné jednolůžko. Nechybí ani malý stolek s posezením.

Na čem si pochutnáte?

Pochutnáte si na bohaté kontinentální snídani (čaj, káva, džus, voda, sýr, šunka, vajíčka, zelenina, ovoce, pečivo, oplatky), kterou si užijete přímo na pokoji.

Kde budete relaxovat?

Pokud se chcete na dovolené rozmazlit, zavítejte do malé wellness zóny, kde si můžete dopřát relaxační pivní koupel ve dvojvaně spojenou s konzumací piva, odpočinek v sauně s pitným režimem nebo masáž chodidel přístrojem Luxoro.

Penzion Carpe Diem ***

Penzion Carpe Diem ***

Zahradní 32 , Ryžoviště
Česká republika

Provozuje společnost:
SMILE SWEET SHOP s.r.o. IČ: 05118867


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
16:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Sauna
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,2 km
Aquapark
11,2 km
Sjezdovka
16,7 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Bruntál
Bruntál
Hrad Sovinec
Hrad Sovinec
Hora Praděd
Hora Praděd