Chcete si vyzkoušet život na zámku? Máte ideální příležitost, Zámek Lešany už na vás čeká! Užijte si krásné pokoje v historickém stylu, výtečné snídaně, ale i moderní vymoženosti, jako je bowling přímo v areálu. Těšit se můžete také na prohlídku zámku, kterým vás provede současný majitel. A nouzi nebudete mít ani o výletní cíle, můžete vyrazit třeba do Benešova, Prahy nebo Českého krasu.

O ubytování

Zámek Lešany se nachází ve stejnojmenné vesničce nedaleko Benešova. Historie zámku sahá hlouběji než do 16. století a v jeho současné, zrekonstruované podobě jde o nádherné místo nejen pro milovníky dějepisu. Okolí zámku je bohaté na nejrůznější výletní cíle a atrakce. Jen pár minut od ubytování najdete Vojenské technické muzeum VHÚ (2,6 km) s více než 700 armádními vozidly. Na Farmě Michael (9,3 km) se můžete vtělit do kovboje a užít si projížďku na koni, dobrodruhy zase jistě zláká některá z havířských štol v Jílovém (11,8 km) k výletu do podzemí.

Za památkami vyrazte do Týnce (6,1 km), kde čeká zřícenina hradu Zbořený Kostelec a hrad s muzeem Týnec nad Sázavou. Milovníci přírody zase mohou prozkoumat Český kras (47 km) a další přírodní parky. K letnímu koupání a vodním sportům láká koupaliště Bioska (16,2 km) v Benešově nebo vodní nádrž Slapy (22,2 km), celoroční vodní radovánky si užijete v Aquapalace Praha (31,9 km), největším aquaparku ve střední Evropě. Byla by škoda ze svých výletních plánů vynechat Prahu (44 km) se všemi jejími krásami, která je obzvláště kouzelná v zimním období, kdy se rozzáří vánočními trhy. A pokud patříte k nadšeným lyžařům, bude pro vás dobrou zprávou, že Ski areál Chotouň (13,8 km) je vzdálený jen cca 20 minut jízdy autem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze 23 útulných pokojů, jejichž interiér vás jednoznačně okouzlí. O vaše pohodlí se postará podlahové topení, WiFi připojení, minibar a koupelna se sprchovým koutem nebo vanou.

  • Pokoje Komfort jsou umístěné v přízemí přilehlé budovy u zámku a jsou klimatizované. Interiér pokojů je laděný do dobového stylu, který umocňují detaily v podobě zámeckých tapet či lampiček vyráběných technikou Tiffany.

  • Zámecké pokoje se nacházejí přímo v zámku, jsou prostorné a vybavené starožitným nábytkem, takže se při svém pobytu budete cítit jako opravdová šlechta.

  • Pokoj Zámeckého pána je luxusní apartmá o ploše 140 m² s dobovým interiérem. Skládá se z ložnice s velkou manželskou postelí, prostorného obývacího pokoje s kuchyňským a jídelním koutem a koupelny s vířivou vanou a saunou.

Na čem si pochutnáte?

Krásné zámecké restauraci dominují klenuté stropy a historický nábytek. Ochutnáte zde mimo jiné ukrajinské speciality nebo pizzu přímo z pece. V zámeckém areálu na vás navíc čeká vinný sklep, bar a venkovní posezení pod pergolou.

Něco navíc

Nudit se při svém pobytu rozhodně nebudete. Můžete se zúčastnit prohlídky zámku přímo s majitelem, nebo si zahrajte ping pong, kulečník či bowling ve stylovém baru. K dispozici budete mít i společenskou místnost a chvilku klidu na čerstvém vzduchu si užijete ve venkovním altánku.

Zámek Lešany

Zámek Lešany

Lešany100, , okres Benešov,
Česká republika

Provozuje společnost:
Zámek Lešany, s.r.o IČ: 08034117


737 272 661

info@zameklesany.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
250 Kč/noc - pouze na pokojích Komfort
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Dětský koutek
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Vzdálenost od lomu
22 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
32 km
Sjezdovka
13,8 km
Běžkování
13,8 km

Tipy na výlet

Vyhlídka Máj

Vyhlídka Máj Tip na výlet

Vyhlídku Máj najdete u obce Teletín a rozhodně stojí za návštěvu. Jedná se o jednu z nejkrásnějších vyhlídek v Česku a jistě jste ji viděli na nejednom prospektu. Vltava zde protéká skalnatým kaňonem ve tvaru podkovy, což vytváří vskutku dech beroucí scenérii. Vyhlídka je celoročně přístupná a dostanete se k ní po žluté turistické stezce z Teletína (1,5 km).

Vodní nádrž Slapy
Vodní nádrž Slapy
Muzeum Jawa Konopiště
Muzeum Jawa Konopiště
Zámek Konopiště
Zámek Konopiště