Stylový pobyt v přírodě, ale s dobrou dostupností do města, zažijete v Maringotce Za humny. Čeká zde na vás božský klid a soukromí, maringotka s vybavenou kuchyňkou a powerbanku k dobíjení elektroniky. Navíc ale budete jen 6 km od centra Jihlavy, můžete si tak do sytosti užít i návštěvy památek a zábavu v místním aquaparku.

O ubytování

Maringotka Za humny se nachází v obci Rančířov, pár kilometrů od centra Jihlavy (6 km). Lokalita vám zajistí jak pohodu v přírodě, tak možnosti výletů v Jihlavě a po celé krásné Vysočině. Přímo na pozemku se pasou koně, takže můžete relaxovat s krásným výhledem a šálkem dobré kávy. Na výlet vyrazte na Pístovské mokřady (2,7 km), Vílanecké rašeliniště (5,9 km), nebo si užijte pohled na okolní krajinu z Vyhlídky na Jihlavu (2,6 km).

A nevynechte rozhodně ani návštěvu samotné Jihlavy, která vás okouzlí historickými památkami, tajemným podzemím i celou řadou zábavných atrakcí. Pohlédněte si měšťanské domy z 13. až 16. století, bránu Matky Boží nebo kostel sv. Jakuba Většího. Pod městem se potom ukrývá spletitá podzemní síť sklepů a chodeb, dokonce druhá největší v republice.

Na exkurzi si zajděte do místního pivovaru, Oblastní galerie Vysočiny, Muzea Vysočiny nebo zoologické zahrady. Za zábavou a relaxem pak můžete vyrazit do aquaparku Vodní ráj (8,2 km), největšího na Vysočině, kde nechybí venkovní koupaliště, tobogán, kryté bazény i wellness centrum s finskou a parní saunou.

V zimě zase můžete vyzkoušet několik menších lyžařských areálů v okolí. Nejblíže budete mít ski areál Luka nad Jihlavou (13,3 km) s modrou a červenou sjezdovkou (obě o délce 600 m), v dostupné vzdálenosti je také ski areál Jalovec (23 km) s 600metrovou sjezdovkou.

Kde budete spát?

Maringotka nabízí krásný, dřevem obložený interiér. K vybavení patří manželská postel, kuchyňka s plynovým vařičem, malé posezení a powerbanka k dobíjení elektroniky. Zima vám určitě nebude, zatopit si můžete v kamnech. Hygienu obstará venkovní kadibudka a v letních měsících se můžete vykoupat v řece Jihlávce, která protéká pozemkem.

Na čem si pochutnáte?

K přípravě jídla poslouží vybavená kuchyňka, případně si můžete udělat klasickou opékačku u venkovního ohniště.

Maringotka Za humny

Maringotka Za humny

Rančířov , Jihlava 1
Česká republika

Provozuje společnost:
Lucie Fukalová IČ: 87268639


+420703491247

lucie@maringotkazahumny.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,6 km
Vzdálenost od rybníka
0,2 km
Aquapark
6,8 km
Sjezdovka
10,2 km
Běžkování
9,6 km

Tipy na výlet

Jihlava

Jihlava Tip na výlet

Jihlava byla kdysi především hornickým městem, okolo kterého se těžilo stříbro. Dnes je z ní moderní krajské město plné památek i možností k odreagování.

Centrum města vás uchvátí svojí architekturou. Naleznete zde výborné kavárny i restaurace. Pod ním se nachází tajemné Jihlavské podzemí, které tvoří druhý největší podzemní labyrint v Česku a jež proslavila zejména fosforeskující chodba.

S Jihlavou a okolím jsou neodmyslitelně spojeny také životní osudy věhlasného hudebního skladatele Gustava Mahlera (1860 – 1911). Můžete zde navštívit expozici v jeho domě pojednávající o jeho životě a tvorbě a dokonce i park s vlastní sochou.

Jihlava a okolí je také rájem cyklistů a po dálkové cyklotrase se z ní můžete vydat až do Rakouska.

Rodiny s dětmi jistě ocení jihlavskou Zoo, aquapark Vodní ráj nebo Ostrov zábavy Robinson - indoorový zábavní park s desítkami originálních atrakcí, včetně rychloskluzavky, opičí stezky či laserové střelnice.

Více informací
Jihlavské podzemí
Jihlavské podzemí
Vodní ráj Jihlava
Vodní ráj Jihlava
Brána Matky Boží
Brána Matky Boží