Nechte se uchvátit líbeznou hornatou krajinou Jeseníků v Areálu Skiland Ostružná. Ubytování, které nabízí spoustu venkovních i vnitřních sportovních aktivit, leží uprostřed krásných hor jako dělaných na výlety – po okolí jsou rozesety mnohé přírodní úkazy, včetně skal, jeskyní, vodopádů nebo rezervací s pralesy, které jen čekají na to, až je objevíte. A až si budete chtít odpočinout, můžete zamířit do místních lázní s wellness.

O ubytování

Areál Skiland Ostružná leží v Jesenících mezi obcí Branná a městem Jeseník. Oblast, ve které se ubytování nachází, je známá především pro své bohaté možnosti turistiky, cyklistiky i lyžování.

Nedaleko ubytování se nachází nejstarší národní rezervace na Moravě Šerák-Keprník (7 km) s Lichtenštejnským pralesem, která dostala název po vrcholech Šerák a Keprník, ze kterých budete mít krásný výhled na Králický Sněžník s Jeseníky. Skrz rezervaci vede středně obtížná naučná stezka, která vás zavede až k Červenohorskému sedlu (17 km). Za zmínku také stojí nedaleký skalní útvar Kamenné okno (13 km) či Vysoký vodopád (25 km).

Oblast má však co nabídnout i milovníkům památek. Nedaleké město Jeseník (13,5 km) se pyšní gotickou Vodní tvrzí (14 km), v níž sídlí Vlastivědné muzeum Jesenicka s expozicí věnovanou tamnímu honu na čarodějnice ze 17. století. Dále ve městě stojí za vidění radnice města v renesančním slohu (14 km), morový sloup Nejsvětější trojice z roku 1721 (14 km) či kostel Nanebevzetí panny Marie (14 km). Velkým lákadlem jsou pak Priessnitzovy léčebné lázně (14 km) kousek za městem s promenádou, po které vás i vaše děti proveze vláček Lázeňáček, jímž se také můžete svézt zpátky do města.

Radost pro celou rodinu pak nabídne Adrenalin Park Jeseníky (20 km) s lanovým centrem, obří houpačkou, lanovkou, horolezeckou stěnou či paintballem, Faunapark ZOO (7 km) nebo samoobslužný lesní bar s občerstvením (10 km), který vám na výletě pomůže doplnit energii.

V zimních měsících pak oblast nabízí hned několik možností, kam vyrazit za lyžováním. V okolí ubytování tak můžeme najít lyžařská střediska Jonas park (700 m) vhodný pro začátečníky i pokročilejší lyžaře či snowboarding, Skiarénu R3 Ramzová (1 km), kde se nemusíte bát nechat jezdit i ty nejmenší lyžaře, Ski Petříkov (2,5 km), Ski areál Kaste Petříkov (2,5 km), Ski areál Pod Klínem (2 km), sportovní a relaxační park X-Park Františkov (7 km) nebo Ski areál Miroslav (8 km), který se nachází poblíž obce Lipová-lázně (9 km od ubytování), kde se po celém dni na nohou rovnou můžete stavit na léčebné procedury nebo wellness ve Schrothových lázních (9 km).

Kde budete spát?

Areál Skiland Ostružná nabízí dvě varianty pokojů:

Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou, příjemný a útulný pokoj, na kterém najdete televizi, rychlovarnou konvici a hrníčky na přípravu kávy nebo čaje. a fén. Součástí pokoje je také vlastní koupelna se sprchovým koutem, kde vám bude k dispozici fén. V celé budově hotelu můžete využívat zdarma WiFi připojení.

Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou a kuchyňkou disponuje stejným vybavením, ale navíc si na něm budete moci uvařit různé dobroty díky kuchyňce s indukční deskou na vaření.

Na čem si pochutnáte?

Snídaně se podávají buď formou samoobslužného rautu (při obsazenosti do 10 osob), nebo kontinentální snídaně s pečivem a teplými nápoji (při obsazenosti nad 10 osob).

Opět v závislosti na obsazenosti budete mít k večeři na výběr z menu restaurace, nebo se večeře bude podávat formou bufetu s rozmanitou nabídkou pokrmů. Očekávat můžete speciality z mezinárodní kuchyně i české klasiky, které můžete doplnit výběrem z bohatého vinného lístku. Veškerá jídla jsou navíc připravena z lokálních produktů. V případě potřeby se lze s ubytováním domluvit na speciálním dietním menu nebo obědových balíčcích.

Jídlo vám jistě zpříjemní útulné a osobité prostředí restaurace, která je laděná do muzikantského stylu, se stěnami ověšenými různými hudebními nástroji od lesních rohů přes kytary až po buben.

Cestujete s dětmi?

Děti si jistě užijí spoustu zábavy na dětském hřišti s prolézačkou a trampolínou.

Něco navíc

Areál Skiland Ostružná nabízí všem výletníkům možnost úschovy lyží a kol a půjčovnu sportovního a lyžařského vybavení. Večery navíc můžete trávit ve společenské místnosti s televizí, hraním šipek nebo kulečníku či čtením knížky z knihovny, která je na ubytování k dispozici. Na recepci si pak můžete koupit upomínkové předměty, abyste si kromě vzpomínek s sebou mohli domů přivézt i hmotnou připomínku všeho, co jste během pobytu viděli.

Areál Skiland Ostružná

Areál Skiland Ostružná

Ostružná 103 , Ostružná
Česká republika

Provozuje společnost:
PROFI spol. s r.o. IČ: 00557960


777 254 542

skiland@skiland.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 130 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Fitness
Půjčovna kol
Přednáškový sál
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Zastávka
50 m
Sjezdovka
0,7 km
Běžkování
0,7 km

Tipy na výlet

Hora Praděd

Hora Praděd Tip na výlet

Praděd (1 491 m n. m.) je nejvyšší vrchol v Hrubém Jeseníku a také na Moravě a ve Slezsku.

Nachází se na ní charakteristický televizní vysílač s rozhlednou. Jeho horní plošina je nejvyšším bodem v Česku.

Rozhlednu najdete ve druhé prosklené plošině a dostanete se na ni výtahem. Výhled z ní je opravdu působivý - uvidíte Lysou horu, Sněžku, Radhošť a při skvělé viditelnosti i Vysoké Tatry a Nízké Alpy.

Jak se na Praděd dostat?

  • Vyrazit můžete pěšky, autem, anebo autobusem. - Nejkratší cesta vede z Ovčárny (3,5 km), k té se dostanete autem i kyvadlovou dopravou.
  • Vydat se sem můžete i z Červenohorského sedla (10 km) po červené značce.
  • Pro zdatné turisty je tu také modrá značka z Koutů nad Desnou (14 km).
Priessnitzovy lázně Jeseník
Priessnitzovy lázně Jeseník
Jeskyně Na Pomezí
Jeskyně Na Pomezí
Rozhledna Zlatý Chlum
Rozhledna Zlatý Chlum