Chystáte se na dovolenou plnou aktivit, nebo se těšíte na relax v přírodě? V obou případech je Hotel a Penzion Pegas *** tím pravým místem pro vás! V kouzelné přírodě CHKO Žďárské vrchy si nádherně odpočinete, o důkladný relax se postará také finská sauna. V areálu navíc najdete různorodá sportovní hřiště a okolí je protkané cyklostezkami. K tomu budete jen kousek od krásného Žďáru nad Sazávou.

O ubytování

Hotel a Penzion Pegas *** se nachází mezi obcemi Vlachovice a Tři Studně, v krásné přírodě Českomoravské vrchoviny a chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. Díky skvělé lokalitě a bohatým možnostem vyžití v areálu penzionu i mimo něj jde o perfektní místo pro aktivní i odpočinkovou dovolenou v jakémkoliv ročním období.

Patříte k příznivcům cyloturistiky? Penzion je součástí programu Cyklisté vítání a ochotně vám poradí s hledáním ideální trasy. Jen 100 m od areálu vede například Santiniho stezka, která navazuje na trasu Jeseník – Znojmo. Lákají vás vodní sporty? Vyrazte k rybníkům Medlov (5 km) nebo Sykovec (900 m). V zimě si zase užijete lyžování na Harusově kopci, vzdáleném jen 5 km od penzionu, nebo běžkování po desítkách kilometrů udržovaných stop v okolí.

Nouzi nebudete mít ani o historické a kulturní památky. Vyrazte třeba do Žďáru nad Sazávou (11,7 km) a prohlédněte si kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, zapsaný na seznamu památek UNESCO, nebo cisterciánský klášter z roku 1252. Projděte si také nedaleké Tři Studně (1,3 km) s vilou Kaprálových a jedním z nejmenších náměstí v republice a navštívit můžete i Nové Město na Moravě (6,3 km), lovecký zámek Karlštejn u městečka Svratka (17,2 km) a další krásná místa.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortně vybaveném pokoji s vlastní koupelnou se sprchovým koutem a odděleným WC, televizí, WiFi připojením a sadou na přípravu kávy a čaje. Fén na vlasy si můžete půjčit na recepci.

  • Dvoulůžkový pokoj Classic měří 25 m² a je vybavený manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky, psacím stolem a šatní skříní.

  • Třílůžkový pokoj Classic o ploše 35 m² disponuje 3 jednolůžky nebo manželskou postelí a samostatným lůžkem. Nechybí psací stůl a šatní skříň.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace & bar Pegas servíruje poctivou domácí kuchyni, perfektně načepované pivo a kvalitní vína od rodinného vinařství Sedlák. Samozřejmě nechybí ani široká nabídka dalších alkoholických a nealkoholických nápojů.

Kde budete relaxovat?

Úžasný relax vám zajistí finská sauna s odpočinkovou místností, využít můžete také lehátka na letní terase.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je k zapůjčení postýlka s lůžkovinami a k zábavě jim poslouží dětské hřiště s pískovištěm.

Něco navíc

K dispozici budete mít úschovnu kol a lyží, venkovní ohniště, altán s grilem a posezením či letní terasu. Na recepci si můžete půjčit také knihy, společenské hry nebo sportovní vybavení, které náležitě využijete na tenisovém kurtu, hřišti na volejbal a nohejbal, u basketbalového koše či stolu na ping pong.

Hotel a Penzion Pegas ***

Hotel a Penzion Pegas ***

Vlachovice ev. č. 79, 592 31 , Nové Město na Moravě
Česká republika

Provozuje společnost:
MARSTON-CZ s.r.o. IČ: 26226642


+420 566 619 213

rezervace@penzionpegas.cz

Check In
14:00 - 18:30
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
11 km
Vzdálenost od rybníka
1 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
19 km
Sjezdovka
5 km
Běžkování
5 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chráněná krajinná oblast Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je nejvyšší částí Českomoravské vrchoviny. Nejvyšším vrcholem je Devět skal 836 m n.m. Typickými krajinnými prvky Žďárských vrchů jsou rulové skalní věže lákající lezce zpoza lesů a spousta rybníků a venkovských stavení s prvky horácké lidové architektury u polí a luk. Největšími rybníky jsou Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Jaká místa nevynechat při návštěvě Žďárských vrchů?

  • Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy u Chotěboře
  • Navštivte také památkovou rezervaci lidové architektury Betlém Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilskou vodní nádrž.

Po turistických trasách můžete kromě Devíti skal navštívit i Žákovu horu, Radostínské rašeliniště a rašeliniště Velké Dářko.

Více informací
Žďár nad Sázavou
Žďár nad Sázavou
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Nové Město na Moravě
Nové Město na Moravě