Užijte si dovolenou uprostřed krásné tatranské přírody – horská chata Smrekovica vás ubytuje přímo v podhůří Velké Fatry. Těšit se můžete na pokoj obložený dřevem, polopenzi s poctivými domácími jídly a relaxaci v malé wellness zóně se saunami a vířivkou. Navíc budete mít na dosah krásné výletní cíle i adrenalinové zážitky.

O ubytování

Vysoko v horách Velké Fatry (1 339 m), na okraji přírodní rezervace Skalná Alpa, se nachází stylová Horská chata Smrekovica. Chata je ideálním místem pro sportovní nadšence i milovníky horské přírody a relaxace.

Okolí a celková lokalita horské chaty Smrekovica přímo vybízí k různorodým aktivitám během celého roku. V letních měsících to jsou především oblíbené horské pěší túry po přilehlých rezervacích a zajímavostech jako jsou Jánošíkova kolkáreň (3,5 km), Matejkovský kamenný prúd (3,2 km) a Hradené jazero Blatné (3,6 km). Využít můžete také celou řadu cyklistických tras, na příznivce adrenalinové jízdy z kopce zase čeká Bike park Malino Brdo (20,7 km).

Mezi oblíbené výletní cíle v okolí patří také podhorská osada Vlkolínec (15,2 km), která se díky krásným ukázkám původní architektury horské osady řadí na seznam památek UNESCO, Brankovský vodopád (10,1 km) coby třetí největší vodopád na Slovensku nebo Dve veže (16,3 km) – první ferrata v Liptovském regionu. A ochuzeni nezůstanete ani o vodní radovánky, za koupáním vyrazte na termální koupaliště Bešeňová (28,5 km) nebo do Aquaparku Tatralandia (45,8 km).

V zimních měsících si na své přijdou především lyžaři, běžkaři, dobrodruzi na ski-alpech či sněžnicích. Přímo v areálu chaty (200 m) najdete širokou sjezdovku vhodnou i pro rodiny s dětmi se 400m vlekem. V okolí je pak hned několik kilometrů udržovaných běžkařských tratí, upravených jak pro vyznavače klasické techniky, tak i pro ortodoxní skejtaře. Náročnější lyžaři mohou vyrazit do ski areálu Malino Brdo (20,7 km), kde mohou otestovat hned 9 sjezdovek všech obtížností.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním pokoji či apartmánu obloženém dřevem. K dispozici budete mít vlastní sociální zařízení (koupelna se sprchovým koutem a WC) a WiFi připojení.

  • Dvoulůžkový pokoj měří 17 m² a je vybavený manželskou postelí nebo 2 oddělenými jednolůžky. Umožňuje také přistýlku.

  • Třílůžkový pokoj má plochu 17 m² a najdete v něm 3 jednolůžka nebo manželskou postel a samostatné jednolůžko.

  • Rodinný pokoj (17 m²) zahrnuje 2 samostatné postele a patrovou postel se 2 lůžky.

  • Apartmán Skalná Alpa (31 m²) se skládá ze samostatné ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s rozkládací pohovkou. Navíc má také terasu s krásným výhledem.

  • Apartmán Tanečnica (31 m²) nabídne samostatnou ložnici s manželskou postelí a obývací pokoj s rozkládacím gaučem.

  • Apartmán Smrekovica (37 m²) se skládá ze dvou samostatných pokojů s manželskými postelemi, rozkládací pohovkou a jednolůžka. Navíc má vlastní vchod a umožňuje bezbariérový přístup.

Na čem si pochutnáte?

Součástí chaty je útulná restaurace, kde si pochutnáte především na poctivé domácí kuchyni, připravované s důrazem na využití sezónních surovin.

Kde budete relaxovat?

Doplnit energii, prohřát kosti a ulevit namoženým svalům můžete v malém Relax centru s finskou saunou, tureckou parní saunou a hydromasážní vířivkou. Odpočinek můžete doplnit pitným režimem ve formě vychlazeného Prosecca, oroseného piva či džbánku ovocného džusu.

Horská chata Smrekovica

Horská chata Smrekovica

Ľubochnianska dolina 677/136 , Ľubochňa
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Horský hotel Smrekovica s.r.o. IČ: 54998239


+421 905 514 214

info@smrekovica.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 9:30
Domácí mazlíček
za 10 €/noc
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Lyžárna
Konferenční místnost
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
14 km
Vzdálenost od jezera
30 km
Aquapark
29 km
Sjezdovka
7 km
Běžkování
12,7 km

Tipy na výlet

Národní park Veľká Fatra

Národní park Veľká Fatra Tip na výlet

Národní park Veľká Fatra se nachází v severozápadní části středního Slovenska a zabírá svoji rozlohou oblast Turca, Liptova a Banské Bystrice. Patří mezi slovenské nejrozsáhlejší parky. Nejvyšším vrcholem je Ostredok s nadmořskou výškou 1596 m.n.m. V roce 2002 byl park vyhlášený za chráněnou krajinnou oblast s rozlohou 26 132 ha.

K poznávání Velké Fatry je pro turisty vytvořená hustá síť značených turistických tras. Kromě turistických tras je v národním parku vybudovaných několik naučných stezek. Mezi nejznámější patří Naučná stezka hřebenem Velká Fatra nebo naučná stezka Gaderská dolina vedoucí k Blatnickému hradu. Krásným skvostem Velké Fatry je jediná zpřístupněná jeskyně - Harmanecká jeskyně a nejzachovalejší lidová kulturní památka na Slovensku zaznamenaná v UNESCO - Vlkolínec. Mezi nejnavštěvovanější lyžařská střediska patří Donovaly, Jasenská dolina, Malinô Brdô nebo Turecká.

Více informací
Skanzen Vlkolínec
Skanzen Vlkolínec
Naučný chodník Velká Fatra
Naučný chodník Velká Fatra
Bike park Malinô Brdo
Bike park Malinô Brdo