Vyrazte do Penzionu Vincent & Mia a načerpejte novou energii v krásné přírodě Jeseníků! Budete jen kousek od Karlovy Studánky a dalších krásných výletních cílů. K dispozici navíc budete mít nejen komfortní apartmán s kuchyňkou, ale také společenskou místnost s barem a venkovním ohniště. Příjemným bonusem je poukaz do Wellness centra Bruntál.

O ubytování

Penzion Vincent & Mia se nachází v Dolních Moravicích v krásné přírodě Jeseníků, nedaleko Bruntálu, Karlovy Studánky a vodní nádrže Slezská Harta. Okolí penzionu je bohaté na vyžití i výletní cíle, nudit se tu nebudete, ať už dorazíte v jakémkoliv ročním období.

V zimě na vás čeká hned několik ski areálů – Kopřivná pod Pradědem (6,8 km) s nejdelší sjezdovkou na Moravě, Ski Karlov (6,7 km) s večerním lyžováním a dětským koutkem, Ski areál Praděd-Ovčárna (11,9 km), který je nejoblíbenějším lyžařským střediskem celých Jeseníků, nebo Ski areál Čerťák (3,5 km), ideální pro rodiny s dětmi. Ne své si přijdou i běžkaři, kteří mohou přímo u hotelu nastoupit na Jesenickou magistrálu.

Po celý rok se můžete těšit na krásné výlety. V nedaleké Malé Morávce (5,2 km) můžete navštívit vesnickou památkovou zónu s 41 historickými domy sudetoněmeckého jesenického typu. Prohlédněte si také farní kostel Nejsvětější Trojice z 18. století, lesní kapli s muzeem na Kapličkovém vrchu, Schindlerovu stodolu, která je chráněnou kulturní památkou, či alej památných stromů, jejichž stáří se odhaduje na 160 až 280 let.

Vydejte se také na ikonickou rozhlednu na hoře Praděd (19,7 km), ke zřícenině hradu Freudenštejn (24,4 km), na zámek Bruntál (16,8 km) nebo k vodopádům Bílé Opavy (14,5 km). V horské osadě Rejvíz (46,1 km) vás po rozsáhlém rašeliništi s Mechovým jezírkem provede naučná stezka. Za dobrodružstvím dávných zlatokopů vyrazte do Zlatokopeckého skanzenu a Údolí ztracených štol ve Zlatých Horách (40,8 km)

Kde budete spát?

Penzion nabízí apartmány ve dvou sousedících budovách Vincent a Mia. Všechny apartmány disponují vlastní koupelnou, televizí, WiFi připojením a vybaveným kuchyňským koutem.

  • Apartmány Mia jsou dvou až čtyřlůžkové, některé nabízejí možnost přistýlek na rozkládací pohovce.

  • Apartmány Vincent jsou dvoulůžkové nebo třílůžkové, v některých je možné připravit přistýlku na rozkládací pohovce.

Na čem si pochutnáte?

Díky vybavené kuchyňce přímo v apartmánu si můžete kdykoliv připravit jídlo podle chuti. V areálu penzionu navíc najdete venkovní ohniště na skvělou opékačku.

K posezení v Penzionu Vincent zve také společenská místnost se samoobslužným barem, kde si můžete dát oblíbený nápoj nebo ochutnat víno.

Cestujete s dětmi?

Děti se mohou vyřádit na venkovním hřišti s houpačkami a trampolínou. Hřiště je navíc hned vedle posezení s ohništěm, takže můžete trávit čas příjemným hovorem a mít své ratolesti stále pod dohledem.

Penzion Vincent & Mia

Penzion Vincent & Mia

Dolní Moravice č.28 , Dolní Moravice
Česká republika

Provozuje společnost:
CONTROL-SYSTEM s.r.o. IČ: 27770311


775592009

penzionvincentamia@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
3,5 km
Běžkování
5,9 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Karlova Studánka
Karlova Studánka
Bruntál
Bruntál
Hrad Sovinec
Hrad Sovinec