Dovolená v Alpách stojí za to v každém ročním období. Vyrazte do Hotelu Alpenrose ***, který najdete ve městečku Tauplitzalm v oblasti Solné komory. Užijte si polopenzi se čtyřchodovými večeřemi, neomezený vstup do 3 saun i výlet turistickým vláčkem "Bummelzugfahrt". V pokoji Family se navíc můžete ubytovat s dětmi do 7 let zdarma.

O ubytování

Hotel Alpenrose *** stojí v krásné přírodě na náhorní plošině v turistické oblasti Tauplitzalm. V létě určitě prozkoumejte nádherná jezera v okolí, mezi která se řadí Tauplitzsee (1,7 km) nebo Krallersee (2,4 km), která se v obklopení horami chlubí krásnými sceneriemi, nebo se vydejte za dechberoucími výhledy na Zwölferkopf.

Na výlet můžete vyrazit i k jezeru Grosssee (1,8 km), Krallersee (2,4 km) a Steirersee (3 km) nebo k vodopádu Tauplitz (19,8 km). Navštivte také nedaleké město Bad Mitterndorf (11,6 km), které láká především na nové termální lázně s vnitřními i venkovními bazény, saunami a procedurami. Odsud si můžete udělat nevšední výlet k bosonohé stezce Barfuβpark (13,5 km), kde si doslova na vlastní kůži otestujete 15 stanovišť s různými materiály, včetně lávových kamínků, dřevěných štěpin i bahna.

V zimě je velkým lákadlem zejména skvělou dostupnost do lyžařského areálu Tauplitz - Bad Miterndorf a vzdálenost jen 50 metrů od stanice čtyřsedačkové lanovky. Celkově si zde užijete 42 km sjezdovek všech úrovní a vysokou sněhovou pokrývku ideální na freeride lyžování. Pro děti je připravený dětský park Kinderland s 80m posuvným pásem, lyžařskou školou i školkou a zkušebními skokanskými překážkami. Běžkaři zase jistě náležitě ocení desítky kilometrů upravovaných tras.

Kde budete spát?

Ubytování je zajištěno v útulných, komfortních pokojích s nábytkem z dubového dřeva, který jim dodává tu pravou horskou atmosféru. Každý pokoj je vybavený satelitní televizí, trezorem a rádiem. Nechybí samozřejmě ani vlastní koupelna s vanou nebo sprchou, WC a fénem.

  • Dvoulůžkový pokoj měří 25 m² a disponuje manželskou postelí, psacím stolem a šatní skříní.

  • Rodinný pokoj (29 m²) ubytuje až 4 osoby ve 2 samostatných pokojích, může mít navíc také balkon.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu si pochutnáte na pokrmech z čerstvých surovin, které navíc většinou pochází od místních ekologických zemědělců. Těšit se můžete na tradiční regionální jídla i originální recepty.

Kde budete relaxovat?

Po náročném dni plném zážitků můžete relaxovat ve finské, parní nebo fyziotermální infračervené sauně.

Hotel Alpenrose ***

Hotel Alpenrose ***

Tauplitzalm 59 , Tauplitzalm
Rakousko

Provozuje společnost:
Die Tauplitz Bergbahnen GmbH IČ: 15436008


+43 3688 2120

info@berghof-tauplitz.at

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Mazlíček povolen za 20 €/pobyt (jen v létě)
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování v létě zadarmo, v zimě za poplatek

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od jezera
1,1 km
Zastávka
2 km
Sjezdovka
100 m
Běžkování
1,5 km

Tipy na výlet

Nízké Taury

Nízké Taury Tip na výlet

Nízké Taury (německy Niedere Tauern) si získaly srdce mnohých turistů díky více než 600 dvoutisícových vrcholů, travnatým vysokohorským loukám a nespočtem horských jezer. Všechny lemuje hustá síť turistických stezek vhodných jak pro rodiny s dětmi, tak i pro zkušené turisty. Úchvatné pohoří v centrální části Rakouska připomíná svým charakterem slovenské a nám bližší Západní Tatry. K nejoblíbenějším cílům rozhodně patří nejvyšší vrch oblasti Hochgolling s nadmořskou výškou 2 863 m n. m. ve vyšší schladmingské části. Zajímavé jsou rozhodně i túry po nižších vrcholech - Hochwildstelle (2747 m), Waldhorn (2702 m) či Grosser Bösenstein (2448 m). Při turistice vám budou dělat společnost nejen pasoucí se stáda krav na pastvinách, ale také třpytící se jezera a nezapomenutelné výhledy.

Více informací
Vyhlídka Skywalk Hallstatt
Vyhlídka Skywalk Hallstatt
Jezero a město Hallstatt
Jezero a město Hallstatt
Tauplitz
Tauplitz