Ubytujte se v Rome Vatican Inn a užijte si dovolenou v centru Říma, doslova jen pár kroků od Andělského hradu a pár minut chůze od zdí Vatikánu! Budete obklopeni jedinečnou atmosférou historického centra města a všechny legendární památky budete mít na dosah. Těšit se můžete také na krásné, moderní pokoje a chutný snídaňový balíček.

O ubytování

Rome Vatican Inn poskytuje moderní ubytování přímo v centru Říma, hned u Andělského hradu (150 m) a jen pár minut chůze od Vatikánu. Vyniká mimo jiné skvělou dostupností k nejznámějším historickým památkám a dalším atrakcím. Všude se pohodlně dostanete městskou dopravou, nebo třeba i pěšky.

V blízkosti ubytování najdete rušné náměstí Piazza del Risorgimento (600 m) s jezdeckou sochou italského karabiniéra, o pár kroků už čekají zdi Vatikánu a Vatikánská muzea (1 km) – obrovský komplex paláců s jednou z největších uměleckých sbírek na světě. Součástí je i legendární Sixtinská kaple, Egyptské muzeum, Etruské muzeum a mnohá další lákadla.

Při své návštěvě Říma byste neměli vynechat ani typické monumenty, jako je Koloseum (3,2 km), Fontána di Trevi (2,2 km), bazilika sv. Petra (650 m), Pantheon (1,7 km), Forum Romanum (2,5 km), Španělské schody (1,8 km), barokní náměstí Navona (1,3 km) s Fontánou čtyř řek či Fori Imperiali (2,3 km).

Užijte si jedinečné chutě a vůně na trhu s ovocem, zeleninou a květinami Campo de' Fiori (1,3 km) nebo vyšplhejte na kopec Gianicolo (1,6 km), odkud se vám naskytne jedinečný výhled na město. A jelikož je Řím také městem módy, nenechte si ujít ani příležitost k nákupům – na dosah budete mít hlavní nákupní třídu Via Cola Di Rienzo (600 m).

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním dvoulůžkovém pokoji Classic o ploše 14 m² s moderním, elegantně laděným interiérem. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a klimatizaci. K vybavení patří dvoulůžková postel nebo dvě samostatná jednolůžka, stolek se zrcadlem, sada na přípravu kávy a čaje, televize a klimatizace. K dispozici budete mít také WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Ráno se přímo na pokoj doručuje snídaňový balíček s čerstvým, voňavým pečivem. Díky skvělé lokalitě navíc budete jen kousek od spousty oblíbených kaváren a restaurací.

Rome Vatican Inn **

Rome Vatican Inn **

Via delle Fosse di Castello 6 , Rome
Itálie

Provozuje společnost:
Better Bookings Ltd IČ: 10720746


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
12:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Veřejné parkoviště, zpoplatněno.

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,9 km
Vzdálenost od moře
34,4 km
Zastávka
81 m
Aquapark
12 km

Tipy na výlet

Bazilika sv. Petra ve Vatikánu

Bazilika sv. Petra ve Vatikánu Tip na výlet

Bazilika sv. Petra vévodící Svatopetrskému náměstí je nejvýznamnější památkou Vatikánu, nejmenšího státu na světě. Bazilika stojí podle tradice v místech, kde byl po umučení pohřben apoštol Petr, jehož hrob se nachází přímo pod hlavním oltářem. Původní kostel stál na místě baziliky už od 4. století a do 15. století prošel několika úpravami. Výstavba baziliky v současné podobě započala roku 1505 a dokončena byla v roce 1629. Na stavbě monumentálního chrámu s rysy renesance i baroka se podílelo hned několik světoznámých velikánů architektury a umění. Kupoli chrámu navrhl samotný Michelangelo a dále se na bazilice podíleli například Rafael Santi, Giacomo della Porta nebo Gian Lorenzo Bernini. Od roku 1629 do dnešních dnů prošla bazilika pouze dílčími úpravami a její celková podoba nebyla významně pozměněna.

Vstup do baziliky je zdarma. Především v letní sezóně se ovšem z důvodu kontrol rentgenovými pásy před vchodem tvoří dlouhé fronty. Počítejte také s tím, že je nutné mít zahalená ramena a stehna. Na místě je možné koupit vstupenky na vyhlídkovou plošinu kupole, což rozhodně stojí za to!

Více informací
Fontána di Trevi
Fontána di Trevi
Forum Romanum
Forum Romanum
Římské Koloseum
Římské Koloseum