Užijte si pobyt jako v pohádce na Zámku Žďár nad Sázavou! V zámeckém areálu zde na vás čekají stylové pokoje ve věži bývalé zvonice, nebo zahradníkově domku z 18. století. Okouzlí vás dobové interiéry, které po citlivé rekonstrukci poskytují maximální komfort a zajisté si pochutnáte na bufetových snídaních podávaných v zámecké čajovně. Nenechte si ujít prohlídku areálu zámku plného architektonických skvostů a poté si prohlédněte interaktivní expozici Muzea nové generace, kam budete mít lístky zdarma. Krátkou procházkou se dostanete k památce UNESCO – poutnímu kostelu sv. Jana Nepomuckého.

O ubytování

Zámek Žďár nad Sázavou nabízí unikátní ubytování v zámeckém areálu, konkrétně v prostorách bývalého cisterciáckého kláštera. Zažijte na vlastní kůži jedinečnou atmosféru citlivě zrekonstruovaných historických pokojů v zahradníkově domku, nebo ve třípatrové barokní věži!

Kromě stylového ubytování je součástí Zámku Žďár nad Sázavou také interaktivní Muzeum nové generace, jež vhodně doplňuje zámeckou expozici, která dobu středověku a baroka přiblíží malým i velkým návštěvníkům. Prohlídkové okruhy zahrnují prelaturu postavenou podle návrhu J. B. Santiniho, Studniční kapli, středověké sádky a další zajímavá místa.

Více Santiniho staveb v okolí zámku si prohlédnete okružních trasách kolem Konventního rybníku a Bránského rybníku (400 m). Příjemnou procházkou během chvilky dojdete k památce UNESCO – poutnímu kostelu sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře (800 m). Za vidění stojí také historické centrum města s radnicí, morovým sloupem a barokně upravenou tvrzí s regionálním muzeem (3 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve stylových prostorách zahradníkova domku, nebo věže. Ať už zvolíte kterýkoliv pokoj, těšte se na vkusné interiéry, které dokonale kombinují historických ráz s moderním komfortem. Samozřejmostí je WiFi připojení v každém pokoji.

Dvoulůžkové pokoje ve Věži se nacházejí v 1., 2., nebo 3. patře bývalé zvonici cisterciáckého kláštera. V pokoji najdete manželskou postel, stolek s posezením, kapslový kávovar a fén. Součástí je také vlastní koupelna s toaletou, sprchou a umyvadlem. Zajisté si užijete také krásný výhled do zámecké zahrady.

Dvoulůžkové pokoje v Zahradníkově domku se nacházejí za zdmi domku z 18. století. Přízemní pokoje jsou laděny do přírodních barev a materiálů s dekoracemi inspirovanými místním regionem. K vybavení náleží manželská postel, stolek s posezením, kapslový kávovar a fén. Součástí je také vlastní koupelna s toaletou, umyvadlem a vanou, nebo sprchou.

Třílůžkový apartmán se skládá ze dvou pokojů a vlastní koupelny se sprchou. V jednom pokoji je manželská postel, druhý je vybaven samostatným lůžkem. V apartmánu dále najdete stylový dobový nábytek, ledničku, psací stolek, kapslový kávovar a fén.

Na čem si pochutnáte?

Každý den pobytu začnete tím nejlepší možným způsobem – královskou snídaní ve formě bufetu podávanou v zámecké čajovně. Pochutnáte si na teplých i studených snídaňových dobrotách připravených z kvalitních surovin. V případě nízké obsazenosti hotelu jsou snídaně servírované.

Zámek Žďár nad Sázavou

Zámek Žďár nad Sázavou

Zámek 8/8 , Žďár nad Sázavou
Česká republika

Provozuje společnost:
ZÁMEK ŽĎÁR z.s. IČ: 26537516


+420 732 384 312

reception@zamekzdar.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,3 km
Vzdálenost od rybníka
45 m
Zastávka
100 m
Aquapark
40 km
Sjezdovka
10,7 km
Běžkování
11,3 km

Tipy na výlet

Žďár nad Sázavou

Žďár nad Sázavou Tip na výlet

Žďár nad Sázavou i jeho okolí je poset řadou zajímavostí, které stojí za zhlédnutí. Nechte se okouzlit mystikou unikátní stavby kostela na Zelené hoře. Ve městě si můžete užít restaurace, kavárny nebo relaxační centrum s bazénem a wellness. Pro aktivní dovolenou můžete využít mnoho cyklistických tras v okolí.

Okouzleni budete také malebným okolím obce Hamry nad Sázavou. Nachází se tam kamenný most a pozoruhodná Rozštípená skála, kde se ukrývá obrovská kamenná hlava mamuta, která patří zajímavé série soch od umělce Michala Olšiaka rozmístěných v okolí. Pár kilometrů dál, na vrchu Rosička najdete také rozhlednu, která vám nabídne nádherný výhled do okolí.

Více informací
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Vodní nádrž Pilská
Vodní nádrž Pilská
Hrad Pernštejn
Hrad Pernštejn