Dechberoucí slovinská příroda, lyžování, relaxace a luxusní gurmánské zážitky, co víc si na dovolené přát? Ve Forest Hotelu Videc *** se ubytujete jen 300 m od sjezdovky, po dni stráveném lyžováním nebo výlety si perfektně odpočinete ve wellness centru a posilníte se luxusní polopenzí. Opravdoví kulináři mohou vyrazit i na výlet s ochutnávkami lokálních domácích produktů.

O ubytování

Forest Hotel Videc *** je součástí Pohorje Village Wellbeing Resortu, který se rozkládá slovinské horské vesničce v oblasti Pohorje, nedaleko Mariboru. Celý resort sestává ze 4 hotelů, postavených uprostřed lesů, 1 050 metrů nad mořem.

Nejbližší lyžařský vlek budete mít jen 300 m od hotelu, patří ke Skiareálu Mariborsko Pohorje, který je největší ve Slovinsku. Můžete si zde zalyžovat na nejdelší osvětlené sjezdovce v Evropě (7 km) nebo zdolat dalších cca 35 km lyžařských tratí různých obtížností. Samozřejmě nechybí trasy pro běžkaře a lyžařská škola. V teplejších měsících můžete adrenalinovou jízdu na lyžích nahradit sjížděním cyklistických trailů v Bike Parku (3,6 km) nebo pokořením bobové dráhy PohorJet (3,9 km).

Pokud rádi vyrážíte na túry do přírody, vydejte se třeba k Černému jezeru (16,4 km), pokračujte do Osankarice (21 km) a navštivte Bojiště Pohorského batalionu (17,3 km). Další zajímavá trasa vede k vodopádu Skalca (3,6 km), který je s výškou 16 m jeden z největších v okolí, navštívit můžete i vodopády Malý a Velký Šumik (15 km), ukryté uprostřed pralesa. Zajděte si určitě i ke krásným Lovrenským jezerům (29 km), což je síť cca 20 malých jezírek a bažin, která tvoří největší rašeliniště ve Slovinsku.

Z přírody do civilizace se dostanete při výletu do Mariboru (18,3 km), druhého největšího slovinského města. Z Pohorje vás sem zaveze i lanovka, po cestě si tak můžete užívat krásné výhledy. Ve městě si nenechte ujít návštěvu Mariborského hradu, který najdete rovnou v centru města a v současnosti v něm sídlí Mariborské regionální muzeum. Maribor je proslavený hlavně svým vínem, uvidíte zde například Dům staré révy s údajně nejstarším vinným keřem na světě a obrovské Vinagovy sklepy o ploše cca 15 km².

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z 28 komfortních dvoulůžkových pokojů. Každý pokoj (cca 25 m² ) má vlastní koupelnu a balkon s výhledem na nádhernou přírodu slovinských hor. V pokoji najdete 2 postele, samostatně nebo spojené do dvoulůžka, ke kterým je možné přidat 1-2 přistýlky, celkově tak pokoj ubytuje až 4 osoby. K vybavení pokoje dále patří stůl s židlemi a dostatek úložných prostor, k dispozici budete mít i WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Luxusní dovolená se samozřejmě neobejde bez gurmánských zážitků. Kuchyně restaurace se zaměřuje na speciality a tradiční receptury štýrské kuchyně a využívá hlavně čerstvé, lokální suroviny. Mezi vyhlášená jídla patří houbová, dýňová či hovězí polévka, hříbkové ragú či domácí tvarohové knedlíky.

V hotelu na vás bude čekat také útulný lobby bar, kde vám kdykoliv během dne rádi připraví šálek čaje, kávu či koktejl, ale i domácí palačinky a jiné dobroty. S jídlem můžete vyrazit i do přírody, stačí si objednat piknikový koš, ve kterém najdete domácí limonády, výběr sýrů a uzenin, čerstvé pečivo, ovoce, dezerty a jiné pochutiny.

Opravdoví gurmáni rádi vyrazí i na gastronomickou túru v oblasti Pohorje, na které můžete pěšky či na kole navštívit nejlepší lokální výrobce potravin a ochutnat jejich domácí produkty. Putování zahájíte na recepci hotelu, kde získáte seznam míst a mapu.

Kde budete relaxovat?

Při pobytu budete mít přístup do hotelového wellness centra WellNest, kde si užijete perfektní chvíle relaxace. V bazénové části si zaplavete v místní pramenité vodě a odpočinete si ve vyhřívaném vířivém bazénu (34 °C). V saunovém světě navštívíte finskou saunu (90°C), saunu s chromoterapií (75 °C), tureckou parní lázeň (45 °C), aroma parní lázeň (50 °C), hammam saunu, ledovou jeskyni, Kneippův bazén a tepidárium k odpočinku po saunování. Oddechnout si můžete také na slunné terase s výhledem na hory. Relaxaci v bazénu a v saunách perfektně doplní také některá ze zajímavé nabídky masáží a procedur, jako je celotělový peeling nebo masáž k úlevě od bolesti.

Forest Hotel Videc ***

Forest Hotel Videc ***

Hočko Pohorje 127 , Pohorje
Slovinsko

Provozuje společnost:
5 START d.o.o. IČ: 6324886000


+386 2 603 55 00

info@resort.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 20 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
8,9 km
Zastávka
3,6 km
Aquapark
16,4 km
Sjezdovka
0,6 km
Běžkování
3,6 km