Šport Hotel *** Donovaly má opravdu hodně co nabídnout – polohu na pomezí dvou slovenských národních parků, moderní pokoje i skvělou gastronomii. Najdete zde také wellness s vnitřními bazény, vířivkou a čtyřmi druhy saun. Po celý rok si zde tedy užijete parádní aktivní dovolenou s pořádnou porcí odpočinku.

O ubytování

Šport Hotel *** Donovaly se nachází v horské obci Donovaly, která leží v nádherném prostředí Velké Fatry a Nízkých Tater. Kromě krásné přírody vás obklopí příjemná rodinná atmosféra, díky které si budete připadat jako doma. Od jara do zimy si zde užijete dokonalou dovolenou plnou pohybu i odpočinku ve wellness.

Krásy národních parků Velká Fatra a Nízké Tatry můžete objevovat po spoustě turistických tras. K oblíbeným túrám patří například Donovaly–Špania Dolina (13 km) nebo Donovaly–Staré Hory (16 km). Parádními výletními cíli jsou také Harmanecká jaskyňa (24 km), vrch Kráľová studňa (18 km), historické město Banská Bystrica (25 km) či Zvolenský zámek (40 km). Daleko to není ani k památce UNESCO – skanzenu Vlkolínec (25 km) či do bývalých lázní Korytnice (6 km), kde je možné si načepovat minerální vodu. Za krásnými výhledy si vyšlápněte na horu Nová hoľa (3 km), případně se na její vrchol nechte pohodlně vyvézt lanovkou s celoročním provozem. Okolím hotelu vede také 42 cyklotras o celkové délce 375 km.

Pokud se vydáváte na rodinný pobyt s dětmi, zajisté oceníte, že přímo v Donovalech leží pohádková vesnička Habakuky (800 m) a dětské zábavní parky Donovalkovo (1 km) a Myšiačikov (1,2 km). Spoustu zábavy pro celou rodinu nabízí také Fun Park Donovaly (1,3 km) s bobovou dráhou, lanovým parkem, bungee trampolínami a dalšími atrakcemi.

Milovníky zimních sportů potěší, že svahy lyžařského areálu Park Snow Donovaly leží přímo před hotelem. Nerušenou relaxaci i vodní radovánky si můžete celoročně dopřát v termálním koupališti Bešeňová (38 km) či v aquaparku Tatralandia (50 km).

Kde budete spát?

Dvoulůžkový pokoj Standard nabízí komfortní ubytování a je vybaven v harmonii s horským prostředím hotelu. Součástí pokoje je WiFi připojení, satelitní televize, minibar a telefon. Nechybí ani vlastní koupelna se sprchou a WC.

Dvoulůžkový pokoj Superior je rovněž laděn do přírodních materiálů a nabízí více prostoru, takže je možné do něj umístit jednu přistýlku. Vybaven je WiFi připojením, satelitní televizí, minibarem a telefonem. Součástí je také vlastní koupelna se sprchou a toaletou.

Čtyřlůžkový pokoj Family se skládá ze dvou ložnic a vlastní koupelny se sprchou a toaletou. Součástí vybavení je WiFi připojení, satelitní televize, minibar a telefon.

Na čem si pochutnáte?

V příjemném prostředí hotelové restaurace s letní terasou na vás čekají skvělé gastronomické zážitky. Každý den pobytu zahájíte snídaní ve formě bufetu s pestrou nabídkou teplých i studených snídaňových jídel. Večeře mají rovněž podobu bufetu, kde si budete moci dopřát, co jen hrdlo ráčí.

Během dne je možné objednávat pokrmy ze stálého jídelního lístku, případně si dopřát nějakou dobrotu v lobby baru či hotelové kavárně.

V hotelu myslí i na vegetariány a rádi vyjdou vstříc i hostům s dietními požadavky či potravinovými intolerancemi. Samozřejmostí je také dětské menu s oblíbenými pokrmy nejmenších hostů.

Kde budete relaxovat?

Nové síly načerpáte v moderním hotelovém wellness, jehož součástí je velký a dětský bazén, odpočinková zóna a saunový svět se 4 druhy saun (finská, infra, parní, solná) a ochlazovacím bazénkem.

Za příplatek si můžete dopřát různé druhy masáží, a pokud zatoužíte po nerušené relaxaci ve dvou, je k dispozici privátní vířivka.

Cestujete s dětmi?

Hotel je ideálním místem pro rodinnou dovolenou s dětmi. Pro malé hosty je zde venkovní hřiště s prolézačkami, klouzačkami, kolotočem a houpačkami či vnitřní dětský koutek plný her a zábavy. Samozřejmostí je také možnost zapůjčení vybavení pro děti, jako jsou postýlky, stoličky, vaničky či nočníky. V restauraci je k dispozici speciální dětské menu pro všechny mlsné jazýčky.

Něco navíc

Špičkové sportovní zázemí potěší všechny milovníky pohybu. Najdete zde nové multifunkční hřiště, na kterém je možné si zahrát basketbal, volejbal, fotbal, nohejbal, badminton i tenis.

Šport Hotel *** Donovaly

Šport Hotel *** Donovaly

Donovaly 81 , Donovaly
Slovenská republika

Provozuje společnost:
MOUNTAIN GATE Suites & Spa, s.r.o. IČ: 44733364


+421 902 898 900

recepcia@hotelsport.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 25 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Fitness
Půjčovna kol
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
0,5 km
Běžkování
0,8 km

Tipy na výlet

Skanzen Vlkolínec

Skanzen Vlkolínec Tip na výlet

Vesnička zasazená do krásného prostředí, která byla zapsána na Seznam UNESCO a stále překypuje životem. Tato "živá obec", skanzen s historickými stavbami, leží v jihovýchodním výběžku Národního parku Veľká Fatra.

Vzácnými stavbami obce Vlkolínec jsou dvoupodlažní srubová zvonice z roku 1770, studna z roku 1860 s hloubkou 13 m a barokně-klasicistický kamenný římskokatolický kostel Navštívení Panny Marie z roku 1875. V obci je také Rolnický dům s expozicí původního bydlení a předměty z domácnosti.

Otevírací doba:

  • Pondělí zavřeno
  • ÚT–PÁ: 10:00–15:00 hodIn
  • SO–NE a svátky: 10:00–16:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 3 €/osoba
  • Studenti a senioři: 1,50 €/osoba
Více informací
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Harmanecká jeskyně
Harmanecká jeskyně
Habakuky – pohádková vesnička
Habakuky – pohádková vesnička