Vyrazte na výlet do Penzionu nad stájí a načerpejte krásnou atmosféru venkova. Prozkoumejte přírodu Hrubého Jeseníku, projeďte se na koni či na poníkovi a odpočiňte si u vyhřívaného venkovního bazénu nebo v sauně. Připravená pro vás bude i vydatná polopenze a na děti čeká venkovní hřiště.

O ubytování

Penzion nad stájí se nachází v obci Jakartovice, v malebném podhůří Hrubého Jeseníku, nedaleko vodních nádrží Kružberk (13,5 km) a Slezská Harta (9,3 km). Okolí penzionu je protkané turistickými stezkami a bohaté na výletní cíle. Velkým lákadlem je také jedna místní specialita – zatopené břidlicové lomy, které jsou rájem pro potápěče.

Pokud si namísto ponoru do hlubin raději užijete jen klasickou koupačku, vyrazte k vodní nádrži Slezská Harta nebo na koupaliště Nová Pláň (24,9 km). Na výlet se pak můžete vydat k některé z nedalekých rozhleden. Rozhledna Šibenice (10,8 km) vysoká 13 metrů je inspirovaná prvorepublikovým bunkrem, na Anenském vrchu (13,9 km) zase čeká 25 metrů vysoký rozhledna, ze které uvidíte Jeseníky, Praděd i Beskydy.

Nadšení turisté si jistě rádi projdou i zajímavé naučné stezky. Trasa podél říčky Hvozdnice (14,1 km) vás provede stejnojmennou přírodní rezervací, po Bukovém chodníku (20,6 km) zase projdete zámecký park v Hradci nad Moravicí a okolní bukové lesy. V Hradci můžete rovnou navštívit také krásný zámecký komplex, veřejnosti je otevřená část zvaná Bílý zámek, za kterou se tyčí Bílá věž. Prozkoumejte také krásný renesančně-barokní zámek Bruntál (21,9 km) nebo empírový zámeček Raduň (23,6 km) s anglickým parkem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze útulných pokojů laděných do rustikálního stylu v hlavní nebo vedlejší budově. Dojem ještě umocňuje nábytek z masivního dřeva, ušlechtilý kámen, keramika a jiné tradiční materiály. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou, k dispozici budete mít také WiFi připojení.

  • Pokoje Standard jsou dvou, tří a čtyřlůžkové a nabízejí oddělené postele.

  • Pokoj Deluxe jsou dvoulůžkové, zaujmou modernějším vybavením a disponují manželskou postelí.

  • Apartmány Deluxe jsou tří nebo čtyřlůžkové a skládají se ze samostatné ložnice a obývací místnosti s posezením.

Na čem si pochutnáte?

Z restaurace penzionu na vás dýchne domácká atmosféra. Dominují jí dobová kachlová kamna a stylová výzdoba. Kuchyně je taktéž domácí, pochutnáte si zejména na českých jídlech, ale i mezinárodních specialitách. Součástí je také zastřešené venkovní posezení s ohništěm, které oceníte zejména v letních měsících.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku i zábavě vám skvěle poslouží vyhřívaný venkovní bazén, unavené svaly zase výborně prohřejete v sauně.

Cestujete s dětmi?

Děti si skvěle vyhrají na venkovním hřišti se skluzavkami, houpačkami, trampolínou a malým kolotočem.

Něco navíc

Malé i velké jistě nadchne návštěva stáje s koněm a poníkem, domluvit si rovnou můžete i jezdecké lekce. Nebo vyrazte na výlet na elektrokolech, která jsou v penzionu k zapůjčení.

Penzion Nad stájí

Penzion Nad stájí

Jakartovice 35 , Jakartovice
Česká republika

Provozuje společnost:
Dalibor Tesař IČ: 18102140


+420 737 240 758

spravce@penzionjakartovice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od jezera
12 km
Zastávka
50 m
Aquapark
28 km
Sjezdovka
22 km
Běžkování
4 km