Ráj pro turisty, cyklisty i horolezce – na své si ve Žďárských vrších přijde takřka každý. Přidejte útulné pokoje v novém Wellness penzionu Marta a relax ve wellness centru s vířivkou a 3 druhy saun a máte recept na úžasnou dovolenou. K dokonalosti ji dotáhne výtečná snídaně nebo polopenze a skvělé možnosti vyžití. Co říkáte na výlet na elektrokole nebo projížďku na koni?

Ověřeno Travelkingem

“Penzion nás okouzlil už při příjezdu. Po vstupu nás uvítal milý personál a překvapily nás luxusní interiéry. Pokoj včetně koupelny byl prostorný, postel pohodlná a spalo se nám na ní výborně. Vypíchnout musím určitě také chutné snídaně a wellness, které bylo kouzelné, a díky vířivce a sauně se člověk nenudil, i když zrovna pršelo. Na výlet jsme se vydali do Žďáru nad Sázavou na Zelenou horu, kde je kostel Sv. Jana Nepomuckého. Určitě se sem ještě vrátíme, abychom mohli okolí více prozkoumat za lepšího počasí. Možností výletů je tu totiž nespočet.” Přečtěte si celou recenzi

Martin Dittert - Obchodní tým
Osobně ověřeno v: Dubnu 2022

O ubytování

Wellness penzion Marta ve Žďárských vrších je novotou vonící rodinný podnik v krásném areálu s jezírkem. Najdete jej v malé vesničce Kuklík, přibližně 8 km severně od Nového Města na Moravě. Okolí je ideální pro milovníky výletů, najdete zde bohaté vyžití pro děti i dospělé a malebnou přírodu. Udělejte si výlet třeba k Pasecké skále, Drátenické skále nebo ke zřícenině hradu Štrakov.

Nedaleko to budete mít také ke Žďáru nad Sázavou (19,7 km) a místní památce UNESCO – Poutnímu kostelu na Zelené Hoře (20 km), navštívit můžete i zámek Kinských s Muzeem nové generace, nebo se vykoupejte v Relaxačním centru Žďár nad Sázavou. S dětmi vyrazte do Westernového městečka Šikland (25 km) a vynechat nesmíte ani Pohádkovou vesničku Podlesíčko (4,8 km).

V létě se vykoupejte v rybníku Sykovec (8,2 km) nebo v Milovském rybníku (6 km), v zimě vyrazte na lyže nebo běžky. Nejblíže k penzionu najdete Ski areál Jimramov (7,9 km) se 7 sjezdovkami, snowparkem a 16km Jimramovským běžeckým okruhem. Dobrou dostupnost budete mít i do ski areálů Harusák (11,7 km), Dalečín (16,9 km) nebo Svratka (12,5 km).

Kde budete spát?

Ubytování budete v novém, komfortně vybaveném pokoji s interiérem laděným do rustikálního stylu. Každý pokoj disponuje vlastní koupelnou a samozřejmostí je i bezdrátové připojení k internetu.

Dvoulůžkový pokoj můžete vybírat ze 3 variant – s manželskou postelí, s oddělenými postelemi nebo s prostornou venkovní terasou. Kromě postele v pokoji najdete také televizi, úložné prostory a malý stolek s posezením.

Třílůžkový pokoj zahrnuje komfortní manželskou postel a samostatné jednolůžko. V pokoji nechybí úložné prostory, plochá televize a stolek s křesly k posezení.

Čtyřlůžkový pokoj bude ideální variantou pro rodiny s dětmi, v pokoji je totiž manželská postel a 2 palandy. K vybavení patří také úložné prostory, televize s plochou obrazovkou, stolek a křesla.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace penzionu vás přivítá útulným interiérem a nabídkou jídel plnou tradičních českých i mezinárodních specialit. Pochutnáte si třeba na šťavnatém steaku nebo výtečném dezertu. V letních měsících si můžete posedět na slunné venkovní terase a pokochat se krásným výhledem na celé údolí.

Kde budete relaxovat?

Intimně osvětleného wellness se nebudete moci dostatečně nabažit. K dispozici vám bude finská i parní sauna a infrasauna, vířivka, Kneippův chodník a samozřejmě odpočinková místnost s pohodlnými lehátky.

Cestujete s dětmi?

Ve veselém dětském koutku s hračkami se vaše ratolesti budou cítit jako doma. A k dispozici je i televize pro rodiče.

Něco navíc

Přímo v penzionu si můžete vypůjčit horské kolo, elektrokolo nebo skútr. Součástí areálu je navíc víceúčelové sportovní hřiště, včetně sportovního vybavení k zapůjčení. Zlatým hřebem je potom rekreační stáj Kuklík, kde si můžete domluvit projížďku na koni krásnou krajinou.

Wellness penzion Marta

Wellness penzion Marta

Kuklík 3 u Sněžného , Kuklík u Sněžného (u Nového Města na Moravě)
Česká republika

Provozuje společnost:
Wellness hotel Marta s.r.o. IČ: 19914334


+420 739 079 990

recepce@hotelmarta.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Půjčovna kol
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
7,9 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chráněná krajinná oblast Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je nejvyšší částí Českomoravské vrchoviny. Nejvyšším vrcholem je Devět skal 836 m n.m. Typickými krajinnými prvky Žďárských vrchů jsou rulové skalní věže lákající lezce zpoza lesů a spousta rybníků a venkovských stavení s prvky horácké lidové architektury u polí a luk. Největšími rybníky jsou Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Jaká místa nevynechat při návštěvě Žďárských vrchů?

  • Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy u Chotěboře
  • Navštivte také památkovou rezervaci lidové architektury Betlém Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilskou vodní nádrž.

Po turistických trasách můžete kromě Devíti skal navštívit i Žákovu horu, Radostínské rašeliniště a rašeliniště Velké Dářko.

Více informací
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Havlíčkův Brod
Havlíčkův Brod
Jihlava
Jihlava