„Odmalička jsem byla vedena k objevování Česka,“ říká Kamča Linda Sedláčková

Nově si na našem blogu můžete číst i rozhovory s těmi, kteří se s námi rádi vydávají na cesty. Jako první jsme oslovili Kamču Lindu Sedláčkovou, maminku, která na svém Instagramu a YouTube kanálu sdílí už několik let okamžiky všedních i nevšedních dnů.
„Odmalička jsem byla vedena k objevování Česka,“ říká Kamča Linda Sedláčková

Kamčo, jaký je první výlet v dětství, který si pamatujete? Kam jste vyrazila?

S rodiči jsme podnikali mnoho výletů. Byly to hlavně túry, výlety na hrady a zámky nebo někam k vodě. S prarodiči jsme vyráželi pravidelně na cyklodovolenou, kdy mě, bráchu a dva bratrance vzali na týden do kempu a jezdili jsme po výletech. Od malička jsem tak byla vedena k pohybu a objevování Česka. Do zahraničí, třeba k moři, jsme vyrazili až v pozdějším věku. Kdybych měla říct přesnou destinaci, tak jako malá jsem byla několikrát na Malé Morávce, jak s rodiči, tak i se školou, protože to bylo blízko mé rodné Opavy.

Proč je pro vás cestování důležité, co vám dává?

Cestování, ať už tuzemské nebo do zahraničí, vnímám jako veliký luxus. Jako malá jsem si samozřejmě nikdy neuvědomovala, co za tím vším je. Naplánovat dovolenou, našetřit na ni peníze a pak vyrazit a ještě dopřávat zážitky, starat se o hladký průběh... vůbec ta možnost – někam si vyjet – je pro mě vzácná. Zároveň je ale pro mě jakýkoliv výlet určitým výstupem z komfortní zóny, protože jsem dost „domácký typ“, takže vlastně i tak trošku zkouška toho, kde mi bude příjemně.

Jak často někam vyrážíte?

Já bych řekla, že často, ale z toho, co vidím online, mi vlastně ve finále přijde, že zase tolik ne :D. Mám pocit, že jsme si to zatím doma nijak „nenastavili“ – jestli je to vůbec potřeba? Taková ta klasika – jedna dovolená v létě, potom přes rok výlety, v zimě lyže, to úplně nejedeme. Shodli jsme se na tom, že nám vyhovují spíš kratší pobyty, které jsou jednodušší na plánování a celkovou logistiku, takže možná proto jsme zatím, jako rodina, ani nevyrazili do velkých dálek :)) .

Změnily se nějak vaše cestovatelské plány od té doby, co jste maminka? 

Asi bych řekla, že ano – podnikáme víc menších výletů, takové ty opravdu „pro dítě“, za zážitkem. Když jsem žila v zahraničí, byla jsem na několika větších dovolených, ale poslední roky se spíše soustředíme na cestování po Česku nebo do okolních zemí.

Máte radši aktivní nebo odpočinkové dovolené?

Od každého trochu. S dítětem to tedy zatím moc odpočinkové na dovolených není, ale třeba pobyt v Chorvatsku mě velmi mile překvapil. Na pláži jsme se střídali u hradu z písku, náš mladý si užíval snídaně i hodinu, takže to bylo moc milé překvapení :D. Brzo ale vyrazíme na náš první pobyt jen s mužem ve dvou, na což se opravdu těším. Tam to věřím bude jen o odpočinku.

Co je pro vás při cestování důležité? Podle čeho si vybíráte pobyty? 

Dobrá dostupnost a abych se na místě cítila jako doma, což pro mě znamená taková ta, v mých očích, „normální“ dovolená. Nežiju v luxusu, takže bych se asi na podobných pobytech ani necítila dobře.

Jsou nějaká místa, kam byste se chtěla podívat?

Velmi všeobecně napíšu hory a jezera, protože mám doma milovníka právě takových destinací a já sama v tom pomalu tu krásu taky nacházím. Dříve jsem byla vyloženě plážový typ, ale teď dokážu ocenit i hezkou chatičku na samotě. Moře je ale pořád velká láska a ráda bych objevila Řecko. Jeden z důvodů je, že odtud pochází manželova rodina, takže beru jako důležitou součást synova života, aby místní kulturu poznal i tam :)).

Kam jste už vyrazila s Travelkingem?

Naši společnou cestu s Travelkingem jsme odstartovali loni, pobytem v Chorvatsku – v Resortu Crvena Luka ****, který můžu s klidným srdcem doporučit všem rodinám s dětmi. Moc jsme si to na místě užili a zázemí je tam krásné. Další výlet byl do Polska – Czarna Góra, kde jsme si poprvé s dítětem vyšli na túru. No a naposledy jsme pohodu a odpočinek nasáli na Statku Samsara. Opět místo plné klidu a zároveň příjemné prostředí i pro děti. Tady jsme si i s malým užili skvělé wellness.

A kam se s Travelkingem chystáte příště? 

Za pár týdnů nás čeká něco naprosto nového – glamping. Zároveň to bude taky opravdu čas jen pro nás dva s mužem, takže se na takový odpočinek s wellness zázemím, uprostřed přírody, moc těším :)).


Odpovídala Kamila Linda Sedláčková:

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet