Vyrazte do maďarského Hévízu a užijte si relax ve slavném termálním jezeře a poznávání okolí ještě slavnějšího jezera – Balatonu, od jehož břehu vás bude dělit jen pár kilometrů. V Park Hotelu Hévíz *** na vás bude čekat útulný pokoj a bohatá polopenze, k termálnímu jezeru a lázním to navíc budete mít pouhých 250 m.

O ubytování

Maďarský Park Hotel *** najdete v centru malebného Hévízu jen cca 250 m od slavného termálního jezera s jedinečnými lázněmi. Užijete si zde úžasný relax, krásné procházky po městě i zajímavé výlety v okolí Balatonu.

Zmíněné termální jezero Hévíz je údajně největším termálním jezerem určeným ke koupání na světě, právem si tak vysloužilo status národní přírodní památky. Minerální a mírně radioaktivní voda v jezeru je vždy příjemně teplá, v létě dosahuje i 38 °C, v zimě se drží okolo 25 °C, a má četné léčebné účinky. Pomáhá zejména s potížemi nervového systému nebo pohybového ústrojí.

Pokud chcete ozdravnou kúru aplikovat i zevnitř, zajděte si k fontáně s pitnou léčivou vodou na Rakócziho ulici (250 m). Oči i žaludek zase potěšíte návštěvou Farmářského trhu (500 m) s nejvybranějšími lokálními lahůdkami. A na sklenku něčeho dobrého se vydejte do čtvrti Egregy (2,2 km), která je známá pro své vinohrady a ochutnávky vína.

Na výlet si vyrazte do nedalekého Keszthely (7,3 km), které najdete přímo na břehu Balatonu. Kromě cachtání v jezeře a vodních sportů si zde užijete i poznávání památek a kultury, třeba při prohlídce zámku Festetics s Muzeem Helikon, kterému se přezdívá "maďarské Versailles". Najdete zde také Georgikon – první zemědělskou univerzitu v Evropě, Muzeum marcipánu, Muzeum Balatonu a termální lázně z roku 1864.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním pokoji laděném do neutrálních tónů. Každý pokoj má vlastní koupelnu s toaletními potřebami a je vybavený manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky, psacím stolem, stolkem s posezením a úložnými skříněmi. K dispozici budete mít také WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu se servírují pestré snídaně formou bufetu, kde si vyberete přesně podle vaší chuti. Na tradiční maďarské kuchyni, ale i mezinárodních specialitách, si potom můžete pochutnat v oblíbené restauraci Liget, vzdálené cca 200 m od hotelu.

Park Hotel Hévíz ***

Park Hotel Hévíz ***

Petőfi Sándor u. 26. , Hévíz
Maďarsko

Provozuje společnost:
FE Villa Part Home Kft. IČ: 20-09-078003


+36702265101

info@parkhotelheviz.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:30
Domácí mazlíček
za 5 000 Ft/noc - pouze malá plemena
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma - 300 metrů od hotelu

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od jezera
0,3 km
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je největší jezero ve střední Evropě a právě kvůli jeho velikosti se mu v maďarštině říká také Magyar tenger – Maďarské moře. Dnes se tato kdysi nejoblíbenější letní destinace stává mezi Čechy opět velmi populární. A není divu, na své si zde přijdou rodiny s dětmi, rybáři, jachtaři, surfaři, cyklisté i senioři. Mladí tu najdou mnoho možností zábavy až do ranních rodin, starší generace může relaxovat v proslulých lázních. V okolí jezera se jich nachází hned několik.

Co všechno můžete dělat u Balatonu?

  • vodní sporty: například surfing, vodní lyže, šlapadla
  • rybaření
  • pěší turistika
  • cykloturistika
  • lázeňské procedury

Z turistických cílů lze jmenovat krásný barokní zámek Helikon, muzeum kočárů či muzeum hraček, ve kterém si děti budou připadat jako v ráji. Pokud vám během výletů vyhládne, rozhodně nemusíte zoufat, protože místní nabídka pokrmů je opravdu široká. Dát si můžete například i u nás oblíbené langoše, různě upravované ryby nebo pikantní rybí polévku halászlé. Dále můžete vyzkoušet túrógombóc – tvarohové knedlíky se smetanou a cukrem nebo studené ovocné polévky.

Více informací
Termální jezero Hévíz
Termální jezero Hévíz
Město Hévíz
Město Hévíz
Keszthely
Keszthely