Nedaleko CHKO Žďárské vrchy, v poklidné přírodě, se ukrývá Posed Za humny, kde si užijete jedinečný pobyt v unikátním prostředí. Těšit se můžete na ničím nerušený klid, krásné výletní cíle v okolí i komfort vybavené kuchyňky či venkovního ohniště. O zábavu se postarají také stolní hry a knihy k zapůjčení.

O ubytování

Posed Za humny se nachází na Vysočině, mezi Jihlavou (27,2 km) a Žďárem nad Sázavou (13,9 km), nedaleko od pramene říčky Balinky. Lokalita je ideální na klidné rozjímání v přírodě, příjemné procházky i poznávání krás Vysočiny.

Na dosah budete mít například chráněnou krajinnou oblast Žďárské vrchy, mezi jejíž nejoblíbenější výletní cíle patří skalní labyrint Devět skal (30,3 km), Peklo Čertovina s naučnou stezkou (41 km) a skalní hřbet Dráteničky (32 km). Za kulturou pak můžete vyrazit do Žďáru nad Sázavou, kde najdete mimo jiné kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře (15 km), zapsaný na seznamu UNESCO, interaktivní Muzeum nové generace, rekreační areál Pilák (17 km) na břehu Pilské nádrže nebo Relaxační centrum.

A zajet si můžete i do Jihlavy, která vás okouzlí historickými památkami, tajemným podzemím i celou řadou zábavných atrakcí. Pohlédněte si měšťanské domy z 13. až 16. století, bránu Matky Boží nebo kostel sv. Jakuba Většího. Pod městem se potom ukrývá spletitá podzemní síť sklepů a chodeb, dokonce druhá největší v republice. Na exkurzi si zajděte do místního pivovaru, Oblastní galerie Vysočiny, Muzea Vysočiny nebo zoologické zahrady. Za zábavou a relaxem pak můžete vyrazit do aquaparku Vodní ráj (30,4 km).

Kde budete spát?

Ubytování je zde opravdu jedinečné. Interiér posedu je krásně zařízený a nic vám tu nebude scházet ke štěstí. K dispozici budete mít pohodlnou manželskou postel, vybavený kuchyňský kout a stolek s židlemi. Hygienu obstará venkovní sprcha a stylová kadibudka. Telefon či notebook si můžete dobít díky solárnímu panelu, nechybí ani Bluetooth reproduktory k poslechu hudby.

Na čem si pochutnáte?

Jídlo si můžete připravit nejen ve vybaveném kuchyňském koutku, ale také na venkovním ohništi.

Něco navíc

O zábavu se postarají stolní hry (piškvorky, kanasta a dáma) k zapůjčení, nebo se můžete uvelebit u velkého okna s knížkou z místní mini knihovničky a užít si působivý výhled do okolí.

Posed Za humny

Posed Za humny

15 km od dálnice D1 mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou , Jihlava 1
Česká republika

Provozuje společnost:
Lucie Fukalová IČ: 87268639


+420703491247

lucie@posedzahumny.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,7 km
Vzdálenost od rybníka
15 m
Sjezdovka
21,7 km
Běžkování
22,5 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chráněná krajinná oblast Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je nejvyšší částí Českomoravské vrchoviny. Nejvyšším vrcholem je Devět skal 836 m n.m. Typickými krajinnými prvky Žďárských vrchů jsou rulové skalní věže lákající lezce zpoza lesů a spousta rybníků a venkovských stavení s prvky horácké lidové architektury u polí a luk. Největšími rybníky jsou Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Jaká místa nevynechat při návštěvě Žďárských vrchů?

  • Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy u Chotěboře
  • Navštivte také památkovou rezervaci lidové architektury Betlém Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilskou vodní nádrž.

Po turistických trasách můžete kromě Devíti skal navštívit i Žákovu horu, Radostínské rašeliniště a rašeliniště Velké Dářko.

Více informací
Žďár nad Sázavou
Žďár nad Sázavou
Jihlava
Jihlava
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře