Ať už vyrážíte na dovolenou s rodinou, jste aktivní turisté nebo se těšíte na zasloužený relax, ve Wellness Penzionu Medličky se pro vás najde to pravé. Ubytujete se v moderním pokoji, pochutnáte si na skvělé polopenzi a odpočinete si v krásné wellness zóně s bazénem a saunami. K aktivnímu vyžití budete mít k dispozici různá hřiště, inline dráhu a tělocvičnu přímo v areálu, v blízkém okolí navíc čekají krásné výletní cíle, včetně města Telč (památka UNESCO).

O ubytování

Wellness Penzion Medličky se nachází na Vysočině, nedaleko Telče a Jihlavy. Jde o areál v obklopení krásných rybníků, který nabízí ubytování, restauraci, wellness a spoustu vnitřních i venkovních aktivit. Je proto jako stvořený na dovolenou s rodinou a pro milovníky aktivní, ale i relaxační dovolené. Kromě zábavy přímo v areálu si užijete také skvělé výlety a celou síť cyklostezek a turistických tras.

Výlet si udělejte třeba na hrad Rodštejn (12 km), původně lovecký hrad, který vám dnes nabídne 2 prohlídkové trasy, nebo na zříceninu hradu Štamberk (13,4 km), kde se v létě můžete vykoupat v nedalekém rybníce Horní Mrzatec. Vyrazte také do Telče (18 km), která je zapsaná na seznamu památek UNESCO. Uvidíte zde například renesanční Telčský zámek nebo mytický Telčský dům s expozicí věnovanou bájím a legendám o skřítcích a jiných nadpřirozených bytostech. Zejména před Vánoci stojí za návštěvu i Třešť (10,9 km) s výstavou betlémů nebo vánoční trhy v Jihlavě (22,8 km). Po celý rok je potom otevřená jihlavská zoo nebo aquapark Vodní ráj.

Byla by škoda neužít si i krásnou přírodu Vysočiny, prozkoumejte třeba Přírodní park Čeřínek (15,3 km) s Hojkovským rašeliništěm a vzácnými rostlinami a živočichy a projděte si nejdelší modřínovou alej v zemi, která vede z Počátek (13,9 km) do Kaliště, nebo naučné stezky "K pramenům Počátek a okolí", "Cestou starých soukenických mistrů počáteckých" a další. Aktivnější jedinci se přes léto vyřádí třeba v Lanovém parku Lhotka (13,6 km) s 9 překážkami, lukostřelbou, trampolínou a dalšími atrakcemi a v zimě na lyžích či běžkách. V okolí penzionu je hned několik menších ski areálů, například Lyžařský areál Čeřínek (16,4 km), Ski areál Křemešník (16,9 km), Ski areál Šacberk (27,5 km) nebo Ski areál Mrákotín (15,7 km).

Kde budete spát?

Krásně se vyspíte v jednom z 18 moderních, komfortně vybavených pokojů. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou, ručníky, župany a fénem. V ložnici najdete pohodlnou manželskou postel, televizi, pracovní stůl a křesílka k posezení. K dispozici budete mít i WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace penzionu působí útulným a moderním dojmem, k posezení zde lákají mimo jiné 2 venkovní terasy. Pochutnáte si na českých jídlech i mezinárodních specialitách, vše je připravované z čerstvých a kvalitních surovin. Snídani si vyberete z bohatého bufetu, na oběd můžete otestovat denní či klasické menu a večer vám naservírují tříchodovou večeři. Hlavní jídlo můžete volit ze 2 variant (s výjimkou prvního dne).

Kde budete relaxovat?

Vaše tělo i mysl si dokonale odpočine ve wellness zóně penzionu, kde budete mít k dispozici plavecký bazén s vodním chrličem, vířivku pro 7 osob, finskou a bio saunu s ochlazovacím vědrem a odpočinkovou zónu. Součástí wellness je také masážní místnost, kde si můžete po předchozí rezervaci dopřát péči profesionálního maséra.

Cestujete s dětmi?

Venkovní terasa restaurace je doplněná dětským hřištěm s trampolínou, skluzavkou a houpačkami.

Něco navíc

Příjemně se protáhnete a zacvičíte si v malé tělocvičně, k zabavení vám potom poslouží kulečník, šipky a laserová střelnice. V areálu penzionu najdete také multifunkční hřiště s osvětlením a umělým trávníkem, okruh na inline bruslení, travnatou plochu na venkovní cvičení, kolárnu a půjčovnu elektrokol a elektrických koloběžek.

Wellness Penzion Medličky

Wellness Penzion Medličky

Švábov 18 , Švábov
Česká republika

Provozuje společnost:
Vladimír Mert IČ: 61736031


+420 733 181 404

info@penzion-medlicky.cz

Check In
15:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc - Domácí mazlíčci (do 10kg) pouze po telefonické domluvě
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,8 km
Zastávka
2 km
Sjezdovka
13,5 km
Běžkování
13,5 km

Tipy na výlet

Telč

TelčTip na výlet

Kde jinde strávit nezapomenutelné chvíle, než ve městě pohádek, které vás okouzlí svým renesančním centrem a zámkem s přilehlým zámeckým parkem? Vychutnejte si procházku městem, které okouzlilo i celou řadu filmařů i umělců v čele s malířem Janem Zrzavým. Zejména rodiny s dětmi si pak užijí prohlídku Telčského domu, kde lze nahlédnout do světa legend, skřítků a historických příběhů. V Telči a jejím okolí vás pak ale zajímavostí čeká mnohem víc.

Co byste v Telči neměli minout?

  • Historické jádro města zapsané na seznamu UNESCO
  • Telčský zámek se zahradou a skleníkem
  • Kostel Matky Boží
  • Farní kostel sv. Jakuba Staršího
  • Kostel sv. Ducha s románskou věží
  • Barokní morový sloup
  • Telčský dům a dům U Šeniglů
  • Židovský hřbitov a synagoga
  • Nádherné rybníky
Více informací
Hrad Roštejn a naučná stezka
Hrad Roštejn a naučná stezka
Pelhřimov
Pelhřimov
Jihlava
Jihlava