Užijte si dokonalý odpočinek během relaxačního pobytu v horské přírodě Jeseníků. Priessnitzovy lázně jsou vyhlášené klimatické a léčebné lázně, ve kterých si dopřejete různé procedury, procházky po krásné přírodě i chutnou polopenzi. Ubytováni budete v útulném Lázeňském domě J. Ripper ***.

O ubytování

Lázeňský dům Jan Ripper *** najdete ve městečku Jeseník asi 350 m od hlavní budovy Priessnitzových léčebných lázní, kterou je Hotel Priessnitz ****. Lázeňský dům se nachází v klidné části města v obklopení vrcholů Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor. Okolí nabízí spoustu možností volnočasových aktivit. Pouze pár minut chůze je to na minigolf (550 m), do balneoparku (850 m) či do Muzea V. Priessnitze (160 m). V zimě můžete otestovat i nedaleké ski areály a jeden malý svah najdete přímo u lázní (240 m).

Ochuzeni nezůstanete ani o celou řadu zajímavých výletních cílů. Zdolat můžete například protilehlý Studniční vrch (3,5 km), na jehož svazích se nachází na 80 lázeňských pramenů. Vystoupejte na rozhlednu Zlatý Chlum (6,8 km) a užijte si výhled do okolí, projděte si naučnou stezku Rejvíz (10,9 km) k rašeliništi Velké mechové jezírko nebo se vydejte do Jeskyní Na Pomezí (4,4 km), největšího jeskynního systému vzniklého rozpuštěním mramoru v ČR.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v komfortních jedno či dvoulůžkových pokojích Standard. Vybaveny jsou pohodlným lůžkem, satelitní televizí, telefonem, ledničkou, posezením a vlastní koupelnou. Většina pokojů má také balkon.

Na čem si pochutnáte?

V Jídelně Jan Ripper se podává se podává pestrá a zdravá kuchyně s bohatým výběrem pokrmů.

Kde budete relaxovat?

Za wellness a léčebnými službami můžete vyrazit do Hotelu Priessnitz ****. Jeho součástí je zázemí pro procedury a wellness s vířivkou, bazénem a saunovým světem. Dopřát si můžete mnoho druhů masáží a léčebných či kosmetických procedur jako jsou koupele, zábaly, vodoléčba a další. Také je možné docházet na inhalace do Lázeňského domu Bezruč *** a v areálu lázní najdete i akupunkturu, speciální indonéské masáže nebo solnou jeskyni.

Ve volném čase si projděte i lesopark s krásným balneoparkem, ve kterém jsou přírodní lázně horních a dolních končetin, koupel nohou s akupresurou, Priessnitzova lavička s bazénkem a Priessnitzovy střiky a Slunné lázně.

Cestujete s dětmi?

Ti nejmenší se během pobytu vyřádí na venkovním dětském hřišti.

Něco navíc

A postaráno bude i o zábavu pro větší děti a dospělé. Můžete si zde zahrát tenis, kulečník, minigolf či discgolf.

Lázeňský dům Jan Ripper ***

Lázeňský dům Jan Ripper ***

Priessnitzova 174/27 , Jeseník
Česká republika

Provozuje společnost:
Priessnitzovy léčebné lázně , a.s. IČ: 45193452


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Placené parkování - více informací o ceně v sekci Příplatky.

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Půjčovna kol
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od lázní
0,4 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
7,6 km
Běžkování
0,9 km

Tipy na výlet

Priessnitzovy lázně Jeseník

Priessnitzovy lázně Jeseník Tip na výlet

Nedaleko města Jeseník leží malá vesnička Lázně Jeseník, kde se již od roku 1822 nachází první vodoléčebný ústav na světě - Priessnitzovy léčebné lázně. Kromě procedur si zde můžete vychutnat požitek z architektury a krásný výhled na hřebeny Jeseníků. Ročně sem zavítá zhruba 18 000 hostů. A jaké obtíže se zde léčí? Nemoci oběhové ústrojí, cukrovka, obezita, kožní onemocnění, deformace pohybového aparátu a také duševní poruchy.

Léčebné pavilony:

  • Priessnitz - hlavní lázeňská budova
  • Jan Ripper - nese název po manželovi jedné z dcer zakladatele lázní
  • Bezruč
  • Karolina
  • Wolker
  • Maryčka

Nedaleko najdete také rodný dům a muzeum Vincenze Priessnitze. Děti si mohou užít projížďku po promenádě ve vláčku.

Více informací
Priessnitzova hrobka
Priessnitzova hrobka
Jeseníky
Jeseníky
Karlova Studánka
Karlova Studánka