Hoďte starosti všedních dní za hlavu a užijte si odpočinek v oáze klidu Colentum – Resortu Murter ***. V hotelu na vás čeká moderní, klimatizovaný pokoj a skvělá polopenze, na nejkrásnější pláž na ostrově to navíc budete mít jen pár kroků. A dokonce nemusíte ujít ani ty, hned před hotelem budete mít bazén se slanou vodou, slunečníky a lehátky. To vše s dechberoucím výhledem na národní park Kornati, který můžete spolu s dalšími přírodními parky v okolí během své dovolené náležitě prozkoumat.

O ubytování

Colentum Resort Murter *** je hotel s dlouholetou tradicí na klidném ostrově Murter u národního parku Kornati. Budova hotelu je jen 190 m od pláže a pár minut chůze od centra městečka. Dovolená je zde opravdu idylická, uprostřed nádherné přírody, hned u nejkrásnější pláže na ostrově a s veškerým komfortem.

Z uliček městečka Murter na vás dýchne historie – jeho dějiny sahají až do 12. století. Mezi hlavní výletní cíle v okolí pak patří zejména chorvatské národní parky. Nejblíže budete mít park Kornati (16 km), který zahrnuje přibližně 140 ostrovů, ostrůvků a útesů. S těmi následně sousedí další perla Chorvatska – přírodní park Telaščica (40 km) na ostrově Dugi Otok.

Mezi chorvatské stálice samozřejmě patří také národní park Krka (43,9 km) který sleduje tok stejnojmenné řeky a uchvátí vás kouzelnými vodopády, jako je Skradinski Buk and Roški Slap, i působivými historickými městy Visovac, Skradin, Knin aj. Z oblíbených letovisek v okolí můžete navštívit například Vodice (22,9 km) nedaleko slavného Vranského jezera (38,2 km).

Moře a pláže

Zátoku Slanica s úžasnou pláží budete mít doslova před nosem. Písčitá pláž lemovaná borovicemi je považovaná za nejkrásnější na ostrově. Díky mírnému sestupu do vody je vhodná i pro děti, které se vyřádí na tobogánu a vodních atrakcích. Pro milovníky sportu nechybí hřiště a půjčovna sportovního vybavení, o zázemí se postarají mnohé bary a restaurace.

Za návštěvu stojí také klidnější pláž Podvrske, vzdálená cca 600 m od hotelu. Pláž je písčitá, oblázková i kamenitá a má část vyhrazenou pro nudisty. Jižní část ostrova potom ukrývá pláž Čigrađa (1,5 km), která je převážně oblázková a kamenitá, s mírným sestupem do moře. V restauracích u pláže můžete ochutnat výtečné rybí speciality.

Kde budete spát?

V hotelu vás přivítá vzdušný, moderně zařízený pokoj s klimatizací a příjemným interiérem. Každý pokoj má vlastní balkon s venkovním posezením a dle výběru si z něj můžete užít výhled do přírody nebo i na moře. K dispozici budete mít pohodlnou dvoulůžkovou postel nebo 2 oddělená jednolůžka, psací stůl, televizi, WiFi připojení a koupelnu se sprchovým koutem.

Na čem si pochutnáte?

V místní restauraci si pochutnáte na specialitách středomořské a chorvatské kuchyně, v nabídce jsou i pokrmy pro vegetariány či jiné dietní varianty.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku vám poslouží venkovní bazén se slanou vodou, kde si můžete zaplavat nebo poležet na lehátku pod slunečníkem a užít si krásný výhled na souostroví Kornati.

Colentum Resort Murter ***

Colentum Resort Murter ***

Put Slanice 24 , Murter
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Best solutions d.o.o. IČ: 081025674


00385 22 646 700

info@colentum.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 20 €/noc - jen na pokoji s terasou
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Půjčovna kol
Minibar
Fén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,1 km
Vzdálenost od moře
0,2 km
Zastávka
1,4 km
Aquapark
0,2 km

Tipy na výlet

Národní park Kornati

Národní park Kornati Tip na výlet

Kornati je název pro skupinu 147 ostrovů a útesů různých tvarů a velikostí v jižní části Severní Dalmácie. Celé souostroví nese název podle největšího ostrova, kterým je Kornat. Většina, konkrétně 89 z Kornatských ostrovů, je součástí Národního parku Kornati. Území na ostrovech je poměrně nehostinné. Jedná se v podstatě o vápencová skaliska bez zdrojů sladkovodních pramenů.

Právě díky své neobyvatelnosti si zdejší jedinečná příroda stále uchovala svůj původní ráz. Povrch ostrovů je většinou holý. Ojedinělý porost tvoří převážně šalvěj a další byliny. Kornati jsou oblíbené především mezi jachtaři a výletníky na lodích. Slunný labyrint moře a ostrovů v kombinaci s nedotčenou přírodou jsou zkrátka nezapomenutelné. V kontrastu s nehostinností ostrovů je mořský život naopak velmi bohatý. Zdejší vody jsou plné ryb, hlavonožců a dalších vodních živočichů.

Na některých ostrovech lze spatřit pozůstatky římských sídel. Například v mělkém průlivu Mala Proversa mezi ostrovy Dugi otok a Katina jsou ve vodě dobře viditelné trosky veliké římské stavby z 1. století našeho letopočtu, která době Římanů stávala na pevnině.

Vstup do parku je přísně kontrolován a odvíjí se od měsíce návštěvy, velikosti lodě a počtu dní.

Informace o cenách vstupného naleznete zde.

Více informací
Vodice
Vodice
Národní park Krka
Národní park Krka
Přírodní parky Vransko jezero
Přírodní parky Vransko jezero