Nejprodávanější pobyty za rok 2022: kde se vám nejvíce líbilo?

Už plánujete svoji další dovolenou? Podívejte se na nejprodávanější pobyty na Travelking za rok 2022. Najdete mezi nimi prověřené stálice a lákavé novinky z Česka i ze zahraničí. Inspirujte se zkušenostmi našich zákazníků a nešlápnete při výběru vedle.
Nejprodávanější pobyty za rok 2022: kde se vám nejvíce líbilo?

Česko

Hotel Harmonie *** v Luhačovicích

Luhačovický Hotel Harmonie *** je oblíbenou stálicí, která se na našem žebříčku nejoblíbenějších pobytů objevuje již několikátý rok. A není se čemu divit, kombinace perfektní lokality a nadstandardních služeb vám zajistí dovolenou, ze které se nebudete chtít vracet domů. Příroda Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty je jako stvořená ke kratším i delším výletům a v Luhačovicích můžete objevovat překrásné historické i kulturní památky, nebo se vydat na ochutnávku minerálních pramenu. Hotelové rekondičně-relaxační centrum s širokou nabídkou masáží a ozdravných procedur, vyhřívaným bazénem, saunou a fitness zónou zajistí, že se i po celém dni stráveném na nohou budete cítit jako znovuzrození. Třešničkou na dortu je stravování all inclusive, které kromě jídla zahrnuje i různé druhy nealkoholických nápojů, pivo a víno.

Hotel Styria *** u Znojma

V Hotelu Styria *** zažijete tu pravou pohodu a relax na jižní Moravě. Najdete jej nedaleko Znojma, v obci Chvalovice, která bude rájem pro všechny milovníky vína, procházek a cyklovýletů. Ti opravdu zapálení mohou pokořit alespoň část Znojemské vinařské stezky, která na 189 km propojuje 55 vinařských obcí. Po takovém výkonu jistě oceníte hotelové wellness centrum s vnitřním a venkovním bazénem, které můžete využívat neomezeně. Za příplatek na vás čeká i relax v jeskyni s posezením, samoobslužným barem a privátní vířivkou. O vaše posilnění se postará také hotelová restaurace, kde se v rámci polopenze můžete těšit na chutné snídaně a večeře.

Hotel Excelsior **** v Mariánských Lázních

Dokonalá lokalita, přepychové ubytování a luxusní ozdravné procedury - na dovolené v Hotelu Excelsior **** se budete cítit jako filmová hvězda. Pocit luxusu vás v tomto hotelu s více než 150letou tradicí bude provázet na každém kroku. Ubytujete se přímo v srdci Mariánských lázní, v pokoji s překrásným interiérem, dřevěným nábytkem v dobovém stylu a úžasným výhledem na město. Chcete se projít po kolonádě, podívat se na Zpívající fontánu nebo se napít z Rudolfova pramene? Všude to budete mít jen pár kroků. Možná se vám ale vůbec nebude chtít opustit hotel, čeká na vás totiž balíček těch nejvybranějších procedur, od masáže přes zábaly až po koupele a obklady. To vše doplněno vynikající polopenzí, která zahrnuje i lehký odpolední snack a, jako tečku za perfektně prožitým dnem, sklenku vína k večeři.

Slovensko

Apartmány Karmon Park ve Velkém Mederu

Karmon Park ve Velkém Mederu bude rájem pro všechny nadšené sportovce, rodiny s dětmi, ale i milovníky relaxu. Jen 350 m od apartmánového parku najdete oblíbené termální koupaliště Thermal Corvinus se 13 bazény, tobogány, saunovým světem, masážemi i zkrášlujícími procedurami. Přímo v areálu Karmon Parku na vás zase čeká stolní tenis, fotbálek, hřiště na fotbal, volejbal a nohejbal, dětská hřiště a letní terasa s grilem. Ať už tedy vyrážíte s dětmi nebo s přáteli, o zábavu bude postaráno. Byla by ale škoda strávit dovolenou jen u apartmánu, oblast okolo Velkého Mederu je ideální na pěší i cyklistické výlety, třeba k přírodním rezervacím Klátovské rameno a Číčovské mrtvé rameno, nebo po cyklistické stezce Dunaj.

Penzión Quatro v Podhájské

Pokud je po vás odpočinek v lázních, ozdravné termální prameny a dovádění na vodních atrakcích synonymem skvělé dovolené, nemůžete s Penziónem Quatro udělat chybu. Ne nadarmo se Podhájské, kde najdete rovnou 3 budovy tohoto penzionu, přezdívá slovenské Mrtvé moře. Tuto přezdívku si oblast vysloužila především díky místní termální vodě, která je slaná, silně mineralizovaná a především léčivá. Abyste si do sytosti užili ozdravných účinků termálních pramenů, součástí pobytu je i sleva na vstup do Římských lázní, kde si odpočinete v termálním bazénu, vířivce, sauně nebo při skvělé masáži. Nesmíte si nechat ujít ani návštěvu Wellness centra Aquamarin s vnitřním i venkovním bazénovým světem, vodními atrakcemi, saunami a tepidáriem. Pro vaše pohodlí je navíc zařízená doprava do wellness centra přímo od penzionu.

Termály Malé Bielice v Partizánském

Ať už ve dvou nebo s rodinou, v Termálech Malé Bielice si vždy užijete skvělý relaxační pobyt bez starostí. Ne nadarmo jsou v žebříčku nejoblíbenějších míst již několikátý rok a dostaly i označení kvality „Osobně ověřeno“. Po ubytování v komfortním pokoji Standard nebo Superior můžete do lázeňského komplexu vyrazit rovnou z pokoje v županu. Každý den si pochutnáte na gurmánské polopenzi, která zahrnuje snídani formou bufetu a večeři s výběrem se tří jídel. Pro děti nechybí skluzavka, trampolíny a dětské hřiště. Pokud byste si po odpočinkovém pobytu v sauně nebo v některém ze 6 bazénu s termální vodou a hydromasáží chtěli přece jen i trochu zasportovat, otestujte své limity ve fitness zóně či na běžecké dráze. Domů se vrátíte v té nejlepší kondici.

Maďarsko

Walter Panzió v Bük

Maďarsko je proslavené mimo jiné svými lázněmi a pro milovníky termálních pramenů máme vynikající zprávu - lázně Bükfürdö, druhé největší v Maďarsku, leží jen 2 km od ubytování Walter Panzió. V rámci balíčku můžete mít do těchto lázní i celodenní vstup, na dosah ruky tak budete mít více než 32 bazénů, saunový svět s ceremoniály, ozdravné koupele, relaxační masáže i regenerující zábaly. Celý váš zážitek dotáhne k dokonalosti vynikající polopenze v restauraci Mandola, kterou najdete ve vedlejším hotelu. Na snídani a večeři si budete moci vybírat ze specialit maďarské i mezinárodní kuchyně ve zdravém pojetí. Všechna jídla jsou připravována s důrazem na využití lokálních a sezónních surovin, zkrátka nepřijdou ani hosté s potravinovými alergiemi a intolerancemi.

Portobello Wellness & Yacht Hotel **** v Ostřihomi

Wellnes dovolená na vysoké úrovni, tak se dá popsat pobyt v Portobello Wellness & Yacht Hotelu ****. Hotel je vyhřívanou chodbou propojen s wellness centrem Aquasziget, z pokoje se tak můžete k bazénu vydat rovnou v županu a papučích. A bazén na vás nečeká jen jeden, naopak, 10 vnitřních a venkovních bazénů, tobogány, saunový svět a nabídka masáží vás spolehlivě zabaví po celou dobu pobytu. Ačkoliv jde o wellness hotel, nemusíte se bát vyrazit ani s dětmi, o ty je tu dokonale postaráno. Postýlky, židličky a další nezbytnosti jsou samozřejmostí, navíc má ale hotel roztomilého maskota, krokodýla Zozo, a zábavné animační programy. Jako skvělé místo pro pobyt s rodinou popisuje Portobello Wellness & Yacht Hotel **** i člen našeho Travelking týmu, Szabi, který jej pro vás osobně ověřil.

Hotel Piroska **** v Büku

Dalším skvělým místem pro wellness pobyt s rodinou je Hotel Piroska **** v Büku. Nejenže k pobytu dostanete vstupenku do proslulých lázní Bükfürdo, ale vlastní wellness centrum má i samotný hotel. A ne jen tak ledajaké, nádherný interiér zařízený podle principů Feng Shui vás okamžitě přenese do světa relaxace s několika saunami, tureckými parními lázněmi, termálními bazény, tepidáriem i perlivou vířivkou. U některých pobytů máte navíc jako bonus skvělou masáž zad. Děti se vyřádí v dětském bazénu a zabaví se ve dvou dětských hernách, kde mají k dispozici různé hračky, hry, Xbox i PlayStation, stížností se tedy rodiče určitě nedočkají. Pro malé strávníky jsou v hotelové restauraci Mandola připravená i speciální dětská jídla.

Polsko

Sanatorium St. Lukas **** v Świeradów-Zdrój

V Sanatoriu St. Lukas **** v lázeňském městečku Świeradów-Zdrój si budete připadat jako v pohádce. Postará se o to budova hotelu v historickém stylu, krásný lázeňský park i kouzelné okolí s modřínovou kolonádou. Aktivnější jedinci si užijí výlety na kole i lyžování v nedalekém středisku SKI&SUN Świeradów Zdrój, hlavním lákadlem jsou ale hotelové lázně s bazénem, vířivkou a finskou a parní saunou. Součástí pobytu je i celá řada procedur, zvolit si můžete například léčebné koupele, fototerapii, lymfodrenáž, kryoterapii a další. K zahnání hladu zase poslouží chutná polopenze a v sezoně se dočkáte i specialit z grilu. Zkrátka o vás bude po všech stránkách naprosto dokonale postaráno.

Qubus Hotel Kraków ****

Krakov patří bezpochyby k nejkrásnějším a zároveň turisticky nejoblíbenějším městům v Polsku. A není se čemu divit, protože kromě pohádkového centra, jež je památkou UNESCO, nabízí nespočet kulturních památek, pestrou gastronomii i spoustu možností aktivit a výletů. Objevte krásy tohoto klenotu Polska během pobytu v luxusním Qubus Hotelu Kraków ****, který vedle špičkových služeb poskytuje také nádherný výhled na staré krakovské město a řeku Vislu. O energii na celý den se postará bohatá bufetová snídaně, během níž si přijdou na své všechny mlsné jazýčky. Po dni stráveném výlety po krásách Krakova zajisté rádi využijete neomezený vstup do přepychového wellness s bazénem, vířivkou, finskou saunou a párou. Ať už se zkrátka do Krakova vydáváte za památkami nebo na odpočinkovou dovolenou, 4* Qubus Hotel Kraków vás rozhodně nezklame.

Krasicki Resort Hotel & Spa ***

Rádi byste se podívali do Polska, ale před městy dáváte přednost přírodě? Pak vám doporučujeme pobyt v Krasicki Resort Hotelu ***, který leží v lázeňském městečku Świeradów-Zdrój na jihu Polska. Čím to je, že se právě tento hotel v roce 2022 těšil mezi našimi zákazníky mimořádné oblibě? Jedním z hlavních důvodů je rozhodně jedinečné prostředí klidného lázeňského městečka, jež je obklopeno nedotčenou přírodou, kterou můžete objevovat při výletech nebo na svazích moderních okolních ski areálů. Klenotem hotelu je moderní wellness s vnitřním bazénem, vířivkou, finskou saunou a infrasaunou. Během letní sezóny jsou navíc v provozu 2 venkovní bazény pro příjemné osvěžení během horkých dnů. Všechny milovníky dobrého jídla navíc potěší polopenze ve formě bufetu, v rámci které si můžete během snídaní a večeří ze švédských stolů dopřát, na co jen budete mít chuť.

Rakousko

Sporthotel Dachstein West ***

Konkurence mezi hotely v Rakousku je opravdu vysoká, naši zákazníci mají ovšem vcelku jasno. Dle počtu prodaných pobytů u nich jednoznačně vítězí Sporthotel Dachstein West ***. Najdete jej v rakouských Alpách v malebné horské vesničce Annaberg, jejíž okolí je jako stvořené pro aktivní dovolenou snů. O tom, že je Sporthotel Dachstein West *** perfektní volbou pro všechny milovníky pohybu, vypovídá už samotný název ubytování. V létě na vás v bezprostřední blízkosti hotelu čeká více než 30 různých turistických tras všech obtížností, během zimy se zase můžete vyřádit na svazích Ski areálu Dachstein West, který disponuje více než 160 km sjezdovek. V komfortních pokojích hotelu se ubytuje 2 až 5 osob, takže se na pobyt můžete vydat klidně s celou rodinou nebo partou přátel. Pokud se po dni stráveném v horách budete chtít trošku prohřát, není nic jednoduššího než si odpočinout v hotelovém wellness se 3 druhy saun. O blaho vašich chuťových pohárků se postarají vydatné bufetové snídaně a delikátní tříchodové večeře.

Penzion Sun

Rádi poznáváte krásy zahraničních zemí, ale máte vždy obavy z jazykové bariéry? Pak není nic jednoduššího než se vydat na pobyt do českého Penzionu Sun v rakouském městečku Gaming. Penzion vlastní čeští majitelé, a tak i většinu personálu tvoří Češi a Slováci, se kterými se bez problému dorozumíte například při check-inu i během pestrých snídaní ve formě bufetu. Okolí tohoto malebného horského městečka je plné atraktivních výletních cílů, jako jsou ledovcová jezera, vodopády nebo majestátní vrcholy hor. Vyznavače zimních sportů zase potěší, že sjezdovky fantastických lyžařských středisek Ötscher či Hochkar jsou vzdáleny pouhých 20 minut jízdy autem. Ať už se na pobyt v Penzionu Sun vydáte v jakémkoliv ročním období, určitě nebudete litovat.

Gasthof Mentenwirt

Starosti, zda se v ubytování domluvíte, můžete hodit za hlavu i při pobytu v Penzionu Gasthof Mentenwirt. Zde je totiž vždy k dispozici česky nebo slovensky mluvící personál, který vás ochotně uvítá a obslouží. Přátelská atmosféra ovšem nepanuje pouze v samotném penzionu, ale v celém horském městečku Sankt Martin, kde se penzion nachází. Její okolí nabízí bohatý výběr aktivit od návštěvy letního koupaliště přes jízdu na koni a hlazení oslíků v nedalekém oslím parku až po prohlídky středověkých hradů. Nedaleký vrchol Speiereck, kam se dá pohodlně dostat lanovkou, nebo pro zdatnější turisty po svých, je ideálním výchozím bodem pro výlety a v zimě si na jeho svazích dokonce zalyžujete. V komfortních pokojích s nábytkem z borovicového dřeva si budete od začátku pobytu připadat jako doma. O blaho vašich chuťových buněk se postará chutná polopenze složená z bufetových snídaní a dvouchodových večeří.

Hotel Zagreb ***

Chorvatsko patří dlouhodobě mezi nejpopulárnější letní destinace turistů z Česka a Slovenska. Vybrat si v obrovském množství chorvatských hotelů ten správný může být náročné, a tak bychom vám volbu rádi usnadnili doporučením 3* Hotelu Zagreb. Poloha hned u pobřežní promenády a oblázkové pláže zajistí, že si letní dovolenou užijete na maximum. Kromě vodních radovánek se těšte na prostorné klimatizované pokoje vybavené vším, co ke svému pohodlí potřebujete. Vzhledem k tomu, že součástí balíčku je plná penze ve formě bufetu, můžete za hlavu hodit jakékoliv starosti s vařením či obstaráváním jídla. Součástí večeří je neomezená konzumace nápojů, takže kromě hladu nehrozí ani žízeň. Kdyby vám slunění u moře či u vnitřního a venkovního bazénu bylo málo, můžete se navíc prohřát v hotelové finské sauně. Pobyt v Hotelu Zagreb *** je ideální pro rodiny – dítě do 12 let má pobyt zdarma a o jeho zábavu se postarají přátelští animátoři.

Itálie

Hotel Il Colombaio ***

Pokud patříte mezi opravdové požitkáře a kromě moře se v létě vydáváte také za kulinářskými zážitky, italské Toskánsko je pro vás ideální destinací. Právě v tomto okouzlujícím regionu střední Itálie se v malebné toskánské vesničce Castellina in Chinati se nachází Hotel Il Colombaio ***. Rustikální vila i všechny pokoje v ní jsou vybaveny stylovým tradičním nábytkem, který navozuje tu pravou středomořskou idylu. Překrásné okolí plné vinic a olivových hájů můžete objevovat po mnoha turistických trasách. Hotel je navíc dokonalým výchozím bodem pro výlety do nádherných historických měst jako Florencie, Siena nebo Pisa. Každého labužníka potěší bohatý snídaňový bufet s čerstvým pečivem, kvalitními místními sýry a uzeninami a spoustou dalších dobrot. V Castellina in Chinati se navíc nachází hned několik špičkových restaurací, kde si pochutnáte na specialitách delikátní italské gastronomie i znamenitých vínech z toskánských hroznů.

Slovinsko

Hotel Grajski dvor ***

Slovinsko je sice malá země, ale svým návštěvníkům má rozhodně co nabídnout. Největším lákadlem je beze sporu jediný slovinský národní park – Triglav, který se rozkládá v Julských Alpách na severozápadě země. Právě v nádherném prostředí Triglavského národního parku leží v historickém městečku Radovljica naše nejprodávanější ubytování ve Slovinsku – Hotel Grajski dvor ***. Ať už si vyberete pokoj typu Standard, typu Comfort, nebo prostorný rodinný pokoj pro až 4 osoby, těšit se můžete na vysokou úroveň vybavení i poskytovaných služeb. V moderní restauraci s rustikálním interiérem a terasou si pochutnáte na bufetových snídaních a v případě polopenzí i servírovaných tříchodových večeřích. V okolí Radovljice lákají k návštěvě například nádherná ledovcová jezera Bohinj a Bled, soutěsky Vintgar a Mostnica nebo vodopád Šum. Parádní pobyt si zde užijete i v zimě, kdy se impozantní slovinské hory mění v ráj lyžařů.

Německo

AktiVital Hotel ***

Hledáte netradiční destinaci pro wellness pobyt? Pak by vás mohl zaujmout AktiVital Hotel *** ležící jen 80 km od českých hranic v lázeňském městě Bad Griesbach v německém Bavorsku. Dokonalou odpočinkovou dovolenou si zde vychutnáte nejen díky tomu, že má hotel vlastní termální lázně s bazény a saunami. Relaxační účinek podpoří i nádherná bavorská příroda plná okouzlujících výletních cílů a navíc to nebudete mít daleko do lázní Wohlfühl-Therme nebo do slavných termálů v Bad Füssing. Opomenout nesmíme ani výtečnou polopenzi a zábavný program AktiVital, v rámci kterého probíhají ve všední dny nejrůznější zajímavé aktivity. Zvláště pokud toužíte po wellness pobytu v blízkosti přírody a zároveň daleko od davů turistů, německý AktiVital Hotel *** splní vaše očekávání na jedničku.

Autor článku:

Eliška SrncováEliška Srncová
Aktualizováno: 29. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet