Vyrazte na dovolenou do Pensionu U Faustů a nechte se okouzlit krásami jižní Moravy. Projděte si malebné Křtiny, prozkoumejte Punkevní jeskyně, propast Macochu a další lákadla Moravského krasu nebo si udělejte výlet do moravské metropole, Brna. Okolí můžete objevovat pěšky, na kole nebo třeba na koloběžce, vždy posilnění vydatnou snídaní.

O ubytování

Pension U Faustů najdete přímo v centru obce Křtiny, vzdálené jen asi 20 km od Brna. V malebném prostředí jižní Moravy se skvěle odpočinete, a hlavně budete mít plno příležitostí k výletům. Samotné Křtiny jsou významným poutním místem a můžete se zde pokochat pohledem na krásný barokní chrám Jména Panny Marie (150 m). K příjemné procházce stromovím zase zve zámecký park (350 m) nebo nedaleké arboretum (2,7 km) s naučnou stezkou Chvála stromů.

Velkým lákadlem v okolí je potom samozřejmě Moravský kras, kterému neuškodí věnovat alespoň jeden celý den vaší dovolené. Nahlédněte do hluboké propasti Macocha (11,9 km), projeďte se loďkou po podzemní říčce Punkvě a prohlédněte si působivou krápníkovou výzdobu Punkevních jeskyní (16,2 km), jeskyně Výpustek (1,9 km) nebo jeskyně Býčí skála (5,3 km), která je dokonce druhá největší v České republice.

V létě na vás čeká místní koupaliště (600 m), nebo si udělejte výlet k rybníku Olšovci (7 km), vzdálenému asi 5 km. Kromě koupání a rybolovu se zde každoročně pořádají také mezinárodní závody motorových člunů. Pokud vyrazíte na kole, můžete dále pokračovat k jedovnickému Singletrailu (6,9 km) a projet si několik zajímavých tras. A co v zimě? Nechte se okouzlit třeba nádhernými vánočními trhy v Brně, které rozzáří mnohá náměstí v centru města a patří k nejhezčím v republice.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortně zařízeném dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí a možností přistýlky. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou, WiFi připojení a malou chladničku. Na přání je možné přidat také satelitní televizi.

Na čem si pochutnáte?

Den plný zážitků zahájíte pořádnou snídaní – dáte si raději hemenex, vaječnou omeletu nebo třeba obložený talíř s čerstvými sýry a uzeninami? Vše doplní křupavoučké pečivo.

Během dne můžete vyzkoušet zajímavé restaurace v okolí, zaměřené především na českou kuchyni, nebo se občerstvit při některém z výletů.

Něco navíc

V létě jsou v penzionu k zapůjčení terénní koloběžky, ideální dopravní prostředek k objevování kouzel Moravského krasu. Využít také můžete úschovnu kol, lyží a jiného sportovního náčiní.

Pension U Faustů

Pension U Faustů

Křtiny 62 , Křtiny
Česká republika

Provozuje společnost:
MES, spol. s r.o. IČ: 60708565


+420 604 588 792

info@ufaustu.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Kolárna
Lyžárna
Konferenční místnost
Minibar

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
38 m
Aquapark
22 km

Tipy na výlet

Moravský kras

Moravský kras Tip na výlet

Pokud máte rádi krásnou přírodu, jeskyně a spoustu dalších atrakcí, chráněná krajinná oblast Moravský kras je to pravé místo pro vás. Rozhodně se na výlet vydejte k Macoše, která je největší propastí tohoto typu jak v Česku, tak ve střední Evropě. Další unikát najdete hned vedle a tím jsou Punkevní jeskyně, které jsou součástí nejdelšího jeskynního systému v Česku. Při prohlídce jeskyní se můžete také plavit na loďkách po řece Punkvě a dostanete se až na dno Macochy.

Jaká další místa navštívit v Moravském krasu?

  • Kateřinská jeskyně
  • Jeskyně Balcarka
  • Sloupsko-šošůvské jeskyně
  • Nevynechejte ani Býčí skálu, jeskyni Výpustek, Josefov - Františčinu huť nebo Mariánský chrám ve Křtinách.

Vydejte se také na výlet do okolí - na rozhlednu Babí lom, zámek v Lysicích s překrásnými zahradami nebo zámek Letovice. Milovníky piva potěší návštěva Muzea pivovarnictví v Černé Hoře. K relaxaci je ideální aquapark v Blansku nebo v Kuřimi.

Více informací
Punkevní jeskyně
Punkevní jeskyně
Propast Macocha
Propast Macocha
Brno
Brno