Ubytujte se v srdci Krakova, v historické židovské čtvrti Kaziměř. Designový hotel Estera**** vám nabídne stylové ubytování a výtečnou kontinentální snídani. V rámci polopenze ochutnáte tradiční polskou kuchyní nebo židovskými specialitami. Na dosah ruky budete mít nespočet proslulých památek a turistických atrakcí.

O ubytování

Hotel Estera**** leží v samém srdci Krakovské čtvrti Kaziměř. Spletité historické uličky této židovské části města jsou posety galeriemi, obchůdky s nevšedním zbožím a útulnými kavárnami. Jedinečná atmosféra Kazimeře vás okouzlí, stejně jako stylové prostory vašeho ubytování.

Hotel má ideální polohu pro objevování jednoho z nejkrásnějších měst Polska. Začít můžete hned ve židovské čtvrti Kaziměř, kde stojí několik synagog. Nejstarší z nich, Stará synagoga, pochází až z 15. století. Prohlédnout si tu můžete také židovský hřbitov nebo Haličské židovské muzeum (600 m).

Až nasajete atmosféru Kaziměře, vydejte se vstříc dalším krásám Krakova. Symbol Polska, majestátní hrad Wawel, se tyčí na stejnojmenném vrchu asi 700 metrů od hotelu. Projděte si rozlehlý areál královského hradu, žasněte nad korunovačními klenoty nebo se odvažte vstoupit do Dračího doupěte. Najdete tu také jednu z významných polských katedrál a spoustu dalších památek, a tak si na prohlídku vyhraďte dostatek času.

Místem s největším kouzlem v celém Krakově je hlavní náměstí Rynek Glowny (1,4 km). V jedné z příjemných kaváren nebo restaurací si pochutnáte na dobrém jídle a kvalitní kávě. Ani zde nechybí zajímavé památky, najdete tu třeba Mariánský kostel nebo Radniční věž. Až si náměstí prohlédněte, sestupte do podzemí a absolvujte prohlídku expozice archeologických nálezů.

Zajímá vás historie druhé světové války? Pak byste určitě neměli vynechat návštěvu Schindlerovy továrny (1,7 km). Díky propracovaným expozicím zde nahlédnete do života Oskara Schindlera, který zachránil více než tisíc lidských životů.

Kde budete spát?

Dvoulůžkové pokoje Standard (21 m²) jsou na výběr buď s oddělenými lůžky či prostornou manželskou postelí. Mezi další vybavení těchto designových pokojů patří satelitní televizi, WiFi připojení, telefon, trezor, ale také klimatizace a minibar, který poslouží také jako lednice. Potěší i set na přípravu kávy a čaje. Samozřejmostí je vlastní koupelna se sprchou, kosmetikou, ručníky a fénem.

Dvoulůžkové pokoje Superior (24 m²) jsou ještě o něco stylovější a prostornější. Najdete v nich manželské lůžko (180 cm) a totožné vybavení jako v pokojích Standard.

Třílůžkové pokoje Superior (26 m²) nabízí možnost pobytu až pro 3 osoby, hodí se tedy pro rodiny cestující s dítětem, které se vyspí na pohodlném rozkládacím gauči. Ostatní vybavení je totožné.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu najdete luxusní restauraci, ve které se ráno podává bohatá kontinentální snídaně formou švédských stolů. Kdykoliv během dne se tu můžete stavit ochutnat polskou kuchyni nebo židovské speciality. Samozřejmostí je i široká nabídka drinků a horkých nápojů, které vám osladí společné večery těmi, které máte rádi.

Hotel Estera ****

Hotel Estera ****

Estery 6 , Kraków
Polsko

Provozuje společnost:
Basta Invest Group Sp. z o.o. IČ: 382513083


+48 500 071 111

recepcja@hotelestera.pl

Check In
od 14:00
Check Out
do 12:00
Domácí mazlíček
za 80 Zł/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Hotel nemá vlastní parkoviště, parkování je možné v okolí

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
6,3 km

Tipy na výlet

Krakov

Krakov Tip na výlet

K Praze, Paříži a dalším evropským turistickým metropolím můžeme směle přiřadit i Krakov. Ačkoliv se nejedná o hlavní město Polska, jde určitě o město v Polsku kulturně nejvýznamnější. Poloha na řece Visle, množství zajímavých památek, ale i romantická atmosféra se stylovými kavárnami a restauracemi dělá z Krakova zajímavý cíl několikadenního výletu.

Co nevynechat při návštěvě Krakova?

  • hrad Wawel
  • Rynek Glówny neboli Hlavní náměstí s historickou tržnicí Sukiennice
  • solné doly Wieliczka
  • Za návštěvu stojí i Radniční věž, Kostel Nanebevzetí Panny Marie, židovská čtvrť Kazimierz a Podzemí Rynku.

Nejenom děti potěší procházka po místní ZOO a návštěva Dračí jeskyně, která se nachází na kopci Wawel. Do Krakova zavítejte určitě i v předvánočním období, kdy se zde konají překrásné adventní trhy.

Více informací
Královský hrad Wawel
Královský hrad Wawel
Staré židovské město v Krakově
Staré židovské město v Krakově
Aquapark Krakov
Aquapark Krakov