Na dovolenou bezstarostně a o 15 % levněji – proč cestovat vlakem nebo autobusem?

Co letos vyměnit auto za vlak nebo autobus a užít si konečně opravdu bezstarostnou dovolenou? Vlaky a autobusy mají spoustu výhod, a ty žluté obzvlášť! Díky akci Výhody s RegioJet můžete na pobyt vyrazit pohodlně vlakem nebo autobusem s 15% slevou.
Na dovolenou bezstarostně a o 15 % levněji – proč cestovat vlakem nebo autobusem?

Před veřejnou dopravou dáváte přednost autu? Možná děláte chybu! Vlaky a autobusy jsou sice méně flexibilní, zato však mnohem pohodlnější než osobní vozy. Jaké výhody s sebou cestování veřejnou dopravou přináší?

Výhody cestování vlakem a autobusem

Sice vám nezastaví, kde budete chtít ani vás nedovezou až přede dveře hotelu. Přesto jsou někdy vlak či autobus lepší volbou než auto. Proč?

  • POHODLÍ – nemusíte dávat pozor na cestu a zároveň si odpočinete.
  • UDRŽITELNOST – veřejná doprava šetří životní prostředí.
  • BEZPEČNOST – vlaky a autobusy jsou mnohem bezpečnější než auto.
  • ZÁBAVA – nudu zaženete díky zábavnímu portálu, WiFi nebo stolečku na notebook.
  • CENA – nemusíte platit za parkování ani údržbu vozidla.
  • RYCHLOST – do míst, kam nevede dálnice, dorazíte vlakem rychleji než autem.

Cestujte ekologicky

  • Pokud jízdy autem nahradíte cestováním veřejnou dopravou, pomáháte snížit emise CO₂ o 42 % při použití autobusu a o 73 % v případě vlaku.

Kdykoliv při cestování zvolíte vlak nebo autobus namísto auta, příroda se zaraduje. Doprava je zodpovědná za největší podíl emisí a auta spolu s letadly patří mezi největší znečišťovatele. Ve srovnání s nimi zatěžuje veřejná doprava životní prostředí mnohem méně. Vlaky a autobusy vyprodukují na jednoho cestujícího méně skleníkových plynů, snižují čas strávený v ekologicky náročných dopravních kolonách a zároveň převezou více cestujících naráz. Na dlouhé vzdálenosti, které neurazíte pěšky ani na kole, je tedy vlak nejšetrnější variantou.

Potřebujete inspiraci? Prohledněte si 6 NEJlepších destinací, kam s Travelkingem a RegioJetem můžete vyrazit!

Cestujte bezpečně

  • Ve srovnání s jízdou autem je cestování autobusem až 60× bezpečnější a cestování vlakem až 30× bezpečnější.

Auto je pohodlný, ale zato nejméně bezpečný cestovní prostředek ze všech. Při řízení sice máte větší kontrolu než ve veřejné dopravě, stačí však chvilka nepozornosti a nehoda je na světě. Autonehody navíc bývají častěji fatální než havárie vlaku nebo autobusu, ke kterým navíc příliš často nedochází.

Cestujte ekonomicky

  • S Travelkingem získáte 15% slevu na cestování autobusy a vlaky společnosti RegioJet.

Vlaky a autobusy mohou někdy vyjít levněji než cestování autem a v drtivé většině případů jsou méně nákladné než letenky, obzvlášť pokud cestujete jen ve dvou. Náklady na cestu autem nezahrnují jen útratu za benzín. Je třeba připočítat i opotřebení auta a hlavně ceny za parkování, které se často vyšplhají nesmyslně vysoko. Vlak nikde parkovat nemusíte, a navíc vás většinou vysadí rovnou v centru města.

K tomu se ve vlaku můžete místo řízení věnovat práci, a nakonec tak během cesty ještě vydělat! Aby toho nebylo málo, v RegioJetu vás čeká i levné občerstvení a káva zdarma.

Cestujte pohodlně

  • Ve vlaku a autobusu můžete vypnout hlavu a klidně si dát šlofíka.

Ve vlaku máte zpravidla více místa na nohy, během jízdy se můžete volně pohybovat po vagónu, kdykoliv si dojít na toaletu nebo se na chvíli protáhnout. O to je cesta vlakem příjemnější. Navíc nemusíte řešit řízení, a tak máte čas a příležitost k odpočinku nebo práci. Na delší cestě vlakem nebo autobusem si tak snadno odbudete věci do práce či jiné povinnosti, pustíte si film nebo si s dětmi pohrajete v dětském kupé.

S vlaky a autobusy RegioJet vám rychle uteče i dlouhá cesta. Obrazovky se zábavním portálem na sedačce před vámi vás nenechají jen tak zírat z okna. Můžete si pustit film, poslechnout si hudbu či podcast nebo si zahrát hru. Zdarma dostanete i denní tisk.

Cestujte s plnými žaludky

  • Každou cestu žlutými vlaky nebo autobusy vám zpříjemní káva zdarma a ve vlaku navíc i občerstvení za výhodné ceny.

Cestování vlaky a autobusy RegioJet má ještě jednu výhodu: ušetříte za jídlo! Zapomeňte na předraženou kávu z benzínky. Ve žlutých vlacích a autobusech si vychutnáte kávu, čaj nebo horkou čokoládu úplně zadarmo. K tomu si můžete dopřát i něco dobrého na zub. Teplá jídla, sendviče, pivo, nealko nápoje nebo dortík – to vše za zvýhodněné ceny.

Cestujte s 15% slevou díky Výhodám s RegioJet

Travelking a RegioJet spojily síly. Žluté vlaky a autobusy vás tak na pobyty i zpět dovezou o 15 % levněji. Slevu získáváte automaticky po rezervaci jakéhokoliv pobytu na Travelkingu. Slevový voucher pak najdete na uvedené e-mailové adrese.

Jak slevu uplatnit?

1. krok

  • Na webu www.regiojet.cz vyberte možnost Přihlásit se a vyberte typ jízdenky Otevřená. Číslo jízdenky je jeden ze dvou kódů, který jste obdrželi e-mailem po zakoupení pobytu na Travelking.cz.

2. krok

  • Na hlavní stránce vyberte město, odkud pojedete a cíl cesty a uveďte, kolik osob bude cestovat. Slevu můžete uplatnit maximálně pro šest cestujících. Následně si vyberte konkrétní spoj a sedadla.

3. krok

  • Pod rekapitulací vybraných spojů a součtem celkové ceny jízdenek zaklikněte možnost Uplatnit slevový poukaz. Jakmile poukaz použijete, dojde k automatickému snížení ceny vybraných jízdenek.

4. krok

  • Odhlaste se z jízdenky a přihlaste se pod číslem druhé otevřené jízdenky, které jste obdrželi e-mailem (druhý číselný kód). Postupujte stejně jako při rezervaci jízdenky tam.

Šťastnou cestu!

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet