6 NEJlepších destinací, kam můžete vyrazit s RegioJetem a Travelkingem

Vydejte se na dovolenou bez starostí. Na pobyty od Travelkingu vás nyní žluté vlaky a autobusy RegioJet dovezou s 15% slevou. Nevíte, kam se vypravit? Vybrali jsme pro vás 6 oblíbených evropských destinací, kam s Travelkingem a RegioJetem vyrazit.
6 NEJlepších destinací, kam můžete vyrazit s RegioJetem a Travelkingem

Kam vyrazit s RegioJetem a Travelkingem?

Praha, Vídeň, Budapešť a další středoevropská města čekají na vaši návštěvu. Co vám mohou nabídnout? Fascinující památky, lahodné místní speciality a navíc osobitou atmosféru, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat.

Dopravu žlutými vlaky a autobusy na tato a mnohá další místa po celé Evropě můžete mít o 15 % levnější. Stačí využít slevu, kterou nyní získáte ke každé rezervaci pobytu na Travelkingu. Cestování s RegioJetem vám přinese samé výhody – na palubě dostanete kávu zdarma, vyhrajete si se zábavním portálem a pochutnáte si na občerstvení z cenově výhodného menu. Vydejte se s RegioJetem třeba do některé z následujících evropských metropolí!

TIP: Proč nechat tentokrát auto doma? Přečtěte si o výhodách cestování vlakem a autobusem.

1) Do Prahy za historií a výhledy

Krásy našeho hlavního města prostě musíte vidět na vlastní oči! Slavné památky obklopuje zajímavá architektura, ať jste v centru, nebo mimo něj. Praha má sto věží, tisíce skvělých gastro podniků a nekonečné možnosti vyžití.

Už jste v Praze byli a centrum znáte jako své boty? Nevadí! V královně měst je stále co dělat a my pro vás máme tipy na jedinečná místa, která se většinou do turistických průvodců nedostanou.

Jaká místa v Praze nevynechat?

Vyberte si svůj pobyt v Praze ještě dnes a poznejte, co vám může nabídnout.

Odkud jezdí RegioJet do Prahy?

Vlaky

  • Brno, Havířov, Břeclav, Pardubice

Autobusy

  • Brno, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Jihlava, Znojmo, Louny, Most, Chomutov, Pavlice, Vranovská Ves, Moravské Budějovice, Plzeň, Bratislava, Liberec, Havířov

2) Do Bratislavy za tradicí a haluškami

Bratislava nepatří mezi největší evropské metropole, a možná právě proto vás okouzlí svou romantickou atmosférou a útulným starým městem. Ani v hlavním slovenském městě nepřijdete o ochutnávku osobitého slovenského folkloru a tradičních dobrot. Halušky nebo strapačky nabízejí doslova na každém rohu.

Bratislava ale nezůstává jen v minulosti, najdete tu i celou řadu moderních atrakcí. Nejvýraznějším příkladem je Bratislavské UFO – ikonický most, ze kterého se vám otevře krásný výhled na město.

Co musíte v Bratislavě zažít?

Vyberte si z pobytů v Bratislavě ten, který je jako stvořený právě pro vás.

Odkud jezdí RegioJet do Bratislavy?

Vlaky

  • Praha, Brno, Pardubice, Břeclav

Autobusy

  • Praha, Brno

3) Do Vídně za památkami a výborným jídlem

Vídeň si prostě nelze nezamilovat. Získá si vás památkami celoevropského významu, dechberoucí architekturou i bohatou kulturou. Procházka hlavním městem Rakouska je jako výlet do historie. Na každém rohu najdete budovy z jiného historického období. Nechybí ovšem ani moderní stavby a současné umění.

Při pobytu ve Vídni nezapomeňte ochutnat delikatesy jako sacher dort, jablečný štrůdl nebo vídeňská káva. K večeři si dopřejte pořádný vídeňský řízek a k tomu třeba výtečné rakouské pivo nebo víno. Vaše chuťové buňky budou plesat!

Co ve Vídni nesmíte minout?

Prohlédněte si naše pobyty ve Vídni a vydejte se poznat její krásy co nejdříve.

Odkud jezdí RegioJet do Vídně?

Vlaky

  • Praha, Brno, Pardubice

Autobusy

  • Brno

4) Do Krakova za minulostí a kulturou

Polský Krakov právem patří mezi nejvýznamnější historická města Evropy. Jeho ulice jsou spojené s tragickým osudem polských Židů, který připomíná i nedaleký koncentrační tábor Osvětim. V Krakově dnes můžete navštívit staré židovské město Kaziměř nebo továrnu Oskara Schindlera, který proslul záchranou stovek životů.

Ještě před událostmi druhé světové války byl Krakov významným sídlem polských králů, a tak je jeho dominantou královský hrad Wawel stojící na stejnojmenném návrší nad řekou Vislou. Z památek byste pak neměli minout ani hlavní náměstí s velkolepou katedrálou.

Co v Krakově uvidíte?

Vyrazte na pobyt do Krakova za historií i zábavou.

Odkud jezdí RegioJet do Krakova?

Vlaky

  • Praha, Pardubice, Olomouc, Ostrava, Bohumín

Autobusy

  • Ostrava, Brno, Olomouc

5) Do Budapešti za lázněmi a památkami

Dříve dvě města – Buda a Pest, dneska krásná Budapešť. Hlavní město Maďarska se rozprostírá na obou březích Dunaje a skrývá architektonické klenoty, které nelze přehlédnout. Metropole je známá skvostnými památkami, jako je Budova Parlamentu nebo Královský hrad.

Vedle bohaté historie a kultury jsou největším lákadlem místní termální lázně. V Budapešti je lázní hned několik a všechny slibují nezapomenutelný relax.

Procházky městem jsou zážitkem i díky spoustě kaváren a zajímavých podniků, do kterých můžete kdykoliv vklouznout. Skvělým zpestřením je plavba po Dunaji, během které město poznáte ze zcela nové perspektivy.

Co v Budapešti stojí za návštěvu?

Vypravte se na pobyt v Budapešti a užijte si výlety po památkách i odpočinek v léčivé termální vodě.

Odkud jezdí RegioJet do Budapešti?

Vlaky

  • Praha, Pardubice, Brno, Břeclav, Bratislava

Autobusy

  • Brno, Bratislava

6) Do Berlína za válečnou historií a uměním

Berlín má všechno. Kromě světoznámých památek, významných muzeí a stop historie se těšte na spoustu kulturních akcí, undergroundové umění, gastronomické zážitky a noční život. Berlín je zkrátka mimořádnou kombinací historie a současnosti, a tak se v něm rozhodně nudit nebudete.

Z památek nevynechejte Braniborskou bránu, Říšský sněm, zbytky Berlínské zdi nebo Ostrov Muzeí ze seznamu UNESCO. Užijte si výhled z 368metrové televizní věže Fernsehturm, kde najdete populární otočnou restauraci. Dopřejte si dostatek času na toulky městem, které je díky množství kulturních akcí, uměleckých děl a špičkových podniků opravdu obohacující.

Co v Berlíně musíte vidět za každou cenu?

  • Berlínská zeď
  • Ostrov Muzeí
  • Braniborská brána
  • Budova Říšského sněmu a skleněná kupole
  • Berlínská televizní věž (Fernsehturm)
  • Berlínský dóm
  • Památník Berlínské zdi
  • Židovský památník
  • Postupimské náměstí (Potsdamer Platz)
  • Alexanderplatz
  • Aquapark Tropical Island u Berlína

Vyberte si pobyt v Berlíně co nejdříve!

Odkud jezdí RegioJet do Berlína?

Autobusy

  • Praha

Jak získat a uplatnit slevu 15 % na jízdenky RegioJet?

15% slevu na vlaky a autobusy RegioJet získáte ke každé rezervaci na Travelkingu. Na svůj vysněný pobyt tak můžete vyrazit pohodlně, bezstarostně, a navíc levněji!

Jak slevu uplatnit?

1. krok

  • Na webu www.regiojet.cz vyberte možnost Přihlásit se a vyberte typ jízdenky Otevřená. Číslo jízdenky je jeden ze dvou kódů, který jste obdrželi e-mailem po zakoupení pobytu na Travelking.cz.

2. krok

  • Na hlavní stránce vyberte město, odkud pojedete a cíl cesty a uveďte, kolik osob bude cestovat. Slevu můžete uplatnit maximálně pro 6 cestujících. Následně si vyberte konkrétní spoj a sedadla.

3. krok

  • Pod rekapitulací vybraných spojů a součtem celkové ceny jízdenek zaklikněte možnost Uplatnit slevový poukaz. Jakmile poukaz použijete, dojde k automatickému snížení ceny vybraných jízdenek.

4. krok

  • Odhlaste se z jízdenky a přihlaste se pod číslem druhé otevřené jízdenky, které jste obdrželi e-mailem (druhý číselný kód). Postupujte stejně jako při rezervaci jízdenky tam.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet