Pobyt v srdci Vysokých Tater si užijete v rodinném Penzionu Encián v centru Tatranské Lomnice. K objevování krás nejnižších velehor Evropy se stačí napojit na některou z mnoha turistických tras. K bobové dráze či lanovce na Lomnický štít to budete mít jen pár minutek. Těšit se můžete na lahodné snídaně či polopenzi i vstup do wellness s vířivkou a saunou.

O ubytování

Penzion Encián se nachází v samém srdci Vysokých Tater v Tatranské Lomnici. Penzion je díky své lokalitě skvělým výchozím bodem pro turistiku a výlety po národním parku.

Blízko to budete mít k bobové dráze (550 m), lanovka na Lomnický štít je vzdálena cca 1 km. Pokud se vám tedy takovou túru nechce celou absolvovat po svých, vyvezte se jí nahoru a udělejte si krásnou procházku po okolí Skalnatého Plesa, třeba rovnou po naučné stezce. A nouze nebude ani o další přírodní i historické krásy. Jen něco málo přes 5 km od penzionu se nachází nádherné Vodopády Studeného Potoka a vyznavače náročné vysokohorské turistiky vybízí ke zdolání tatranské vrcholy jako Slavkovský štít (9,8 km) nebo nejvyšší slovenská hora Gerlachovský štít (14,1 km). Za vidění stojí i nádherná ledovcová jezera Štrbské pleso (22,4 km) a Popradské pleso (22,4 km).

Všem zvídavcům jistě udělá radost návštěva galerie optických iluzí Tricklandia v nedalekém Starém Smokovci (6 km). Za vodními radovánkami a nerušeným relaxem pak můžete za každého počasí vyrazit do AquaCity Poprad (16,5 km). V zimě bude hlavním zdrojem zábavy lyžařské středisko Tatranská Lomnica (1,1 km), které je skvělou volbou pro zkušené lyžaře, začátečníky i rodiny s dětmi. V dolní části areálu jsou modré sjezdovky určené pro začátečníky. Na přestupní stanici Start je možné vydat se na náročnější svahy pro pokročilé sportovce. Součástí areálu je také jedna z nejstrmějších tratí na Slovensku – černá sjezdovka Lomnické sedlo s převýšením až 1300 m. Běžkaři mohou krásy Vysokých Tater obdivovat ze stovek kilometrů upravovaných bílých stop.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v útulně zařízených pokojích s TV, minibarem, posezením se stolem a křeslem, a vlastním sociálním zařízením (WC, sprcha, fén). Samozřejmostí je také WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Penzion má vlastní stylovou restauraci, kde si vychutnáte nejen to nejlepší z české kuchyně, ale i z mezinárodní kuchyně. Užijete si i posezení v příjemném prostředí s krbem a barovým pultem . Během letních měsíců je otevřena i letní terasa.

Kde budete relaxovat?

Odpočinek si dopřejete nejen v přírodě, ale i během návštěvy privátního wellness. Připravena je vířivka, finská sauna i lehátka.

Cestujete s dětmi?

Pro vaše mrňousy je zde připraveno dětské hřiště s houpačkami a skluzavkou.

Penzión Encián

Penzión Encián

Tatranská Lomnica 32 , Tatranská Lomnica
Slovenská republika

Provozuje společnost:
GASTRO INTERNATIONAL, s.r.o. IČ: 36484873


+421 903 500 551

info@encian.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 10 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
100 m
Aquapark
1,2 km
Sjezdovka
1,1 km
Běžkování
0,6 km

Tipy na výlet

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry Tip na výlet

Nejvýznamnější hory na Slovensku každoročně navštíví tisíce turistů. Láká je výstup na nejvyšší horu Slovenska, Gerlachovský štít (2 654,4 m n. m.). Vydat se sem můžete i tehdy, pokud si na adrenalinový výstup zrovna netroufáte - Tatranský národní park můžete projít po stovkách kilometrů turistických stezek a cyklotras.

Co ve Vysokých Tatrách nesmíte vynechat?

  • nejznámější hory Kriváň a Lomnický štít (dostupný i lanovkou)
  • Štrbské pleso či Veľké a Malé Hincovo pleso
  • jízdu pozemní lanovkou ze Starého Smokovce na Hrebienok
  • Tricklandii
  • Bobovou dráhu v Tatranské Lomnici
  • Nedaleké aquaparky Tatralandia a Aquacity Poprad

V zimě vám Vysoké Tatry připraví nezapomenutelný výhled na zasněženou krajinu i bohaté sportovní vyžití. Zalyžujte si například v lyžařském středisku v Tatranské Lomnici, v Ski areálu v Starém Smokovci nebo v Lopušné dolině. Navštívit můžete také expozici zimních sportů v Ski Muzeu.

Více informací
Štrbské pleso
Štrbské pleso
Lomnický štít
Lomnický štít
Pozemní lanovka Starý Smokovec - Hrebienok
Pozemní lanovka Starý Smokovec - Hrebienok