Penzion Šumaváček vás okouzlí domáckou atmosférou a skvělým umístěním uprostřed šumavské přírody, jen kousek od českých hranic. Vyrazte na dovolenou a užijte si bohaté snídaně formou bufetu, české pivo na prosluněné terase a dny plné zábavných aktivit, jako je projížďka lesní železnicí nebo skvělé výlety po Bavorském lese.

O ubytování

Penzion Šumaváček najdete v klidné bavorské přírodě na kraji obce Bayerisch Eisenstein (Bavorská Železná Ruda), jen kousek od česko-německých hranic (1,5 km). Blízkost k hranicím má jednu poměrně zásadní výhodu - česky mluvící personál, díky kterému se budete i na dovolené cítit jako doma.

Tato lokalita je skvělým výchozím místem k prozkoumávání všech krás Šumavy, ať už pěšky, na kole nebo třeba lesní železnicí. Ta propojuje Železnou Rudu s obcemi Zwiesel, Spiegelau, Rosenau, Großarmschlag a Grafenau. Pěšky se můžete vydat do přírodní rezervace Hans-Watzlik-Hain (4,8 km), pojmenované po známém básníkovi, nebo do přírodní rezervace Johannesruh (3 km) s krásným lesem a působivými skalisky. Projděte se také po cestě Kneippweg (11 km) podél kanálu na plavení dřeva, ve kterém trénoval své léčebné metody spojené s otužováním farář Kneipp.

V městečku Bayerisch Eisenstein můžete navštívit Železniční muzeum (1,4 km) na místě bývalého lokomotivového depa nebo kostel sv. Jana z Nepomuku (1 km) s 45 metrů vysokou věží. Za kulturou se vydejte i do okolních obcí, okouzlující je třeba lázeňské město Bodenmais (20 km) se sklárnou Joska a skvěle se zabavíte v aquaparku ve městě Zwiesel (14,6 km).

V zimě si zase užijete stovky kilometrů udržovaných běžeckých tras a skvělou lyžovačku. Jen 100 m od penzionu se nachází strojově upravovaná běžecká stopa a 10 km od ubytování budete mít lyžařské středisko Großer Arber s 9 sjezdovkami, zajet si můžete i na českou stranu, třeba do Skiareálu Belveder (5,8 km) se 7 sjezdovými tratěmi nebo lyžařského střediska Špičák (7,6 km) se 7 sjezdovkami a čtyřsedačkovou lanovkou.

Kde budete spát?

Při příjezdu vás přivítá pohodlný pokoj vybavený dřevěným nábytkem, příjemnou horskou atmosférou a krásným výhledem do okolní přírody. Součástí každého pokoje je samostatná koupelna se sprchovým koutem a toaletou. Po celou dobu pobytu budete mít k dispozici i WiFi připojení a vlastní balkón, ze kterého si okolní panoramata teprve náležitě vychutnáte.

Na čem si pochutnáte?

V penzionu si pochutnáte na kvalitní domácí kuchyni a českých pivech. S orosenou sklenicí můžete posedět i na slunné terase.

Kde budete relaxovat?

S horskou atmosférou dokonale souzní poctivá dřevěná sauna, kde se můžete po dni plném výletů dokonale prohřát a uvolnit. Jedna taková na vás čeká přímo v penzionu.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je nachystaný dětský koutek, ve kterém se zabaví nejen při nepříznivém počasí.

Něco navíc

Nudit se zde rozhodně nebudete, a to ani za nepřízně počasí. V penzionu najdete kuželkářskou dráhu a stolní fotbal. Zapůjčit si můžete sportovní vybavení, společenské hry i něco zajímavého ke čtení.

Penzion Šumaváček

Penzion Šumaváček

Sonnenhof 1 , Bayerisch Eisenstein
Německo

Provozuje společnost:
Jaroslav Hlava IČ: bez


605083383

info@penzion-sumavacek.cz

Check In
17:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček jen po předchozí domluvě
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Půjčovna kol
Česky hovořící personál

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,1 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
25 km
Sjezdovka
3,4 km